Postoje zainteresirani za kupovinu imovine Ljekarni ZH županije

tabla

Uskoro će se navršiti pet mjeseci otkad su Ljekarne ZHŽ-a prestale s radom, stečajni postupak je pokrenut 26. lipnja ove godine.

Pola godine agonije

Lijekovi i drugi artikli i dalje unutra propadaju, iako je bilo zainteresiranih ljekarni, barem za kupnju lijekova, no s obzirom na situaciju, to nije realizirano. Prestanak rada ljekarni značio je i otkaz za 19 djelatnika. Oni koji su mogli otići u mirovinu, otišli su, a oni koji nisu, nažalost, na Zavod za zapošljavanje gdje se nadaju da će se barem neki farmaceuti javiti, ponuditi im posao i tako osigurati budućnost.

Što se ljekarni tiče, slijedi prodaja imovine stečajnog dužnika i namirenje vjerovnika sukladno Zakonu o stečajnom postupku.

Vrijednost zaliha

Stečajni upravitelj Milodrag Petrović kazao je kako su obavljena ispitivanja i sad proces ide dalje. Donesena je odluka da se ide u praktičnu prodaju imovine. Zainteresiranih ima i zanima ih imovina, ali ima imovine koja je nesporna, kao i one koja je sporna, tako da je tu mnogo posla, govori Petrović.

Ističe kako trenutačno postoje zalihe čija je vrijednost oko 100 tisuća maraka.
"Riječ je o složenom procesu, ta bi se imovina mogla prodati i biti funkcionalna, ali je na vjerovnicima donijeti konačnu odluku. Dao sam nekoliko prijedloga kako ovaj postupak ubrzati i sada je na njima da odluče kako će to napraviti. Znate, radi se o velikim tvrtkama i velikim potraživanjima i sporo se, bar za sada, donose odluke", kazao je Petrović.

Podsjetimo, ova ustanova ima tri poslovna prostora vrijedna oko 500.000 maraka, ali su problem višemilijunski dugovi koji su se gomilali tijekom osam godina rada ustanove, pa nije moguće namirenje vjerovnika od imovine. Premda su 2007. godine, kada su utemeljene, najavljene kao najbolje rješenje, ubrzo su počele gomilati dugove. Politička vodstva prebacivala su lopticu s jedne na drugu stranu, pa i danas kada ih se pita, vladajući od 2006. do 2010. upiru prstom u one koji su kasnije došli, dok su oni od 2010. pa nadalje prebacivali lopticu na one ranije.

Krivnju za propast Ljekarni ZHŽ-a nitko nije preuzeo, a kako stvari stoje, nitko je nema namjeru ni preuzeti.

Željko Andrijanić [ Večernji list ]

Glas naroda

Pok,r.adi uništi jer za to nećeš odgovarati, i onda prodaj svojim jaranima, to je intelekt naših političara, oko toga im se vrte misli.

pa bolan ko je pokra ,de?

ćuj da neko prizna krivnju ša je vama ba

Ovo je najviše pokradeno za vrijeme koalicije HDZ1990-HSP-Lijanovići, koji su vladali u županiji od 2006.-2010.
Resorni ministar zdravstva je bio Boris Grizelj, MInistar financija Vjekoslav Bakula, a predsjednik Vlade je bio tada Zvonko Jurišić.

Nabroji i upravno vijeće tadašnje i sve će ti biti jasno

opet ista prica pokra ovaj pokrao onaj,pa de ih strpajte u zatvor sad oni nisu na vlasti...u nas uvije ista prica skrece se pozornost na druge a radi se jos veca otimacina a niko nikad da odgovara za to .ajmo da vidimo ima mup ima sud pa dajte vec jednom pohvatajte i osudite krivce

naravno da postoje,zato su i uništene

maloprije prolazim kroz samo srediste ljubuskog i nemogu da vjerujem .pa u ljubuskom nema nikog ,avetinjski prazno mjesto ,nema naroda,nema auta.ulice zamracenoe kao da je ratno stanje..pa vide li ova gospoda sta su uveli naplatu parkiranja sta su napravili od ljubuskog,pa ima vise auta i naroda u vitini nego u sredistu ljubuskog..nema veze sa temom al sam napisao ako bi neko od njih ovo procitao da izadju pa da vide sta su napravili ili oni to gledaju i zive u nekom drugom mjestu

S ovakvim narodom je i osuđeno na propast. Velikoj većini je normalno davati mito, srediti sebi.

Pričaj s bilo kim u Hercegovini, kad kažeš da nije normalno što je "sredio", što nekog zna negdje, bude čovjeku šok na licu i gledate k'o ridikula.

Nevjerojatan mentalitet korupcije i nepotizma, koji se jednostavno ne može lako izbiti iz naroda.
Vlast je odraz većine naroda u demokraciji.

Kad na večer dođeš u Ljubuški....baš ko što kaže prethodni komentator.....ko neka selendra...nigdje nikoga

Pa otiđi u bilo koji grad u okruženju sada je svugdje pusto

nije istina da je svugdje isto ,odi do capljine ima i naroda i auta ,odi do medjugorja bingo ,malisic uvijek ima nekih desavanja da ne pricamo o grudama i sirokom krcato i autima i ljudima ,narod nesto radi ,krece se a u ljubuskom nista ,narod masovno odlazi u druga mjesta i oni sta su dolazili u ljubuski i oni ga zaobilaze .ljubuski je postao otuzno i jadno mjesto za zivljenje,bozic dolazi ,nema nikakvi dogadjanja osim agape i bozicnog sajma.nema koncerta nikakva ,ama bas nista nema,pogledajte siroki,koncert thompsona,pa lijepom nasom itd ,stvarno ste napravili ruglo od ljubuskog

pa ti prijatelju nisi maka iz ljubuskog kad kazes da je svugdje u okruzenju isto,

J*be se njima za ljubuškim što nema auta i svita, oni funkcioniraju kao "vrša"što uđe jame,
Vidi se to po tome što će cili ljubuški pretvoriti u jednosmjernu ulicu da bi drugu stranu pretvorili u parking, odnosno u lovište.
J*be se njih što prostori između zgrada odnosno njihovi parkinzi izgledaju kao pijaca u dubaiju, ne možeš proći od auta.
Na kraju j*be se njih za komplet općinu, oni gledaju samo di se lova može oprati.
Zato ovo njihovo tiranijsko ponašanje treba kazniti na izborima,iole normalan ljubušak pa taman pripadao HDZeu ne bi smio dati im glas u ime naše budućnosti.

Naj bolja stvar je uvođenje parkinga ,onako su se samo općinari parkirati ..

Ubrzo i naplata ulaza u Ljubuški

Gost 2. prosinca 2015 - 7:57
Ubrzo i naplata ulaza u Ljubuški. a ljubušaci će moći kupiti mjesečne karte za stanovanje.

kanite se hdz i jednogi drugog i hsp već vi pritisnite djelatnike oi su otvorili sebi sada ljekarne a koi su te bivše napustili i još sebi kuće proširili toi se vi držite a ne ovaj na vlasti onaj na vlasti

Postoje zainteresirani za kupovinu imovine Ljekarni ZH županije
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari