Ovogodišnji karneval humanitarnog karaktera

ljubuski.info

Ljubuški karneval, koji je ugledao svijetlo dana 1999. godine, doživljava svoju punoljetnost. Ove godine bit će 18. po redu, a održat će se 7. veljače, posljednje nedjelje prije početka korizme, kako to utvrđena pravila nalažu.

Karnevalsko društvo Prolog, koje je glavni nositelj i organizator ljubuške karnevalske fešte, poziva sve ljude dobre volje na veliko karnevalsko slavlje u povodu osamnaestog rođendana.

Kolona automobila će u ranim jutarnjim satima krenuti iz Prologa i proći kroz brojna ljubuška sela, a u 13,30 sati velika maškarna povorka će prodefilirati ulicama grada. U 14 sati počet će program na Centru malih športova, sa suđenjem Marku Karnevalu i čitanjem njegove posmrtne beside.

Ovogodišnja karnevalske priredba je i humanitarnog karaktera, pa tako sve nazočne očekuje četiri metra visoka torta koja će se izrezati na više od 1500 komada. Svi koji žele moći će kupiti komad torte po simboličnoj cijeni od 1 konvertibilne marke, a cjelokupan prihod od prodaje donirat će se Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama "Duga" Ljubuški. Program će se, potom, nastaviti u Prologu, spaljivanjem osuđenog Marka Karnevala, dodjelom nagrada najboljim maskama i grupama te velikim balom pod maskama.

Iz Karnevalskog društva Prolog pozivaju sve zainteresirane grupe za sudjelovanje u povorci. Prijave se zaprimaju najkasnije do 2. veljače.

Ivan Kaleb | Večernji list

Glas naroda

'ko će se ove godine namačkariti u načelnika ,radi predaje ključeva.
Uostalom kome treba ključ grada, ta nema se više što ukr-ast.

Prvih godina se dolazilo na sportski centar poslušat Radu kako proziva one koji su obilježili javni život te godine. Sad se sve pretvorilo u paradu iliti mimohod. Nevenka i njegove tašnare se ne smije spomenuti.

Ovogodišnji karneval humanitarnog karaktera
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentari ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Svi smo mi krvavi ispod kože Vera Soldo | Republika info
ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari