Tribina Zaboravljenih branitelja o besplatnim sadnicama smilja i pokretanju braniteljske zadruge

ljubuski.info

Jučer je, u Hotelu Đulić u Širokom Brijegu, održana javna tribina inicijative za besplatnu dodjelu sadnica smilja u organizaciji udruge zaboravljeni branitelji ŽZH.

Na javnoj tribini koja je bila dobro posjećena govorili su Vlado Marušić predsjednik udruge zaboravljeni branitelji ŽZH i Vjekoslav Dragoja Predsjednik udruge zaboravljeni branitelji-Podružnica Posušje.

Nazočne goste, buduće kooperante i uzgajivače smilja su iscrpno izvijestili o akciji besplatnog darivanja smilja na proljeće (ožujak 2016 godine) te im podrobno objasnili uvjete koje bi budući kooperanti trebali ispunjavati kako bi dobili besplatne sadnice smilja jer su uredno registrirani za dodjelu tih sadnica.

Voditelji seminara, poglavito Vjekoslav Dragoje su članovima napomenuli kako je izvorna intencija njihove inicijative osnovati i registrirati braniteljsku zadrugu kroz koju će lakše i brže artrikulirati svoje namjere koje se neće samo bazirati na uzgoju i preradi smilja već i na druge aktivnosti u skoroj budućnosti. Gosti su potom postavljali pitanja voditeljima seminara na koje su dobivali odgovarajuće odgovore a tiču se eko uzgoja, analize tla, sigurnog otkupa i sl.

Na koncu su svi razmijenili iskustva oko sadnje i uzgoja smilja što će svima u skoroj budućnosti biti od velike koristi.

Voditelji seminara su napomenuli kako su otvoreni za svaki vid suradnje s budućim kooperantima i kako stoje na raspolaganju svim zainteresiranim kooperantima u svezi svih pitanja uzgoja, zaštite i otkupa smilja po najvišim tržišnim cijenama.

Na kraju su napomenuli kako će ova inicijativa za besplatnu dodjelu sadnica smilja nastaviti održavati javne tribine sve do dodjele sadnica (u ožujku 2016. godine), po svim gradovima ŽZH i Neretvansko-hercegovačke županije jer je interes budućih kooperanata jako velik.

dnevno.ba

Komentari

veterani 317 sbbr sa kapije bosne daju podršku sa informacijom veteranima da u sbk vrlo dobro ide razvoj maline - jagode .pozdrav domovini i sretni vam - nam novogodišnji praznici .

Projekt smilje nece biti jedini projekt,ovo je tek početak .
Naravno da u obzir dolazi uvezivanje sa zadrugama koje imaju druge proizvode .
A onda jedinstveni nastup na domaćem i ino tržištu sa širokom lepezom proizvoda.
Svima sretna Nova godina.

Dobro Dragoje kakve ti zadruge praviš od ove udruge nije ovo1948g kada su odbornici tjerali ljude da sade pamuk.Ti slobodno osnivaj kakve oćeš zadruge okanise udruge Zaboravljeni Branitelja.Daje to valjalo nebi zapalo moje udruge to bi zapalo ovi lažova koji već primaju15g mirovine čast izuzecima taki je vrlo malo.Neki bi opet nas u rovove i gospodo neće ovog puta.

Moj "DEDO", mensečini da nam udrugu pomalo preuzimaju širokobriježani i posušaci.

Postovani DEDO i Baba za vas o prvim zadrugama informacije mozete naći na www ica cop .
Imate moj broj pa nazovite ja sam dostupan i kad god ocete pozivam Vas na kavu. A ako je udruga Zaboravljeni branitelji vasa privatna to objavite.
Buduca braniteljska Zadruga radi na dobrovoljnom principu i demokratskim nacelima.
Sritna nova 2016 i Bog Vas blagoslovio.

Nije privatna to nije niko ni tvrdija ako sam reka moja udruga štaje tu sporno. Vi Dragoja nadite imena zadruzi kako oćete ali nemožete koristiti u te svrhe udrugu Zaboravljene Branitelje.A na koncu pročitajte statut udruge.

Postovani DEDO , ja sam član naše udruge i predsjednil podružnice Posušje Statut poznam , ime buduće Zadruge zakonski nemože biti kao ime Udruge to je jasno kao i da ja od vlastitog sjemena smilja proizvodim sadnice koje cu djeliti nasim clanovima i drugim zainteresiranim i na kraju osnivamo braniteljsku zadrugu da svi koji to zele i koji dobiju naše sadnice postaju clanovi zadruge . Sve je jasno nevidim problema , nadam se da sam Vam uspio malo bolje približiti o čem se tu radi .
Nisam ljubitelj ovakvih dopisa imate moj broj pa nazovite za dodatne razgovore.
Pozdrav !

Tribina Zaboravljenih branitelja o besplatnim sadnicama smilja i pokretanju braniteljske zadruge

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto