Sjećanje na velikog dragovoljca

ljubuski.info

Na pragu Domovinskog rata bilo je odvažno i časno postati dragovoljac! Časno je bilo družiti se s onima koji su prvi obukli maskirne odore i čvrsto držali novi kalašnjikov u rukama. S tim su puškama čekali poziv da se prkosno i ponosno suprotstave JNA, - najmoćnijoj vojnoj sili na Balkanu.

Među takvima bio je Veliki dragovoljac Mladen Šimović - Vice.

Velik je po tome što nije uopće služio JNA, nije bio vojni obveznik, ipak to ga nije spriječilo da se među prvima uključi u obranu svog Hrvatskog naroda. Vice je u djetinjstvu izgubio sve prste lijeve ruke, izgubio ih među nama u našim dječjim ludorijama s eksplozivom. Taj nas je nemili događaj, kao desetogodišnjake, isprepadao i opametio. Vice se ni tada nije dao isprepadati, nakon toga sve je naučio o eksplozivima, a mi smo od njega pažljivo upijali informacije.

Sve što smo u Domovinskom ratu naučili o eksplozivu i minama - naučili smo od Vice. On je kao izviđač ljubuškog HVO-a, često, odvažno ulazio u neprijateljska minska polja kako bi ih onesposobio i razmjestio. Vice nije zaboravljao svaki put iz svojih samostalnih operacija ponijeti neku minu da bi nam pokazao njezin izgled i karakteristike, potom bi kao pravi učitelj praktično pokazivao kako je treba onesposobiti.

Dragi Vice, od tolikih mina samo te jedna nije htjela slušati! Ostao si u lijepom sjećanju svojoj generaciji. Ti si stvarao sigurnost narodu, vraćao ponos suborcima i zračio sreću prijateljima!

Krešo Vujević

Komentari

Srce ponosno!
~navik on živi,ki zgine pošteno~

E moj Vice pokoj ti duši ti počivaš u miru mi ovde nismo valjda i mi ćemo jednog dana tamo .

Uvijek nasmijan i veseo i u najtežim situacijama..pokoj vječni velikom domoljubu !!!

Bilo mi je zadovoljstvo i čast ratovati s tobom
Uvijek ćeš mi biti u sjećanju
Neka ti je laka zemlja
Počivaju u miru

Počivao u miru!Nadam se da ovo sve što je činio-nije bilo uzalud!

Misa zadušnica za pokojneg Vicu: Ponedeljak, 11. 01. 2016. u crkvi Svetog Ante na Humcu u 7h.

Krešo

Sjećanje na velikog dragovoljca

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto