Osniva se Ured za pravnu pomoć optuženim pripadnicima HVO-a

ljubuski.info

Voditelji Odjela Glavnoga vijeća Hrvatskoga narodnoga sabora za ustavnopravna pitanja, za pitanja branitelja HVO-a i za Domovinski rat, te Odjela za II svjetski rat, održali su u Mostaru radni sastanak na kojem su analizirali aktualna pitanja vezana za status branitelja, a posebno za sve veći broj podignutih optužnica protiv službenika HVO-a.

S tim u vezi sudionici sastanka su ponovili svoj raniji stav da je riječ o nastavku kriminalizaciji Hrvatskoga vijeća obrane preko optužnica u kojima se navodni ratni zločini kvalificiraju kao dio širokoga zločina HVO-a.

Ukazano je još jednom na nedopustivost takve prakse Tužiteljstva BiH, jer je to politička instrumentalizacija Tužiteljstva u cilju revizije povijesti i pokušaj stvaranja nove političke stvarnosti, a koja nema uporište u ustavu Bosne i Hercegovine i samoj biti BiH kao višenacionalne zemlje.

Na sastanku je zaključeno da se uspješno realizira ranija Odluka Glavnoga vijeća HNS-a o uspostavi Ureda za pravu pomoć optuženim pripadnicima HVO-a. Materijalne i tehničke, kao i kadrovske biti će u potpunosti ispunjene i Ured za pravnu pomoć mogao bi početi s radom 1. veljače ove godine.

Večernji list

Glas naroda

zar ovi udbaši da brane hvo heroje

Dobro jutro zoro varljivo !

Uranila g ovn a! Šljamovi šta ste do sada radili osim pljačke vlastitog naroda? Stavite Miju Krešića i još kojeg pančevačkog đaka u tu komisiju, da uspjeh tužiteljstva bude zagarantiran. Idite u MP3.

Zar vas nije sramota. Toliko vremena je prošlo, toliko funkcija ste promjenili i sada se sjetili. [ * neprimjereno * ]i !!! Vama po[ * neprimjereno * ]jašima treba još jedna siva zona za punjenje džepova i podmirivanje troškova.

Gore piše ga-ma-di a dolje po-gu-zi-ja-ši

što su vam uradila tijela za istragu zločina nad Hrvatima, koje ste vi odabrali i nadzirali svih ovih 20-tak godina? Bilo bi interesantno tko je u tim tijelima bio i koje je rezultate postigao i naravno za koga i za koliko je to odrađivao? I onda slijedi licemjerno obraćanje puku; samo Hrvate procesuiraju.

Osniva se Ured za pravnu pomoć optuženim pripadnicima HVO-a
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari