Skoro 100.000 Hrvata u ZHŽ vrijedi manje od NK Široki Brijeg

ljubuski.info

Dosadašnji izborni ciklusi jasno su odredili vrijednost biračkog tijela u ZHŽ. Hrvati su se prije nekoliko godina prodavali za 100 KM bogatijim političkim strankama, dok je politička sirotinja plaćala glas od 20 - 40 KM. 

Politika je godinama narod kupovala narodnim novcem i nije čudno što narod ima tretman "stoke sitnog zuba".

Kad narod postane "stado ovaca", koje bleji samo kad je gladno, onda ga čobani odvedu u planinu, na čist zrak. Narod ZHŽ-a već se dugo vremena nalazi u planini i ne zna što se događa u dolini.

Janje vrijedi 100 KM koliko i birački glas, a 55.000 birača u ZHŽ-u vrijedi 5.500.000 KM, dok djeca i maloljetnici ne vrijede ništa, oni ništa i ne dobiju, a plaćaju sve teže troškove života.

NK Široki Brijeg, prema podacima iz svijeta nogometa, vrijedi dvostruko više od Hrvata u ZHŽ, a Real Madrid, najveći nogometni klub na svijetu, za usporedbu, vrijedi 6,37 milijardi KM.

Ali, Real Madrid nema u vlasništvu, Ljubuški, Široki Brijeg, Grude i Posušje, rijeke, polja i brda, čiju je vrijednost nemoguće procijeniti. Taj klub ima godišnju dobit od 303.000.000 KM.

NK Široki Brijeg posluje pozitivno, naravno puno skromnije od Reala, ali naša županija ima gubitak na godišnjoj razini od 11 milijuna KM.

Sve je to rezultat što našu vlast čine nesposobni, neobrazovani i amoralni ljudi. Ne znaju upravljati županijom, kradu je, omalovažavaju stanovnike i podsmjehuju im se, jer ih mogu kupiti za 100 KM.

Ta novčanica običnom čovjeku donosi godine bijede i propadanja, nema sposobnih igrača da napunimo ni NK Široki Brijeg, a Real Madridu ćemo se diviti sve dok ne nestanemo.

Ali, uzimajući u obzir vrijednosti momčadi, koliko onda vrijedi Vlada ZHŽ, njeni ministri i predsjednik Zdenko Ćosić? Ćosić je Benitez, Kraljević je Luka Modrić, a neizbježni ministar MUP-a Zdravko Boras je Cristiano Ronaldo ...

Glas naroda

Komunisti sjetite se što su vam djedovi i očevi radili a čobanice pjevaIe pjesme.
U Ljubuškom kraj Mostarski vrata
tri su moja ubijena brata

tri su moja ubijena brata.

Nema moga nema crna oka
sigurno je Neretva duboka.

Oj Dragane tvoji ti borića
di su kosti hrvatski mladića

Tko je ubio sjaj u oku Hrvata u Hercegovini?

Kakav je ovo clanak cjenovnik neki Sta real Madrid bogati Sta je ovo

Skoro 100.000 Hrvata u ZHŽ vrijedi manje od NK Široki Brijeg
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari