Vlada ZHŽ-a ne uplaćuje sredstva za rodilje

majka i dijete

Rodiljama u Zapadnohercegovačkoj županiji kasne primanja jer Županija ne uplaćuje redovito sredstva za tu svrhu.

Sukladno Zakonu o socijalnoj zaštiti Zavod za zdravstveno osiguranje ZHŽ-a preuzeo je obvezu zaposlenim rodiljama uplaćivati 70 posto od plaće za vrijeme porodiljnog dopusta, a sredstva refundira iz proračuna ZHŽ, objasnila je za Republikainfo.com glasnogovornica Zavoda Ivana Bošnjak.

Konkretan odgovor kada bi majke mogle očekivati uplatu Bošnjak nije dala, dodavši da je to ovisno od uplata iz županijskog proračuna, kojih nema. Posljednje primanje zaposlene majke imale su u listopadu i to za siječanj prošle godine.

Uplate nema ni za majke koje ne rade.

Već dva mjeseca blokirani su računi Centra za socijalni rad Široki Brijeg, što pak znači da nema nikakvih uplata najosjetljivijim stanovnicima te općine.

Tako nezaposlene majke, sada nemaju ni stotinjak maraka naknade, koliko im se uplaćuje u razdoblju od pola godine.

Ogorčene majke razmišljaju svoja prava početi tražiti na ulicama. Posljednju uplatu su imale za travanj prošle godine.

I osobno smo pozvali Centar za socijalni rad gdje su nam kazali da bi i oni voljeli znati kada će uplate!?

Naime, zbog višemjesečnih neplaćanja dugovanja prema javnim ustanovama u Federaciji BiH, sudskom ovrhom je blokiran račun Centra za socijalni rad u Širokom Brijegu, objavio je ranije portal SirokiBrijeg.info, navodeći da bi Županija, za deblokadu, trebala uplatiti oko 60.000 KM, ali to se do današnjeg dana nije dogodilo.

Republika

Glas naroda

porodiljne potrošili naši političari dabogda i sve u praškim popili

Ne kazem da nije lijepo ima obitelj ali kad vidim situaciju u drzavi radije bi ćuku za lanac nego da stvaram sirotinju

baš me čudi

ne isplaćuju porodiljne naknade,socijalne ustanove blokiraju,izglasavaju poskupljenje vrtića,ukidajui popuste u vrtićima,poskupljuju vodu ......sve rade da svoj narod unište i da njima sad trenutno bude bolje........svome narodu grob kopaju a nama prosipaju priču da su nam krivi Sarajevo,bošnjaci i svi ostali u ovoj državi.....a kad se povuče crta vidimo da smo si sami krivi,mi ih biramo,oni su naši pastiri a mi njihove ovce

uzeli mladez sa diplomama,dali im mjesta kao savjetnike,jer nisu isli na dodatno skolovanje ostali za vrijeme one vlasti i samo iz NDH-a,okrenuli HDZ-e...a mladez im sluzi kao kuriri...zato nam je ovako,nisam politicki nastrojena vec pratim dugo godina kako nam populacija HERCEGOVACKA polako izumire......NARODE USTAJMO ZA BOLJE SUTRA.......

unist ce nam HERCEGOVACKU populaciju,zato nema novorođencadi...e moj narode....nemamo nikakva prava majke dignimo se.....

Ko nije mu Županija pribacila.
Da je direkora Zavoda slučajno korisnik porodiljne naknade sigurno ni jedna isplata ne bi kasnila, Županija pribacila ili ne pribacila.
Načekaće se porodilje, jer Zavod direktor smatra svojom privatnom [ * neprimjereno * ]jom.

tko je direktor zavoda evo ima i glasnogovornicu

Zato trbonje imaju redovna primanja iz raznih odbora koji ne služe svrsi!!!Briga njih za natalitet, demografsku sliku i slično!Rade upravo suprotno, a za čije interese ZNA SE.

Andrijica Šimiću rodi se ponovo pa dovedi red u ovu opsjednutu Hercegovinu....

Ja znam da se uplacuju samo treba imat nekoga da zovne tonija da pusti stogod....

Vlada ZHŽ-a ne uplaćuje sredstva za rodilje
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari