U Posušju, zbog marihuane, uhićeni otac i sin

ljubuski.info

Iako im još traje suđenje zbog slučaja iz 2013. godine kada su ih inspektori SIPA-e uhitili pod optužbama da su krijumčarili drogu u Hrvatsku, otac Petar i sin Mario Bošnjak iz posuškog naselja Osoje jučer su se ponovno našli na meti policijskih agencija.

Ovaj put su ih uhitili inspektori FUP-a koji su se jučer ujutro zaputili u pogranično naselje Osoje te su pretražili obiteljsku kuću Bošnjaka zbog sumnje da su se oni ponovno bavili prodajom droge.

Najprije su uhitili oca Petra, a tek nekoliko sati kasnije pronašli su i njegovog sina Maria te su ih obojicu odveli na ispitivanje u zgradu Policijske uprave Posušje. Kako se moglo čuti, kada su pretresli automobil koji je registriran na oca Petra, inspektori su u vratima vozila pronašli pola kilograma marihuane.

Iz FUP-a su priopćili kako je čitava akcija izvedena pod kodnim imenom "Ero". U MUP-u ZHŽ-a su rekli kako su oni poslali čak 19 svojih policajaca da pomognu u uhićenjima. Inače, otac i sin su prošle godine negirali krivnju za prodaju narkotika nakon što su ih uhitili istražitelji SIPA-e. Protiv njih je nedavno na sudu u Sarajevu svjedočio i istražitelj SIPA-e Semir Šarić koji je rekao kako su tada dobili informacije da otac i sin surađuju s dilerima iz Hrvatske pa su ih počeli pratiti.

"Došli smo do saznanja da iz Hrvatske dolaze osobe u mjesto Osoje kod Bošnjaka radi nabave droge. Koristili su uglavnom šifre i nikad nisu govorili otvoreno o narkoticima", svjedočio je istražitelj SIPA-e Semir Šarić i ispričao kako su tada počeli i prisluškivati druge ljude iz BiH koji su se sastajali s Bošnjakom te su razotkrili čitavu trgovine drogom, no u ovom slučaju suđenje još nije okončano.

Dnevni list

Komentari

Proceduralna greška

U Posušju, zbog marihuane, uhićeni otac i sin

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari