Obnovit će se cesta prema kuli herceg Stjepana u Ljubuškom

ljubuski.info

Projekt "Tematske rute srednjovjekovne Hercegove zemlje - tema srednji vijek", koji je dio prekograničnog programa BiH - Crna Gora u okviru EU instrumenta pomoći IPA, službeno je predstavljen u Podgorici.

Projekt, čija je implementacija počela u prosincu ove godine i trajat će 24 mjeseca, bit će realiziran kroz brojne aktivnosti, kao što su: prikupljanje materijalnog i nematerijalnog povijesnog i kulturnog naslijeđa u vezi sa starom Hercegovinom i hercegom Stjepanom Vukčićem Kosačom, razvoj kriterija za standardizaciju turističkih usluga, realizacija programa obuka u cilju jačanja kapaciteta nositelja aktivnosti u regiji, realizacija studijskih putovanja između BiH i Crne Gore, izrada i distribucija promotivnog materijala, izrada i opremanje tematskih pješačkih staza informativnim tablama i uređenje pristupa kuli u Ljubuškom, dizajniranje, razvoj i ažuriranje internet stranice i android aplikacije o turističkom proizvodu kao i organizacija njegove službene prezentacije.

Radovi kreću na proljeće

O aktivnostima koje su u planu na području Ljubuškog, ispred JU Razvojna agencija ZHŽ - HERAG informirao nas je Željko Dodig kazavši da, kao jednu od najvažnijih aktivnosti koja će se provoditi u BiH, izdvaja ulaganje u infrastrukturu na uređenju pristupne ceste prema kuli herceg Stjepana u Ljubuškom u dužini od 500 m.
"S radovima se kreće već na proljeće 2016. godine. U planu je postavljanje odgovarajuće signalizacije puta, zatim mapiranje cjelokupne turističke ponude što se odnosi na mapiranje postojeće kulturne, geografske, gastronomske, tradicionalne, ponude smještaja i slično. Planirana je i izrada plana putovanja kroz povijesnu zemlju herceg Stjepana, kao i promotivnih materijala. Također, nezaobilazna je i provedba javnih događaja, kako bi se šira javnost što bolje upoznala s cjelokupnom turističkom ponudom", kazao je Dodig.

S obzirom na to da će tijekom implementacije projekta lokalna kulturna i povijesna baština biti sistematski popisana, proizvodi i usluge unaprijeđeni i standardizirani, a nova turistička ponuda kreirana i promovirana, sve to će doprinijeti jačanju informiranosti turista o ponudi prekogranične regije i njegove prepoznatljivosti kao turističke destinacije.

Također, doći će i do unaprjeđenja prekogranične suradnje među nositeljima aktivnosti ovog regije i jačanja svijesti lokalnog stanovništva o značaju svestrane prekogranične razmjene. Ovo će doprinijeti da se potencijal prekograničnog regije između BiH i Crne Gore prepozna kao dio strategije gospodarskog razvoja.

Nositelji projekta

Kažimo i to kako je nositelj ovog projekta Javna ustanova Razvojna agencija Zapadnohercegovačke županije HERAG, a partneri na projektu iz BiH su Turistička zajednica ZHŽ-a, Općina Ljubuški te Javna ustanova za razvoj turizma i zaštitu kulturno-povijesnog i prirodnog naslijeđa "Radimlja" Stolac. Projektni partneri iz Crne Gore su Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MRT) i NVO Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma (CSTI) iz Podgorice. Ukupna vrijednost projekta je 466.933,55 eura. Za BiH predviđeno je ukupno 269.791,40 eura od čega Europska unija financira 83,15 % , a preostalih 16,85 % sufinanciraju HERAG i partneri.

Antonela Marinović | Dnevni list

Glas naroda

Di su pare što je Davor dibija iz federalnog ministarstva, potrošija NEVEN kao i namjenski kredit za nativu.
:)))))))))))))))))))))

Je li ovo obećanje -ludom radovanje? Još jedna predizborna patka?

Davore Mediću znam da čitaš ovo... Ti si zapravo najveći kriminalac od svih! Držiš se u sjeni i low, ali javna je tajna da si 800 000 KM, klepio za kulu Herceg stjepana..Sipa te ceka a ni hdz-u vise nisi zanimljiv! Previse se toga o tebi otkriva u posljednje... Ocito je da nisi vise dobra stara lisica.. Dzaba ti furanje starog mercedesa kad svi znamo da stanove po zagrebu! Nula od covika!

Naravno neka se sve zna koje sta drpija.

kula i slapovi kravice to je buducnost ovog kraja

Mislim da bi bilo turistički, promidžbeni i državnički potez priseliti gradonačelnikov
ured na kulu Hercega Stipana. Gleda bi podanike odozgar, a sa dvoranima bi moga
komunicirati dimnim signalima. Jedino ne znam koga bi metnuli za dvorsku ludu?

BAJTU

Obnovit će se cesta prema kuli herceg Stjepana u Ljubuškom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari