Počinje prisilna naplata RTV pristojbe u ZHŽ!

ljubuski.info

Krajem prosinca građane ZHŽ-a dočekalo je pravo neugodno iznenađenje u plavoj koverti. Naime, počela je prinudna naplata RTV pristojbe.

"Pa mi čak ni ne gledamo tu televiziju, ali zato su nam poslali rješenje o ovrsi", kazala je jedna Gruđanka.

Kako je navedeno na njenom platnom nalogu, ona duguje iznos od 60 KM na ime RTV pristojbe (naknade za posjedovanje Radio ili TV prijemnika) za razdoblje od 2004. do 2005. Kada se ovom dugu doda kamata, sudska pristojba i ostali troškovi dug Gruđanke je oko 120 KM.

Uz platni nalog dobila je od Općinskog suda u Ljubuškom koji postupa u ovršnom postupku tražitelja ovrhe RTV FBiH, rješenje o ovrsi u kojem stoji:
"Određuje se ovrha na pokretnim stvarima ovršenika, njihovom pljenidbom, procjenom i prodajom, te namirom tražitelja ovrhe od iznosa dobivenog prodajom. Troškovi tražitelja ovrhe sud određuje u iznosu od 50 KM, a isti se sastoje od Pristojbe na prijedlog za ovrhu u iznosu od 25 KM i Pristojbe na rješenje o ovrsi u iznosu od 25 KM."

Kako nam je kazala Gruđanka, ona nije jedina u Grudama koja je dobila rješenje o ovrsi.

Inače, nedavno se u medijima pojavila informacija u BiH od 1. siječnja 2016. godine neće biti plaćanja RTV takse, no to je ubrzo demantirano.

Poslovodni odbor Radio-televizije Federacije BiH priopćio je da je plaćanje RTV pristojbe zakonska obveza.

U prioopćenju se ističe da Zakon o javnom RTV sustavu BiH Članom 54. propisuje da je svako domaćinstvo i pravni subjekt na teritoriji BiH koji posjeduju radio ili televizijski prijemnik dužno plaćati mjesečnu pristojbu na posjedovanje tog prijemnika. U slučaju neizvršavanja ove zakonske obveze, Član 63. istog Zakona propisuje novčane kazne u iznosima od 100 do 3.000 KM.

"Do iznalaska konačnog rješenja novog modela naplate RTV pristojbe primjenjivat će se dosadašnji model naplate putem računa za telefonske usluge i putem inkaso službe" - priopćeno je iz Poslovodnog odbora Radio-televizije Federacije BiH.

prvi.tv

Glas naroda

Što gora dražava time više zakona

Samo vi budite iznenađeni. Drvite je li Milanović ili Karamarko premijer, što apsolutno nikakve veze sa BiH Hrvatima nema, a vam nas Muslimani glave došli već-

Federalna televizija je muslimanska propaganda o stanju u BiH.To je jedna jad i bijeda od televizije koju u Hercegovini ljudi gledaju samo kad je nogometna utakmica na rasporedu.

I vrijeme je bilo. Navikli da se ništa ne plaća i da se sve radi na crno. Ne voli se BiH al se voli krast od nje, radit tu, ženit se, ići u školu itd itd. E pa doći će i tome kraj ! Kad se uzima doplatak iz RH to je super a kad treba platit marku za tv u zemlji u kojoj živiš to se ne može. Kome ne valja nek ide iz nje.

Kome ne valja nek ide? A bi li volio mali islamistički ga.de. Pa da vi napravite kalifat.

Bili su ovdje vazda tuđini, država se ne mora voljeti. Da je kojim slučajem uspjela velikosrpska agresija, živio bi u Srbiji i bi li to isto govorio?

Nametnutio Frankenštajn, ako je pravde i Boga raspast će se nametnuto zlo barem polovici stanovnika. Kroz cijelu povijest silom nasmetnute stvari su se raspadale, pa će se raspasti i ovo neljudsko zlo tzv. BiH.

LJudino,idi ti iz ove dogovorne zemlje.U normalnim zemljama Javni servis ima program na jeziku nacionalnih manjina a u ovoj ni konstitutivni narod nema kanal na svom jeziku.Stavili su podpbnog Hrvata sa čudnim naglaskom za urednika,a ostalih 50 Muslimani,od montažera do vozača.Neka nam daju kanal na Hrvatskom jeziku pa ćemo plaćati pretplatu.Kome smeta nemora gledat taj kanal.

ako ne mozes tu istu tv gledati zasto bi ju placao. a ako placam home tv u kome je ukljucena ftv sta onda, kakva ovrha neka usuglase zakon i neka se namiruju iz erineta za oone koji placaju , ovo nema veze s ljubavi prema drzavi

za ovog pripametnog iznad .zivim na podrucju gdje ftv signala i nema ,a iskreno ne mislim kupovati antenu da ga uhvatim ,pa zato ne se.ri.
druga stvar otkud oni znaju da ja iman tv prijemnik pa moze slati ovrhu
i treca stvar zanima me na koji nacin se mozemo oduprijeti ovoj bandi koja hoce da nam odere kozu .iskreno neman namjere placati tu pretplatu jer to ne koristim

Namet na vilajet!Udri po narodu!

Pa da je neka normalna TV, možda bi i plaća. Šovinisti sarajevski, digod imaju prilku ocrnit BH Hrvate, sotonizirati ih, etiketirati HVO i HercegBosnu najgorim pridjevima.
Pljuc, velikobošnjački nacionalistički gadovi.

Zar se mora volit zemlja u kojoj zivis? Neznam ja sam zivio u Jugoslaviji i nisam je volio, hrvatska-europska osobna zakon za vas zohare u rezervatu zvanom BiH moguce i kalifat za koju godinu samo platite i financirajte veliko bosnjacku politiku

Često gledam FTV i BHT. Puno dobrih emisija, puno priloga o Hercegovini, da ne gledam nebi znao i vjerovao. Objektivni i vrlo dragi, super emisije imaju, dobri filmovi i muzika. Sve 5. PLUS SPORT kojeg obožavam, ne može im HTV vode dolit.

pa sve ih imaš na HOME, total,telemach.... čemu plaćanje njima?

Ma jeli,naročito u mreži kad nas sve etiketiraju a u Sarajevu svaki dan pucnjava divnog mirnog naroda.Usput izvještač iz Hercegovine, Haso Hasić.

Neka FTV tko je more gledat ja nisam među sretnicima ovo je HDZ sramota

Cuj pajdo!Vjerujem il si zaostao il za bolje ne znas..ma sta ti je super na toj tv..ma ne mogu ih slusat kad pricaju a pogotovo komentiranje utakmice..ma bjezi..

Gadovi šovinistički iz FTV-a. Neće dugo ni ovaj velikobošnjački šovinistički zulum. Još bi trebao plaćati očitu mržnju, koja isijava iz svakog prilga o hercegovačkim Hrvatima. Ne mogu HVO očima vidjeti, koji im je prvi stao na crtu srpskoj agresiji, dok oni još nisu ni znali odakle puca i gledali gdje će se prikloniti.

Mrze sve povezano s BiH Hrvatima, pa to bi bio čisti mazohizam plaćati.

Tako je. Prvi stao, pa onda pohvatao muslimane po Hercegovini. Povukli ih i iz svojih redova. Hvo i HB koji su ubili najveću ljudinu Blaža Kraljevića. Jel to hvo što je prodavao naftu četnicima da nas mogu gađati kasnije. Ser"m ti se na rat i na te ratne priče. Tu se zna ko je profitirao a ko popušio. Mirovinu mom ujki nisu uskratili ni muslimani ni srbi zato ne pametuj.

Taj deb*il je mogao kompromitirati cijelu hrvatsku stvar sa svojim fašizmom i ustašlukom. Ne bi nas na mapi bilo, da je ta ustašoidna struja pobijedila. Bi li bi pod sankcijama i izgubili podršku cijelog normalnog naprednog svijeta i ne bi još stoljeće došli do nacionalne države.

Vama Muslimanima je dobar bio i ovim Hrvatima, što žive još u 45' godini - tj. izvan vremena i svih modernih tokova. Zatucani ovi, koji mislim da će biti sve manje među BH Hrvatima.

Muslimani nikad nisu bili Hrvati, niti su imali namjeru biti Hrvati. Po popisu 48', tek ih je se 4-5% izjasnilo Hrvatima. Sapienti sat o muslimanskoj privrženosti hrvatskoj ideji.

Da je Blaž prevagnuo 92. godine, taman bi sad imali odlične saveznike: ISIL, Al Qaida, Al Nusrah, afganistanski talibani i slična raja. Neprijatelji bi bili: Cijela EU, SAD, Kanada, Australija, Rusija.

Al aje ti objasni ovim zatucanim selj.ači.nama.

Eto ti i takvi ste prevagnuli, pa sada imamo kriminalce na vlasti koji pljačkaju narod. I [ * neprimjereno * ]a si ti ,uhljebu jedan

Da nije bilo diskriminirajuće nepromišljene politike Bobana, Šuška i Tuđmana naspram naših saveznika Muslimana u ratu, danas bi živjeli sa prijateljima u istoj državi ravnopravno. Ne bi bilo izginulih, ne bi bilo optužnica za zločine, izgrađivala bi se BiH koja bi bila u konfederaciji sa Hrvatskom (Splitski sporazum), znači Europska unija. Zamisli da si najslabija strana u ratu, imaš saveznika i po nečijoj direktivi zaratiš sa njime. To je povijesni promašaj hdz politikanata. Sve se radilo kako bi kriminal carevao; ubojstvo generala Kraljevića, kriminal u privatizaciji, kriminal u promjeni valute HR, trgovina naftom, itd. U mraku rata se svašta radilo, najveći kriminalci su isplivali na površinu ali, polako sviće zora, budite svjesni svako djelo doći će na vidjelo.

Samo uzgred.Muslimani protjerani iz istočne bosne tržeći životni prostor napadaju na one ranjivije.Strada Bugojno,Travnik,Kakanj,Zenica i mnogi.Sjeti se samo Bijelog Polja i naših "saveznika".

Ljudino, kapa do poda

Još jedna greška HDZ-a trebali su biti dio BH tv sustava ne bojte se neće vama nitko sprovesti ovrhu braniće nas odvjetnica gospoja Čović

Eto vam hdz i covic ebo vas on kako se bori za hrvate i hvo ko mu sad smeta sva je vlast u njega... A zupaniju necu ni spominjati i moj Ljubuski. Zaboravljeni branitelj.

Ne gleda ih 50 % Hercegovine jer nema signala znači odluka nema uporište

Hebi ga, tv pristojba se plaća za posjedovanje tv aparata, makar ga ne gledao.

tudman je proda herceg bosnu najveci krivac za hrvate bih..kakav cociv

da ti nije bilo Tuđmana i Šuška danas bi ona ulica Zrinski Frankopana u Ljubuškom nosila ime ili Miloša Obilića ili Sultana nekog, ta ti znaš t.o.k.m.ače

Duhanjska bi bila u funmkciji a ne ruglo grada....itd...

A ti i 100% sadia duvan jelde aaa

zašto da plaćam na kašun na kojem nema FTV signala

Ovdje je riječ, valjda o nekom dugu koji je već odavno utužen, a za razdoblje od godinu dana. Sada im ističe rok od 10 godina za naplatu pa se "šejtani" dositili.

Dobar film na ftv-u upravo. Ovi što vazda žugaju ošli spavat jer ih je ujutro u štalu :)

Upravo na ftv emisija : Sve za Boga. O časnim sestrama i drinskim mučenicama. Vrlo često bude emisija o kršćanstvu, hrvatima, hercegovcima, folkloru itd itd. Al ko ne vidi tu mu ni Bog pomoći ne može.

dokad će nas [ * neprimjereno * ]e iz Sarajeva reketarit kad budemo imali svoj kanal na hrvatskom jeziku onda ćemo plaćat pretplatu!

Sve po jadnoj sirotinji.!

Samo nek dodu po naplatu..nabit cu im tv na glavu..

Počinje prisilna naplata RTV pristojbe u ZHŽ!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari