HDZ 1990 za preustroj BiH na tragu prijedloga Biskupske konferencije

ljubuski.info

V.d. predsjednika HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović se sastao s kardinalom Vinkom Puljićem u Sarajevu. Tema sastanka bila je ukupna politička i društvena situacija hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

"Kao hrvatska stranka, duboko utkanih demokršćanskih vrijednosti, imamo odgovornost čuti glas naše crkve, kako bi svi zajedno, pronašli rješenja za hrvatski narod u BiH, koji se nalazi u teškoj političkoj, društvenoj i demografskoj poziciji", kazao je Ilija Cvitanović, ističući kako će HDZ 1990 uskoro ponuditi prijedlog preustroja Bosne i Hercegovini, na tragu prijedloga Biskupske konferencije o četiri regije.

"Bosni i Hercegovini je potreban novi preustroj, kojim će biti zajamčena ravnopravnost hrvatskog, kao i drugih naroda i manjina koji žive u BiH", kazao je Cvitanović.

"Narod je važniji od političkih stranaka", kazao je uzoriti kardinal Vinko Puljić, izražavajući potporu stavovima HDZ-a 1990 o nužnosti hrvatskog zajedništva na prostorima gdje je ugrožen hrvatski nacionalni interes, posebno ističući Središnju Bosnu i R. Srpsku.

Glas naroda

Ilija imaš li meni ijednu novu? Dobra ti je bila ona prošla ali ne bi opet istu. Kaže Bratiša da si u formi. Eto kad Gašpar bude Tonću smjenjiva ja ću.

Tko je bez grijeha nek se baci kamenom...dobar je nas Ilija, mladost-ludost ;)

A jel Gašpar koš pri istoj....

Tupana cudnih.

stranaka", kazao je uzoriti kardinal Vinko Puljić...kardinal kao i obicno upravu

e moj Puljiću, čime su te najbliži suradnici ucijenili pa se ne smiješ osloboditi bivših udbaša oko sebe? od vozača pa nadalje. čudna jada.

HDZ 1990 za preustroj BiH na tragu prijedloga Biskupske konferencije
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari