Uhićeni specijalci MUP-a RS zbog pljačke blindiranog vozila

ljubuski.info

Šestorica pripadnika Specijalne policije MUP-a Republike Srpske uhićeni su sinoć zbog pljačke blindiranog vozila kompanije "Sektor securityja" 22. rujna prošle godine na autoputu Banjaluka - Gradiška, nedaleko od mjesta Cerovljani.

Kako se saznaje, uhićeni su aktivni pripadnici specijalne policije. Jedan od njih je pao na poligrafu, dok su dvojica odbila poligrafsko ispitivanje.

Razbojnici su tada ukrali 600.000 maraka, a radi se o novcu iz "Unicredit banke" koji je trebao da biti transportiran u centralu u Za¸grebu.

U pucnjavi u kojoj su korištene automatske puške i raketni bacač "zolja" ranjen je radnik "Sektor securityja" Đurađ Bajić.

Automobil Audi A6 koji je korišten u pljački, pronađen je nakon dva dana sakriven u šumarku, u zaseoku Baraji, nedaleko od mjesta na kojem se razbonjištvo i dogodilo.

Postoji mogućnost kako će ovo uhićenje doprinijeti i rasvijetljenju spektakularne pljačke u kojoj je otet novac UniCredit banke u Dužicama, na putu između Gruda i Širokog Brijega.

Malo nas dijeli da stavimo znak jednakosti između policajca i kriminalca

"Malo nas dijeli da stavimo znak jednakosti između policajca i kriminalca. Ovo nam puno govori o našoj sigurnosti, o opstanku, o životu i smrti, o sigurnosti naše imovine", kazao je profesor s Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu dr. Goran Kovačević, nakon što su uhićena šestorica pripadnika Specijalne policije MUP-a Republike Srpske, osumnjičena za pljačku 600 tisuća KM Unicredit banke iz blindiranog vozila.

Kovačević je kazao kako ovaj slučaj samo ukazuje na manjkavosti sigurnosnih provjera prilikom zapošljavanja u MUP, a posebno na zapošljavanje u specijalne jedinice.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Piralen - Mostarska skraćenica za otkaz! Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Sama svoja veleposlanica Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari