Mirko Alilović statistički najlošiji vratar na Euru

ljubuski.info

Golman rukometu vrijedi više od pola momčadi. Prije svega, on je korektor obrane i ima tu moć u rukama promijeniti smjer utakmice. Djeluje i psihički na igrače. Jedna ključna obrana može dotući protivnika, a istovremeno podignuti moral momčadi. Hrvatskoj je jedan takav trebao protiv Norveške (34:31).

Babić je za Euro u Poljskoj odabrao dvojicu - Mirka Alilovića i Ivana Stevanovića. Vratar Zagreba tehnički je četvrti golman reprezentacije po hijerarhiji, ali je upao na popis nakon što se Ivan Pešić ozlijedio. Na dan odluke trener vratara Valter Matošević odlučio se za neprikosnovenu jedinicu Alilovića i Stevanovića, čime je eliminiran Filip Ivić. Fićo se na pripremama pojavio s ozljedom leđa i imao je problema sa samopouzdanjem. Kako bilo, odlučeno je da će Hrvatsku prvi put kao par predstavljati vratarski dvojac Alilović - Stevanović.

Utakmica s Bjelorusijom: Stevanović spašavao

Dva dana nakon početka turnira komotno možemo ustvrditi kako Hrvatska ima velike probleme s vratarima. "Jedinica" Alilović katastrofalno je ušao u turnir. Izbornik ga je preselio na klupu već nakon prve četvrtine utakmice s Bjelorusijom, ali na svu sreću Stevanović je imao svoj dan te je s nekoliko ključnih obrana (op.a. posebno izdvajamo dva obranjena sedmerca Sergeju Rutenki) preusmjerio Hrvatsku ka prvoj pobjedi na Euru.

Utakmica s Norveškom: Hrvatska je igrala s igračem manje

Na drugoj utakmici protiv Norveške Babić je ostao pri prvom izboru. Alilović je čak u jednom razdoblju skupio devet obrana te je, zahvaljujući njemu, Hrvatska prvo poluvrijeme zaključila s golom prednosti. Međutim, to je bilo sve što smo vidjeli od hrvatskih vratara. Nevidljivog Alilovića ubrzo je zamijenio Stevanović, ali ni to nije pomoglo pa se na gol ubrzo vratio Alilović. Bez učinka. Babić je komotno mogao postaviti i stolicu, čak je veća vjerojatnost da bi je Norvežani pogodili.

Statistički, Mirko Alilović najgori je vratar turnira nakon trećeg dana natjecanja. Od 47 udaraca na gol, zaustavio je tek 10 lopti u dvije utakmice što je jednako 21 posto uspješnosti. Stevanović je šesti golman na spomenutoj ljestvici, ali njega uvelike spašava što je briljirao protiv Bjelorusije, dok je protiv Norvežana skupio ravno nula obrana. Uostalom, toliko su hrvatski vratari obranili lopti u drugom dijelu protiv Norveške - nula.

Utakmica s Islandom: Hoće li se Alilović iskupiti?

Hrvatskoj za pobjede treba vratar s oko 30 posto obrana. Za nešto više taj se postotak treba kretati oko 40 posto. Mirko Alilović sa svojih 21 posto dotakao je dno, a utakmica protiv Islanda je sjajna prilika da se iskupi za dvije možda i najgore predstave otkako je prvi čuvar hrvatskog gola.

index.hr

Komentari

A sta bi vi tili,da on sve brani a obrana da lezi.Da je na svom vrhuncu,nije,a nije ni tako los kosto ga ovi "takozvani"novinari blate.

Evo mene opet,a posebno ovi novinari od sprdex.hr

Neš ti statistike nakon dvije utakmice. Vidjet ćemo i sudit na kraju prvenstva. Momci glave gori...

A i ovi komunistički portal jedva čeka da nešto ili nekome iz Ljubuškog dogodi ružna stvar da imaju šta pisati!!!!!

Aj moji novinari,jedva cekate oblatit nekog.Nije najbolji,al ga ne trebate tako blatit!On da bude dobar,a obrana da je nula?Sramite se!

Mirko Alilović statistički najlošiji vratar na Euru

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Ljudi trećeg reda Ružica Zeljko
ljubuski.info
Zakon pišem, tinta mi se proli Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari