RH donira mamograf vrijedan 200.000 kuna

U petak 31. kolovoza Općinu Ljubuški posjetila je delegacija Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske.

Uz ministra prof.dr. Dragana Primorca u posjetu su sudjelovali i dr. Dragan Schwarz, pomoćnik ministra za informacijsko društvo, Vini Rakić, prof., načelnica odjela za praćenje stanja i razvojne strategije.

Na poziv ministra posjetu su se pridružili i predsjednik Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata Ante Škegro, voditelj humanitarne akcije "Pružimo ruku prijateljstva i ljubavi" Tomislav Madžar, dr.med. te Dario Škegro, prof.predsjednik Zavičajnog kluba Ljubušaka – Zagreb, svi članovi Inicijativnog odbora humanitarne akcije.

Tijekom boravka u Hercegovini ministar Primorac obišao Kašće, rodno mjesto svoga oca nakon čega je posjetio područnu školu u Šipovači kojoj je darovao vrijednu informatičku opremu.

Nakon Šipovače posjet je nastavljen u zgradi Općine Ljubuški gdje su goste iz Zagreba dočekali Nevenko Barbarić, načelnik, Davorin Medić, predsjednik Općinskog vijeća, fra. Miro Šego, gvardijan samostana na Humcu i ravnatelji osnovnih i srednjih škola u Ljubuškom. Na sastanku se razgovaralo o projektima potpore ljubuškom kraju, posebice na području obrazovanja.

Ministar Primorac je podsjetio na pomoć koju je Vlada Republike Hrvatske dala za Sveučilište u Mostaru, te potaknuo vlasti u Ljubuškom na razmišljanje o mogućnosti osnivanja visokoobrazovne institucije u okviru Sveučilišta u Mostaru na području Ljubuške općine.

Druga tema razgovora na sastanku bila je humanitarna akcija "Pružimo ruku prijateljstva i ljubavi" prilikom čega su predstavnici inicijativnog odbora akcije izložili do sada učinjene korake i obavijestili nazočne o prikupljenim sredstvima. Također je upućen poziv svim nazočnima da se aktivnije uključe u akciju.

Tom prigodom ministar Primorac kazao je da je Vlada Republike Hrvatske, preko Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi osigurala 200.000,00 kuna za nabavku mamografa. Na koncu sastanka svim ravnateljima koji su bili prisutni uručen je po jedan laptop i projektor čime su škole dobile veoma značajna nastavna pomagala.

Po završetku sastanka u Ljubuškom ministar Primorac se uputio prema Širokom Brijegu, a posjet Hercegovini završio je molitvom u Međugorju i sudjelovanjem na svetoj misi. 

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari