Veća prava za branitelje ili masovni prosvjed

ljubuski.info

Nakon što je u studenom ove godine u Vitezu koalicija udruga proisteklih iz Domovinskog rata donijela Rezoluciju branitelja koju je usvojilo devet braniteljskih udruga, potpisivanje Rezolucije nastavljeno je na području Federacije BiH.

Zahtjevi branitelja

Tako su proteklog tjedna u Srebreniku, gdje je sastanak održalo 38 općinskih i županijskih braniteljskih organizacija, Rezoluciju potpisale i ovjerile udruge: Udruženje nezaposlenih i demobiliranih boraca iz Bihaća, Unija veterana iz Donjeg Vakufa / Uskoplja, Zaboravljeni branitelji podružnice Mostar, Savez JOB veterana 91-96 USK, Jedinstvena organizacija boraca, Udruga "Maloljetni demobilirani borci Armije BiH", Udruga nezaposlenih demobiliranih boraca iz Bihaća, Zaboravljeni branitelji Tuzlanske županije, Organizatori otpora Krajine te mnoge druge.

U Rezoluciji se, između ostalog, traži mjesečni braniteljski dodatak za svaki mjesec proveden u obrani RBiH, a koji u ukupnom mjesečnom iznosu ne može biti manji od minimalne mirovine u FBiH, zatim donošenje Zakona o jedinstvenom registru pripadnika Oružanih snaga RBiH i korisnika prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite koristeći preciznu evidenciju svih braniteljskih kategorija.

Krajnji rok 1. siječnja

Također se traži provođenje u cijelosti Zakona o pravima branitelja i članova njihovih porodica i obitelji te uvođenje Ministarstva branitelja u svim županijama te se zahtjeva da zajedništvo, solidarnost, socijalna senzibilnost braniteljske populacije i branitelja u korištenju prava mora biti pravedno.

"Rezolucija stupa na snagu danom donošenja, a krajnji rok za ispunjavanje točaka je 1. siječnja 2016. godine, u suprotnom, općine, županije i nadležni u FBiH odredite i osigurajte prostor za javni, masovni prosvjed branitelja", stoji u posljednjoj točki Rezolucije.

Glas naroda

Totalno promasen naslov!!! Kako cemo trazit "veca prava za branitelje" kad nemamo nikakvih prava???! Ovo su ljudi koji nisu nista ostvarili a bili su uratu

...tako treba svaka cast.

Koja prava kad ih nemamo!!!

sta si ti odbranija,deder????

Ljudi, rat je završio prije 20 godina... Koji vam je k....c? Država je u totalnoj banani.. Jedini nam je spas ako nas amerika napadne i da nas lijepo osvoji..

Veća prava za branitelje ili masovni prosvjed
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari