U župi Humac samo je troje više krštenih od umrlih

ljubuski.info

U 2015. godini u župi Humac je kršteno 160 osoba, 83 muških i 77 ženskih, od toga je 16 iz drugih župa.

Od ukupno njih sedam, župa sv. Ante Padovanskog Humac, najveća je župa u ljubuškom kraju.

Njoj pripada i Ljubuški u koji se doseljavaju ljudi sa sela i seoskih župa. Sadašnji točan broj njezinih stanovnika znat će se ubrzo, kad se završi blagoslov kuća, stanova i obitelji, no približno ih ima gotovo 14.000.

Međutim, unatoč razmjerno velikoj brojnosti u odnosu na druge ljubuške župe, zabrinjava godišnji prirast. Prema djelomičnoj župnoj statistici koju je obznanio humački župnik fra Ivan Boras, u 2015.godini samo je troje više krštenih od umrlih. To znači da je prirast samo +3.

Naime, ukupno je u prošloj godini u župi kršteno 160 osoba, 83 muških i 77 ženskih. Od toga je 16 iz drugih župa, a 144 iz župe.

Gledajući po mjestima slika je slijedeća:

Bijača 0 kršteni, Crveni Grm 10, Cerno 5, Crnopod 1, Donji Radišići 7, Gornji Radišići 4, Hardomilje 3, Hrašljani 8, Humac 30, Lisice 11, Ljubuški 43, Mostarska Vrata 4, Pregrađe 8, Prolog 2, Teskera 5, Vašarovići 1 i Zvirići 1.

Prema matici umrlih, u župi Humac je u prošloj godini umro 141 župljanin. Od toga je bilo 78 muških i 63 ženske. No, ukupno je na području župe pokopana 151 osoba. Lani je bilo 147 prvopričesnika, 201 krizmanik, a vjenčano je 86 parova.

Ivan Kaleb | Večernji list

Glas naroda

Što rade naši župni oci da se mladi tako međusobno slabo pare? Il muški puno alat vade, il omotavaju veseljka u najlon? Triba propovid bacit na tu temu, a ne mantati o milosrđu, postu
i lemuzini. Vražji masoni truju hranu pa ženske stalno odaju stisnutih nogu. Ima li tko teoriju o mizernim ljubavnim vještinama Smartphone generacije?

Ovaj omjer je u stvarnosti negativniji kad se uzme u obzir da ima dosta obitelji koji za blagdane dođu iz Njemačke i krste dijete!

U župi Humac samo je troje više krštenih od umrlih
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari