Inspekcijskim pregledima zatečeno 76 neprijavljenih radnika, zapečaćeno 30 objekata

ljubuski.info

Inspektori Porezne uprave FBiH u cilju sprečavanja sive ekonomije i rada na crno na cijelom području Federacije BiH izvršili su djelomični nadzor poslovanja 167 subjekata te otkrili 76 neprijavljenih radnika i 19 objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja za rad.

Zbog utvrđenih nepravilnosti, zapošljavanja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranja prometa,

Porezna uprava je privremeno zapečatila 30 objekata i izdala 98 prekršajnih naloga po kojima su izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 181.150 KM.

"Aktivnosti na kontroli i sprečavanju sive ekonomije se nastavljaju", navodi se u priopćenju iz Porezne uprave Federacije BiH.

Glas naroda

Ako je išta u ovoj državi korumpirano, to su federalne i županijske porezne inspekcije. Leglo korupcije. Nikad još nisam vidio inspektora, da ne traži mito.

Za povraćanje.

zašto inspektori kad dođu ne upitaju šefove za koliko im rade radnici, imaju li topli obrok, prevoz itd,
imaju li godišnji, nego rade i svecom i petkom, konkretno di je inspekcija bila 18.11. 2015. di je bila 25.11.2015. prije procesije zatvori, kad prođe zadnji u koloni otvaraj (pišem konkretno za Ljubuški), a da ostale svece i državne i vjerske ne nabrajam....

Zato što su korumpirani.

zašto ti ne napustiš tog poslodavca i ne dozvoliš mu da te izrabljuje i maltretira ili pokreneš svoj biznis.niko ni za koga nije pupčanom vrpcom vezan.i niko nije nezamjenjiv.svaki poslodavac drži do svog radnika isto onoliko koliko taj radnik drži do firme u kojoj radi i do gazde za kojeg radi.a socijalizam je davno svršeno vrijeme,samo bi mnogi pare iz kapitalizma a rad iz socijalizma.malo morgen.

mogu oni napuniti blagajnu za neprijavljene radnje,u proboju u jednoj kuci tapetar i frizer gdje je ta porezna inspekcija

za gosta: ovo što se danas radi nije ni blizu kapitalizma ovo je robovlasničko društvo, a vidi se po gradu silni biznis koji je pokrenut.

a di je to drugačije.radio sam ja i u njemačkoj i svaku feningu sam krvavo zaradio.i nisam smio ni pisnut,nego arbajt i samo arbajt.problem je kod nas što ih većina traži posao a moli boga da ga ne nađe.svi bi dilili zaradu s gazdom a niko rizik.meni samo nije jasno zašto ljudi kojima ne valjaju gazde se ne osamostale.i inspekcije lupaju po prijavljenim firmama.šta je s firmama na crno.ko njih kontrolira.što je s ljudima koji imaju invaliditet 70% kao branitelji a rade na crno i obaraju cijenu rada legalnim firmama.

Inspekcijskim pregledima zatečeno 76 neprijavljenih radnika, zapečaćeno 30 objekata

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari