Udruga Narcis srednjoškolcima održala predavanje o ranom otkrivanju raka dojke

ljubuski.info

U organizaciji Udruge žena liječenih od karcinoma dojke Narcis iz Širokog Brijega jučer je u SSŠ Ruđera Boškovića i Gimnaziji Ljubuški održano predavanje o ranom otkrivanju i prevenciji raka dojke.

"Riječ je o uobičajenim aktivnostima koje provodimo svake godine" kazala je predsjednica udruge Narcis Radica Lasić.
"Održavamo predavanja po srednjim školama ŽZH, riječ je o projektu 'Osnaživanje zdravlja žene' koji se odvija u cijeloj BiH u sredinama gdje postoje aktivne udruge. Na predavanjima koje smo održali danas u Ljubuškom bilo je odlično. Predavanja su bila dobro posjećena a držimo ih zajedno dr. Katarina Hrkać i ja kao koordinatorica projekta." kazala je.

Okupljenim srednjoškolcim predstavljene su informacije o uzrocima i rizičnim faktorima koji se odnose na ovu bolest, načini liječenja bolesti kao i konkretni praktični savjeti o tome kako se mogu vršiti samopregledi kojima se povećava stupanj blagovremenog otkrivanja bolesti i samim time smanjuje mogućnost njenog napredovanja.

"Svaki put kad završimo predavanje i kada se vraćamo, iako umorne, osjećamo se prekrasno jer smo tim divnim mladim ljudima, prenijele nešto iz svoga iskustva i naučili ih nešto što moraju znati da bi mogle pomoći sebi ili nekom drugom. Hvala im na ugodnom druženju." poručile su iz udruge Narcis.

Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari