Rasvijetljeno trinaest provala u vikendice

ljubuski.info

U posljednja tri mjeseca na širem području općine Posušje izvršen je veći broj provala u vikendice koje se nalaze u udaljenijim, rubnim mjestima općine (Vučipolje, Blidinje, Cerovi Doci), a pri izvršenju kaznenih djela uočen je isti modus operandi - počinitelji su u vikendice provaljivali služeći se pajserom ili sličnim predmetima, pri čemu bi na vratima ili prozorima pričinili veću materijalnu štetu, nakon čega bi u vikendici ispreturali stvari u potrazi za dragocjenostima.

U cilju rasvjetljavanja izvršenih kaznenih djela PU Posušje je zavela akciju kodnog imena "Vikendica", a višemjesečni napori policijskih službenika rezultirali su rasvjetljavanjem ukupno trinaest /13/ kaznenih djela, i to osam /8/ kaznenih djela Teška krađa u pokušaju iz iz. čl. 287. KZ-a F BiH u svezi sa čl. 28. KZ-a F BiH, i pet /5/ kaznenih djela Teška krađa iz čl. 287. KZ-a F BiH.

Prošli tjedan slobode su lišeni I. I. (37) iz mjesta Potkraj, općina Široki Brijeg, i M. B. (26) iz mjesta Gradac - Tomilje, općina Posušje, te je nad njima izvršena kriminalistička obrada.

Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su I. I. (37) i M. B. (26) u protekla tri mjeseca provalili u ukupno trinaest /13/ vikendica, nakon čega su u svim vikendicama ispreturali stvari u potrazi za dragocjenostima - iz osam /8/ vikendica u koje je provaljeno ništa nije otuđeno, a iz pet /5/ vikendica su otuđene vrijednije stvari - televizori, alat, lovačka puška, kućni inventar i sl.

Nakon izvršene kriminalističke obrade nad osumnjičenima I. I. (37) je pušten na slobodu a M. B. (26) je predan Sudskoj policiji, budući da je za istim raspisana tjeralica temeljem Naredbe Općinskog suda u Širokom Brijegu od 14. prosinca 2015. godine.

Nakon kompletiranja dokumentacije PU Posušje podnijeti će Županijskom tužiteljstvu Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv I. I. (37) te protiv M. B. (26) zbog osnova sumnje da su počinili osam /8/ kaznenih djela Teška krađa u pokušaju iz čl. 287. KZ-a F BiH u svezi sa čl. 28. KZ-a F BiH, i pet /5/ kaznenih djela Teška krađa iz čl. 287. KZ-a F BiH.

MUP ZHŽ

Glas naroda

Sigurnost građana,turista i objekata na Blidinju je ugrožena.
Pojačanje policijskih ophodnji je neminovnost,šta se čeka

Na Blidinju niđe policije, pa normala da će to l.o.povi da iskoriste!

policija nije da čuva kuće

Slažen se stebon.policija triba da kažnjava po putu i da plaši dicu ako nebudu dobri.koga briga za sigurnost i što lo.povi kolo vode .dašta

Rasvijetljeno trinaest provala u vikendice
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari