Velika fešta povodom osamnaestog Ljubuškog karnevala

ljubuski.info

Prošlo je sedamnaest godina od veljače 1999. godine kada je prvi put, pod pokroviteljstvom Općine Ljubuški i pod ravnanjem meštra od karnevala Radoslava Dodiga, službeno održan Ljubuški karneval. Tradicija održavanja ove manifestacije se i dalje nastavlja, a budući da Karnevalsko društvo Prolog predstojeći osamnaesti karneval doživljava kao svoju punoljetnost, sve ljude dobre volje poziva na veliku feštu povodom svog osamnaestog rođendana.

Prijave do 2. veljače

Kao i prethodnih godina, karneval u Ljubuškom održat će se na posljednju nedjelju prije početka korizme, a to je, ovoga puta, 7. veljače. Prema najavama organizatora, kolona automobila će u ranim jutarnjim satima krenuti iz Prologa kroz brojna sela, a u 13 i 30 sati će velika maškarana povorka prodefilirati ulicama grada. U 14 sati započet će znameniti program na Centru malih sportova, sa suđenjem Marku Karnevalu i čitanjem njegove posmrtne ‘beside’. 

Ovogodišnja manifestacija je i humanitarnog karaktera, pa tako sve nazočne očekuje četiri metra visoka torta koja će se izrezati na više od 1500 komada.  Svi koji žele moći će kupiti komad torte po simboličnoj cijeni od 1 marke, a cjelokupan prihod od prodaje donirat će se Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama “Duga”  Ljubuški. Program će se, potom, nastaviti u Prologu, spaljivanjem osuđenog Marka Karnevala, dodjelom nagrada najboljim maskama i grupama te velikim balom pod maskama. Iz Karnevalskog društva Prolog pozivaju sve zainteresirane grupe za sudjelovanje u povorci. Prijave se zaprimaju najkasnije do 2. veljače.

Priznat događaj u BiH

Kažimo i to kako je Karnevalsko društvo Prolog 1998. godine osnovala skupština od pet ljudi. Prvi predsjednik društva i prvi meštar od karnevala bio je Radoslav Dodig, a tu ulogu vršio je do  2007. godine. Zamijenio ga je  Milan Herceg - Duma, a od 2009. godine do danas meštar je Ivan Šalinović - Taxi. Kao organizatori, iz godine u godinu trude se biti sve bolji, pa su tako ubilježili i sudjelovanja na ljetnom karnevalu u Čapljini te u Budvi gdje su oduševili posjetitelje.

Budući da je od samih početaka ova manifestacija nailazila na dobar prijem kod Ljubušaka, već je postala i kao priznat događaj na razini cijele države. Upravo zbog njene prepoznatljivosti, težnje organizatora su da karneval ne traje samo jedan dan, nego da u skoroj budućnosti to postane manifestacija koja će trajati duže razdoblje, po uzoru na mnoge druge karnevale.

Antonela Marinović | Dnevni list

Glas naroda

Koliko je meni poznato u LJubuskom je KarnevaI 365 dana samo je ove godine jedan dan vise,pa ce biti vise veselja.

Vidi ovoga što je stavio masku Barbarića, svaka čast skino ga orginal.

Velika fešta povodom osamnaestog Ljubuškog karnevala
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentari ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Svi smo mi krvavi ispod kože Vera Soldo | Republika info
ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari