U prodaji markice zdravstvenog osiguranja za 2016. godinu

ljubuski.info

Zavod za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke započinje s distribucijom premije osiguranja (markice) za 2016. godinu. Cijena premije osiguranja, kao i ranijih godina, je 20 KM po osiguraniku.

Upravno vijeće Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH je razmatralo i jednoglasno usvojilo Odluku o visini premije osiguranja (markice) za 2016. godinu. Cijena premije osiguranja (markice) za 2016.godinu je 20 KM, što znači da ostaje ista kao i ranijih godina, a njihova distribucija započinje 15. prosinca 2015. godine. Tako će osiguranicima, a posebice onima kojima je liječnička pomoć kontinuirano potrebna, biti omogućeno da već prvog dana sljedeće godine imaju važeću premiju osiguranja, odnosno pogodnost da umjesto plaćanja za svaku pojedinačnu zdravstvenu uslugu, sudjelovanje u troškovima zdravstvene zaštite mogu platiti u vidu godišnje premije.

Premija osiguranja (markica) nije obvezna, ali u slučaju da osiguranik nema markicu, zdravstvena ustanova ima zakonsku obvezu naplatiti participaciju za pruženu uslugu

U redovitom roku predviđenom za distribuciju, u sljedeća tri i pol mjeseca, premiju mogu uplatiti i preuzeti sve osigurane osobe prijavljene na obvezno zdravstveno osiguranje kojima je izdana zdravstvena iskaznica.

Nakon 31. ožujka 2016. godine, premiju osiguranja moći će nabaviti samo prvoprijavljeni na zdravstveno osiguranje i to najkasnije 30 dana od dana prijave u Poreznu upravu.

Osiguranici koji su kupili premiju za tekuću godinu, svoja prava iz zdravstvene zaštite mogu koristiti do kraja 2015. godine.

Markice će se distribuirati u područnim uredima Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH-a, prema mjestu prebivališta osiguranih osoba.

Korisnici stalne socijalne potpore oslobođeni su plaćanja premije osiguranja, uz predočenje dokaza odnosno prijave na osiguranje preko Centra za socijalnu skrb.

Više informacija osiguranici mogu dobiti u Područnim uredima Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke.

Glas naroda

[ * neprimjereno * ] sram vas bilo dokle vise pljacka, sta netko od nas ima koristi od ove zdravstvene, ne daj boze da zavrsi u bolnici sve se placa,lijekova nema , nista , a zasto nema zato sto su [ * neprimjereno * ] iz hdza razorili tu ustanovu kao i sve , malo vam i gore bilo .

"ZABORAVLJENI BRANITELJI" traze BESPLATNO zdravstveno osiguranje,bez markica za SVE istinske branitelje! Dali je to puno?? Sami se zapitajte zasto nas nepodrzavaju ostale udruge?? Pokusajte sami sebi odgovorit na to pitanje. Jednostavno je!!

zna se

dodices besplatnu .......,sta ti misliš da je ovo komunizam,a???

Koji K. plaćam zdravstveno osiguranje??? markice za janjetinu su hadezeovski harač

ko mi tribali platit iz svog dzepa,malo morgen,hihhhiihhi

aje bo.....ti,ne k...ki ,gordan i bogut mogu pojist janjenza rucak!!!

Pa 20 KM nije previse,dobro smo prosli

ha ha više vrijedi markica od 20 maraka nego moji doprinosi za zdravstveno oko 120 km mjesečno...

samo molite boga da vam ne bude trebalo osiguranje i ova markica.ako vam pak zatreba nek vam je bog na poimoći.kažu da doktori traže mito.lažu.da sam bogda sve one pare što su mi od plaće uzeli za zdravstveno da doktoru i medicinskim sestrama ne bi mi bilo ni malo žao.kad sam ležao u bolnici,a ležao sam dugo,i doktori i sestre su se brinuli o meni i bilo im je stalo do mene,a nisam im dao ni feninga jer nisam imao,al nisam osjetio da su mi išta uskratili od medicinske pomoći.za sve probleme u zdravstvu je kriva birokracija.i samo birokracija.u zdravstvu žzh imate dva puta više zaposlenih u birokraciji nego među medicinarima.i tu je problem.

U prodaji markice zdravstvenog osiguranja za 2016. godinu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari