Djeda Mrazovi uručuju presude Hypo banci

ljubuski.info

Udruga korisnika kredita ”Švicarac” u BiH u prvim danima 2016. nastavlja intenzivnu borbu protiv banaka koje su ih, kako kažu, ocrnile u proteklim godinama. Na kraju 2015. obradovali su ih općinski sudovi koji su donijeli preko 30 presuda u korist korisnika kredita kojima su njihovi ugovori sa bankom proglašeni ništavnim.U velikom broju presuda navedeno je kako korisnici nisu više dužni ni marku Hypo banci, te kako banka mora platiti i troškove spora, a u nekoliko slučajeva je odlučeno da se korisnicima kredita mora vratiti i po nekoliko desetina tisuća maraka. Ovo ipak nije kraj priče jer se banka žali na prvostepene presude koje nakon toga zapnu na županijskim sudovima. Ipak za korisnike kredita u švicarcima ovo je veliki korak.

Deda Mrazovi

Ohrabreni podrškom pravne države, kao i zadnjim dešavanjima na državnim i entitetskim parlamentima kada su dobili vjetar u leđa po pitanju donošenja zakona o konverziji kredita iz švicarskog franka u konvertibilne marke, iz Udruge najavljuju i posjetu Hypo banci.Na društvenim mrežama predsjednik Udruge Kemal Duraković najavio je za danas u 12 sati posjet i uručivanje poklona zaposlenicima glavne poslovnice Hypo banke u Sarajevu. Članovi Udruge bit će obučeni u odjela Djeda Mrazova i zamolit će djelatnike banke da konačno budu objektivni i da ostave korisnike kredita na miru.– Pokloni će biti skromni shodno našim mogućnostima a uz skromne poklone uručit ćemo im i oko 450 presuda sa ništavim ugovorom o kreditu. Presudama ćemo ih zamoliti da u 2016. godini ne lažu i obmanjuju više javnost i korisnike kredita o svom poštenom i časnom radu, rekao je Duraković obraćajući se svojim kolegama putem društvenih mreža. Sudeći po komentarima korisnika kredita danas bi se u banci moglo pojaviti desetak do dvadeset Djeda Mrazova, ali i veliki broj korisnika kredita koji će doći kao podrška.

Borba za zakon

Također, u prvim danima ove godine očekuje se rasprava o Prijedlogu zakona o konverziji kredita iz švicarskih franaka u KM u Narodnoj skupštini RS-a.Već je krenula procedura , a potpredsjednik SDS-a i zastupnik u NSRS-u Marinko Božović i zastupnik Vukota Govedarica zajedno s Durakovićem radili su na novom zakonskom rješenju, te je isto poslano u NSRS u proceduru po hitnom postupku. S druge strane postoji obećanje, da se isto zakonsko rješenje, samo na latinici, preko stranka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora pošalje također po hitnoj proceduri u Parlament Federacije BiH.

Dnevni list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari