Mektić: Neka strahuju oni koji su pljačkali ovu državu!

ljubuski.info

Obećavam da ću sve dovesti do kraja, a ako ne uspijem podnijet ću ostavku!
Zbog ove javno saopćene poruke, državni ministar sigurnosti Dragan Mektić našao se na meti - škrguću zubima i poprijeko ga gledaju političari i dužnosnici svih razina vlasti jer znaju što su radili, što rade i da se njegovo obećanje na njih odnosi.

Politička haranga

Ministar Mektić, sasvim razumljivo odbija da spomene bilo koje ime oko kojeg se steže ili je već stegnuta "omča pravde". Pozivajući se na interese istraga, on jedino kaže da postoji dovoljno osnovane sumnje za osobe koje obavljaju visoke javne dužnosti u BiH da su do grla upleteni u korupciju i kriminal.

Akteri teške korupcije i organiziranog kriminala svakako su se prepoznali i odmah su svojim vezama, linijama i polugama vlasti kojima upravljaju zahvaljujući sumnjivo stečenom novcu, krenuli na Mektića pa ima smisla pitanje može li i hoće li on uopće "preživjeti"? Po već oprobanom receptu, protiv njega je odmah povedena politička haranga, a naši izvori kažu da je sljedeća faza pokušaj njegove diskreditacije koja uključuje podmetanje afera. Mektić o udarima na njega, pogotovo onim bočnim, ne govori i jedino poručuje:
"Svi moraju biti jednaki pred zakonom, a ne da država trenira strogoću na običnim građanima dok su političari i tajkuni nedodirljivi".

Kako saznajemo, Mektić je osobno pokrenuo opsežnu istragu o nekoliko krupnih afera čiji su glavni akteri pojedine politički visokopozicionirane osobe, a epilog bi s optužnicama mogao uslijediti već u siječnju i veljači iduće godine. On je prije dva dana objasnio da se ne radi ni o kakvom masovnom uhićenju nego samo onome koje je utemeljeno na rezultatima istrage i sudskom i tužiteljskom nalogu.

Mogu li se Mektićeva obećanja svrstati u ona već viđena koja su dolazila od ranijih ministara sigurnosti, državnih tužitelja, ranijih direktora Agencije za istrage i zaštitu, šefova sigurnosnih i policijskih službi? U najkraćem, teško jer je Mektić iskusni policajac "teške kategorije", radio je sve moguće policijske poslove, na poziciju ministra sigurnosti došao je s funkcije direktora državne Službe za poslove sa strancima, pun je pouzdanih informacija i zna da bi prekršenom riječju i obećanjem ubio sam sebe.

Porijeklo novca

Zbog toga je on i postao golemi problem političara bez obzira što je političkom linijom došao na političku funkciju - iza njega je stao SDS u kojem kažu da je Mektić,a ko zatreba, kao policajac u svakom trenutku spreman ustati i protiv SDS-a. Ne treba smetnuti da žestoku podršku ima u Perici Staniću, direktoru Agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Povrh svega, on je kao hipoteku na svoju riječ i obećanje dao funkciju ministra sigurnosti javno najavljujući da će dati ostavku ako sve afere ne budu rasvijetljene i procesuirane bez obzira ko bio njihov akter.

"Neka strahuju oni koji su pljačkali i krali ovu državu" - jasan je Mektić.
Prema našim saznanjima u istrage koje se upravo vode o korupciji i organiziranim kriminalu u BiH, uključene su i obavještajne, sigurnosne i policijske službe nekoliko europskih država, prije svih Slovenije, Srbije, Hrvatske, Njemačke, Austrije, Italije… Istrage se odnose na sumnjive financijske transakcije, pranje novca, nezakonito prebacivanje ogromnog novca iz BiH u druge države, porijeklo novca …

Informacije do kojih smo došli kažu da bi za mjesec, najduže dva trebalo da se rasplete i afera ogromnih razmjera u čijem centru su pojedini visoki državni i entitetski dužnosnici, a o kojoj je ministar Mektić javno i kratko progovorio u svibnju ove godine. Radi se o misterioznoj jahti čija je vrijednost oko 1,2 milijuna eura koja se nalazi u slovenskom ljetovalištu Portorož i orgijama u hotelima u talijanskom gradu Trstu. Neslužbeno, jahta je u vlasništvu Slobodana Stankovića iz Laktaša, bliskog prijatelja i poslovnog suradnika predsjednika RS Milorada Dodika. U centru Portoroža je i skupocjena zgrada koju posjeduje Stanković. Uzgred, svojevremeno su hrvatski granični policajci kod Stankovića pronašli 450.000 eura koje je ilegalno pokušao iznijeti iz BiH i nikada u BiH nije odgovarao za to krivično djelo.

Istražitelji iz nekoliko država, kako saznajemo, bave se i otkrivanjem tko su iz BiH vlasnici mnogih skupih nekretnina u Sloveniji, Italiji, Hrvatskoj, Srbiji, Austriji, Njemačkoj, kako su do njih došli i porijeklom novca kojim su ih kupili, a čiji su tragovi u najvećem broju slučajeva već otkriveni.

M. Osmović [ Dnevni list ]

Glas naroda

Hrvati u BiH nikakav Mektić neće pozatvarati naše kriminalce, mi znamo tko su oni koji su upropastili u ovih 25 godina sve što je bilo vrijedno a ništa nismo protiv njih poduzeli.

je li se ovi srbin borio za bih

Najprije se moraš obračunati s ljudima koji su te doveli tu di jesi, a isto tako će te skinut ako oprobas, to bi bilo isto kao da pilas granu na kojoj sjedis

ništa od zatvora već treba kamen oko vrata i u propuntu

Neka dođe i u Ljubuški pa pohapsi ove kradezeovske uhljebe.. Onda se svrati u Mostar pa uhapsi Čovića i njegove jatake

Nije rješenje hapsit pa pustit pravit predstavu za naivni narod već činjenično dokazati na sudu financijske i ine malverzacije i na dugo godina ih strpat u zatvor

Mektić: Neka strahuju oni koji su pljačkali ovu državu!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari