Poslovni inkubator s brutalno nesposobnom politikom nema perspektivu

ljubuski.info

Prije mjesec dana otvoren je Poslovni inkubator financiran sredstvima EU. Političari su presjekli vrpcu, a lokalna politika se ushitila na jedan dan, nakon kojeg je sve krenulo po klasičnoj kolotečini provincijalnog Ljubuškog.

Gospodarstvo je jedina snaga koja ovaj kraj može izvući iz bijede, ali na način da se njegovom razvoju pristupi normalno, bez primjesa brutalno nestručne politike. Razvoj je moguć u duhu demokracije, ali samo sa stručnim osobama a ne onima koji se, s lažnim diplomama metiljaju tamo gdje im nije mjesto.

Gledajući dokumentaciju Razvojne agencije HERAG i njihovu internetsku stranicu, izvještaje o radu..., nije nimalo slučajno što rezulata gotovo i nema i da je agencija pojela toliko novca, a da gospodarstvo nije pomakla s mjesta.

Razvojna agencija Herag nije stručno utemeljena, pa ni organizirana, nema sektore koji bi objedinjeni kvalitetnim vođenjem donijeli inicijalna sredstva, savjetodavnu i menadžersku potporu gospodarstvu. Malog i srednjeg poduzetništva nema u ŽZH. Svi znaju kako treba stvoriti uvjete za njegov razvoj, a ti mehanizmi nisu nepoznati.

Nestručna vlada sputava Razvojnu agenciju

Županijska vlada koju predvodi Zdenko Ćosić nije sposobna pratiti bilo kakve akademske i stručne inicijative. Osim neznanjem ona je ograničena teškom financijskom situacijom, za koju je sama kriva. Vlada zapravo baulja kao pijanac, a ministri floskulama iz mjeseca u mjesec trate vrijeme, koje curi kao pijesak iz pješčanog sata dok se sustav u potpunosti ne sruši..

Promatrajući izvještaje direktora agencije Ivana Jelčića, svaka stručna osoba se može nasmijati, bez imalo rezervi.

Organizacija poslovanja inkubatora izostala

Još u trenutku prijave za sredstva EU se trebalo pristupiti organizaciji poslovanja inkubatora. Organizacija se trebala sastojati od nekoliko faza, ali sve su izostale osim faze njegovog medijskog otvaranja. Po otvaranju i pompi, objekat zjapi prazan i za njegovo održavanje treba izdvajati značajna sredstva. Ovo potvrđuju i akti same agencije.

Nestručnost ugrožava rad inkubatora

Razvojni projekti u agenciji su nastali stihijskim radom, a ne strateškim analizama resursa županije, organizacijom njihovog stavljanja u funkciju i tijesnom suradnjom s akademskom zajednicom.

To znači da nema institucionalne i gospodarske cjelovitosti po pitanju razvoja gospodarstva u županiji.

ŽZH je izolirani otok, jer je vlast provincijalna i nestručna i nije sposobna ostvariti suradnju s drugim razinama vlasti, nema moć pokrenuti regionalnu suradnju, njeno vladanje je odnarođeno i ima zadatak promociju samo interesa skupine.

Ćosićeva vlada umjesto znanja ulaže u neznanje, a bez obrazovanih nema razvoja.

Glas naroda

Kad gledam "Poslovni inkubator" na ovoj slici sve me više podsjeća na Partizanov dres iz doba kada je njegovu golu bio Ćurković. Usto, i socpartizanska vlast na sličan način otvarala je zadružne
domove po većim selima. Eto sličan inkubator je dom na početku Zvirića, koji se urušio ispred
naših očiju poput svake nesposobne vlasti.

Ja sredija, iman rodijaka, koji će mi srediti, da 500 Eura da podimitim, kum mi je tamo, on će to vidjeti, ČEKAM posa (doći će posa i pokucati ti na vrata hahaha), vlast će zapošljavati (dašta će hahaha)...

Ne bi ni 100 inkubatora pomoglo s ovakvim mentalitetom.

imamo jak kadar Bajto Mario zvani simson

Ivan Jelčić donio u Ljubuški 500 000KM SVE POHVALE

inkubator je za piliće a mi smo to što jesmo stoka sitnog zuba

Jeli ovo vinarija ako su ovo trebali biti vinogradi.

Tu će Ivan Jelčić leć piliće

Iskreno mnogi od nas ne znaju koja je funkcija inkubatora ko i kako ga može koristiti
Na ovome se dokazuje da mi nemamo zajedništva, da Županija sa općinama slabo komunicira
Tako dugo dok sposobni ne dobiju mjesto u društvu i dalje ćemo tonuti
Znači Agencija uspjela dobiti sredstva i napraviti, sada stoji prazna, vrijeme je da se pokrenemo.....

Pa ljudi moji nemere se prije izleć posa, kako vam nije jasno da je to inkubator. Strpite se malo, sada kada upale grijanje kada se malo inkubator zagrije, vidit će te šta je inkubator. Jbga otvorili ga, radi ovi stranaca, u naj gore vrime, prošle litnje vrućine a grijanje još netriba. Zato kažem, sad kada je se grijanje upalilo kako inkubator radi, kako se leže...ja,ja posa,posa...!!??

Trole kad će propijukat? Pijuka ti gade stubički

Poslovni inkubator s brutalno nesposobnom politikom nema perspektivu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari