Među blokiranim računima Maria Mamića i 10 milijuna kn na računu tvrtke iz Ljubuškog

ljubuski.info

Dok Zdravko Mamić i njegov sin Mario Mamić, kao i dvojica suokrivljenih istarskih poduzetnika u aferi izvlačenja više od 10 milijuna eura iz Dinama, u Remetincu čekaju konačnu odluku o tome hoće li uz jamstvo biti pušteni na slobodu, hrvatske vlasti nastavile su s blokadom njihove imovine.

U Hrvatskoj im je već prije blokirana imovina, mahom nekretnine vrijedne više desetaka milijuna kuna, a i u pretragama im je zaplijenjeno ukupno oko 600.000 eura. Sada su istražitelji detektirali i u međuvremenu blokirali daljnju imovinu, bankovne račune Marija Mamića i s njim povezanih fizičkih i pravnih osoba u Bosni i Hercegovini.

Riječ je o značajnim sredstvima, ukupno oko 10 milijuna kuna. Blokadu je, na prijedlog USKOK-a, putem međunarodne pravne pomoći ishodio zagrebački Županijski sud.

Kako se neslužbeno doznaje, blokirana su tri bankovna računa, privatni račun Marija Mamića, poslovni račun njegove tvrtke Sport Servis MM iz Ljubuškog, kao i račun 32-godišnjeg Marka Kravića, odgovorne osobe u spomenutoj tvrtki. Saznanja da se na spomenutim računima nalaze značajna sredstva, koja se povezuju sa sumnjivim transakcijama, stigla su od bh. Financijsko-obavještajne jedinice. Oni su preko Ureda za sprječavanje pranja novca RH obavijestili hrvatske istražne organe da Mario Mamić na računu u jednoj poslovnoj banci u BiH ima nešto više od 300.000 eura, koje mu je uplatila njegova tamošnja tvrtka Sport Servis MM.

Ono što je nadležnima bilo sumnjivo je da je Mamićev Sport Servis primao uplate, među ostalim, i od off shore tvrtke Rasport Menagement AG iz Švicarske, jedne od off shore tvrtki preko kojih je, prema optužbama USKOK-a, izvlačen novac iz Dinama. Riječ je o tvrtki koja je navodno posredovala u transferima Eduarda da Silve u Arsenal i dovođenju Marija Mandžukića i, primjerice, njemačkog vratara Georga Kocha u Dinamo. No, USKOK tvrdi da nikakvog posredovanja nije bilo, već da su ti transferi samo iskorišteni kao fiktivno pokriće za izvlačenje novca iz Dinama.

Dinamo je Rasport Menagementu isplatio ukupno oko 14 milijuna kuna, a istražitelji smatraju da se iza te tvrtke krije upravo Mario Mamić. Jedan od argumenata za takvu optužbu je i dokument zaplijenjen prilikom pretresa, a iz kojega proizlazi da je sadašnji igrač Real Madrida Mateo Kovačić u lipnju prošle godine imenovao "Marija Mamića iz Rasport Menagementa kao svog punomoćnika".

Osim toga, i na računu samog Sport Servisa blokirano je oko 600.000 konvertibilnih maraka. Kako se doznaje, taj je novac nedavno trebao biti isplaćen na račun Marka Kravića u vidu pozajmica. No, Financijsko-obavještajna jedinica BiH privremeno je obustavila tu transakciju kao sumnjivu i prije zahtjeva za blokadom iz RH.

Sudska naplata

Isto se dogodilo i s računom samog Marka Kravića. Spomenuta bh. agencija stopirala je isplatu čak 1,4 milijuna KM s tog računa smatrajući tu transakciju spornom i sumnjivom. Radilo se, naime, o sredstvima koja su se na njegov račun slila s računa Sport Servisa MM. I taj je iznos u međuvremenu blokiran.

Ove blokade bankovnih računa bitne su kako bi se osigurala moguća naplata protupravno stečene imovinske koristi na kraju postupka. Međutim, čini se da su istražitelji ovime ujedno došli i do konkretnih dokaza za optužbu da je novac izvučen iz Dinama završio ne samo na računima off shore tvrtki, nego i da se vratio članovima obitelji Mamić.

Jutarnji list

Glas naroda

A Sponzoruše

ljuuski zet

E ova Monika je baš ono žestoka cura koja voli lovu.Mogla je nekog manje kontorverznog naci i zivila bi u miru,a ovako stalno neki problemi kad ne radis kako treba.

Mogla je smilje sadit.

sadi ti smilje nemoj komentare pisat

Oteto prokleto.

smeta vam dinamo kao najbolji klub istocne evrope!!! vi bi bili najsretniji da dinamo bude kao cibona ili jugoplastika ili kao hajduk tada vam nebi smetao mamic!!!! recite osobu kojoj je mamic nanio zlo!!!

smeta nam KRIMINAL

Zalosno je ako zadnji komentar nije napisao osobno zdravko mamic

Da je z Mamić dobar uzeo bi ga neki europski velikan da za njih radi transfere, ali je stvar u tome što on radi u hr nogometu ne može to više niko nigdje na svijetu, sami njegov arogantni nastup se kosi sa sportom, osobno sam mišljenja da bi mu najbolje ležao posao uzgoja svinja jer imaju isti riječnik. Nažalost stanje u hr je takvo dok ovakvi vode sport mnogim legendama koje imaju karakter obraz ne dozvoljaje da imaju ikakva posla s sportom, poz, Bobanu, stanicu, bilicu.....

za Lyon koje to legende vode evropsne klubove osim Bayerna a zna se gdje je jedan clan uprave. Maminjo je car! Koji normalan covjek (dinamovac) moze bit protiv Mamica dok je Dinamo ovakav?? Dinamo 10 godina prvak,samo dusmani zele srusit tako uspjesnu upravu! Dali bi mjenjali upravu u svom poduzecu koje ispunjava sve obaveze prema vama?? Ne usudite se zucnut o HDZu koji nas laze 25godina!

Gledatelji kažu sve....

Maminjo je legenda....

nogomet obožavam nigdje na svijetu nema da jedan čovjek upravlja svim funkcijama u nogometu on je naj običnijai švercer i ništa više

kada pisete komentare pisite puno ime i prezme

Među blokiranim računima Maria Mamića i 10 milijuna kn na računu tvrtke iz Ljubuškog
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari