Istraga o pljačkama vodi prema Hercegovini

ljubuski.info

Izvor blizak istrazi rekao je kako su Specijalno tužiteljstvo Republike Srpske i Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, nakon rasvjetljavanja pljačke blindiranog kombija Sector Securityja, na autoputu Gradiška-Banjaluka, napravili detaljnu analizu neriješenih razbojništava u banjalučkoj regiji i utvrdili da u nekoliko slučajeva postoje poklapanja i sumnje da bi se moglo raditi o istim izvršiteljima.

"Prema načinu izvršenja postoji mnogo podudarnosti u pljački blindiranog kombija i razbojništva u filijali Unicredit banke u Kotor Varošu, kada su četiri maskirana razbojnika ukrala 200.000 maraka. Na snimcima sigurnosnih kamera se vidi da se u oba slučaja razbojnici kreću na gotovo identičan način, kao i da su iste fizičke konstitucije. U obje pljačke koristili su automatske puške, među kojima je i jedna s drvenim kundakom, a ono što ih najviše povezuje jeste činjenica da su obje pljačke tipovane i da su razbojnici znali da se u trezoru nalazi veća količina novca", objašnjava izvor.

Kao što je već poznato, ulogu tipera u pljački blindiranog kombija, koja je izvršena 22. rujna prošle godine, imao je radnik Sector Securityja Danijel Kuzmić (29), koji je radio u centrali UniCredit banke, tako da je u oba slučaja mogao imati saznanja o količini novca. Slučajno ili ne, Kuzmić je rodom upravo iz Kotor Varoša, kao i uhićeni specijalac Aleksandar Popović (28).

"Određena poklapanja postoje i sve će to biti predmet istrage, ali detalje zasad ne možemo iznositi u javnost", kaže izvor.

U pljački UniCredit banke u Kotor Varošu sudjelovala su najmanje četiri maskirana razbojnika, koji su se pred banku dovezli u ukradenom automobilu Renault Scenic.

U 8.05 sati upali su u poslovnicu i jedan od razbojnika je kundakom puške udario radnika Sectora, koji je osiguravao banku, i oteo mu pištolj. Ostali su na nišanu držali radnike banke, kojima su zapovjedili da legnu na pod.

Nakon toga su na direktora podružnice prislonili cijev puške i, pod prijetnjom da će pucati, zapovjedili mu da otvori trezor i ukrali oko 200.000 maraka. Zanimljivo je da je upravo na dan pljačke banka počela s isplatom plata radnicima kotorvaroške Fabrike obuće "Sportek", u kojoj je zaposleno više od 1.600 ljudi, što su razbojnici vjerojatno znali.

Poslije pljačke, razbojnici su pobjegli prema Kneževu, a isti dan policija je na lokalnom putu u jednom selu pronašla Renault koji je korišten u pljački. Ni tada automobil nije bio zapaljen, a dodatnim provjerama je utvrđeno da je vozilo ukradeno u banjalučkom naselju Starčevica, dan prije pljačke.

Podsjetimo, zbog umiješanosti u pljačku 617.000 KM iz blindiranog kombija Sectora uhićeni su pripadnici Specijalne jedinice policije MUP-a Republike Srpske Vladan Malić (32) iz Kneževa, Goran Paraš (27) iz Banja Luke, Aleksandar Popović (28) iz Kotor Varoša, Željko Inđić (26) iz Bratunca i Goran Janjuz (24) iz Kozarske Dubice, radnik Sector Securityja Danijel Kuzmić (29) iz Kotor Varoša i Oleg Banda (31), vlasnik auto-kuće Kvatro iz Banja Luke.

Petorici je određen pritvor, a sa slobode se brane Inđić i Janjuz.

I druge policijske agencije iz BiH zainteresirane su za ispitivanje uhićenih specijalaca u okviru istrage o nerasvijetljenim pljačkama.

Damir Čutura, glasnogovornik MUP-a Zapadno-hercegovačke županije, kaže kako je s MUP-om RS ostvarena suradnja i u okviru istrage o pljački blindiranog kombija Sector Securitytija u Dužicama, kod Širokog Brijega, iz kojeg je u listopadu 2010. godine ukradeno 3.628.000 eura i 150.000 maraka.

"U suradnji s Federalnom upravom policije i uz znanje nadležnog tužitelja u tom predmetu ostvarili smo kontakt i suradnju s MUP-om Republike Srpske, ali o kojim konkretnim radnjama je riječ u ovom trenutku ne možemo otkrivati", rekao je Čutura.

Press RS

Glas naroda

Istraga ce doci do zorana i miroslava galica gospodine bradvice provjerite u tuziteljstvu bih u sarajevo doklen je stigla istraga protiv sadasnjeg ministra mupa borasa i zorana galica u vezi novaca koji su prebacili na racun granicne policije umjesto na racun bolnice posljednje informacije govore da je tuziteljstvo bih podiglo optuznica protiv ove dvojice.

I meklauda će šćapat kupija je auto
potle krađe para jelde janje????

Istraga o pljačkama vodi prema Hercegovini
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari