Od 18. siječnja potvrde umjesto naljepnica

ljubuski.info

U novu godinu mnogi vozači u BiH ušli su bez naljepnica. Riječ je o vizualnom dokazu da je vozilo registrirano. Svaki vlasnik vozila dužan je imati na automobilu zalijepljenu naljepnicu kako bi se službenim osobama omogućio lakši uvid o važećoj registraciji kontroliranog vozila.

Žalba predugo traje

Do cjelokupne situacije je došlo kada je Agenciji za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) propao natječaj za nabavu naljepnica. Naime, kako je kazala glasnogovornica IDDEEA-e Amila Opardija, do toga je došlo kada je jedna tvrtka koja nije prošla natječaj uložila žalbu, tako da cjelokupni natječaj nije prošao. Mnogima ostaje upitno zašto je toliko bilo potrebno za razmatranje žalbe kada je natječaj objavljen još u ožujku prošle godine. Zbog toga su iz Vijeća ministara BiH krajem prošle godine zadužili Ministarstvo prometa i veza BiH da svim tijelima dostavi instrukcije o postupanju po isteku zaliha naljepnica. Ministarstvo je to i učinilo te naložilo nadležnim MUP-ovima da po nestanku naljepnica počnu izdavati potvrde koje će biti besplatne.

Iz IDDEEA-e su kazali kako Ministarstvo treba precizirati datum od kada će se preći na izdavanje potvrda. Dok se cijeli sustav ne uhoda, izgleda da će jedino građani ispaštati. Tako, primjerice, neki građani nisu mogli registrirati automobil u Sarajevu jer nije bilo naljepnica.

Nakon što su im ponovno dostavljene naljepnice, jučer ih je za područje SŽ-a bilo 800. U RS-u je, primjerice, vladala neviđena gužva na šalterima u Banjoj Luci i Bijeljini, gdje su građani čekali i po nekoliko sati kako bi dobili naljepnicu.
"Čekam jutros od devet sati. Prvo su rekli kako nema dovoljno naljepnica i da ne mogu odmah obaviti registraciju, a onda su nekako nabavili dodatne, ali su stigle tek oko 14 sati" - rekao je jedan Banjolučanin. Njegovu sudbinu dijele mnogi drugi građani.

Iz Centra za javnu sigurnost Banja Luka obavijestili su građane da registraciju vozila neće moći obavljati odmah zbog nedostatka zaliha naljepnica koje izdaje Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), već u zakonskom roku od 30 dana.

Stižu potvrde

Tako je ono što je nekada trajalo jedan dan, primoralo građane da čekaju cijeli mjesec na registraciju vozila kako bi procedura bila zakonska. Ipak, stižu dobre vijesti.

Od ponedjeljka, 18. siječnja, tijela nadležna za registraciju vozila u BiH počet će s izdavanjem potvrda koje će služiti umjesto naljepnica za registraciju automobila.

Iako je riječ o manjem tehničkom problemu, on ipak stvara probleme građanima prilikom registracije vozila, a mnogi se boje voziti automobil bez naljepnice zbog mogućih novčanih kazni.

Komentari

To je najveca glupost. Pa jel u prometnoj pise jel vozilo registrirano ili nije. Ovo je izmisljeno ssmo da se nekom dadne lova.

Pa valjda da policajac može vidjet naprimjer na parkingu ispred kina dal je vaše vozilo registrirano kako nebi uzalud čekao da završi film kako bi od vas tražio prometnu

ne treba ni nalljepnica ni registracija pošto su nam ceste za zaprežna kola i tu policija nema šta tražiti.Jedino bi nešto osiguranja trebalo platiti iako su i oni looopovi jer ne isplaćuju stvarne štete

Od 18. siječnja potvrde umjesto naljepnica

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Evo nam ga opet Treći! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Mamci za krokodile Ružica Zeljko
ljubuski.info
Crkvi u Hrvata treba šamar kakav je dobio papa Franjo teolog Dalibor Milas | express.hr
ljubuski.info
O kojoj Herceg Bosni pisati? Slaven Raguž | Hrvatska republikanska stranka

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto