Bukvarević: U 2017. godini bit će završena druga faza braniteljske revizije

ljubuski.info

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević izjavio je danas da je proces revizije zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite 90 posto završen.

Bukvarević je na press-konferenciji kazao da je namjera da se u narednoj godini okonča prva faza, koja uključuje pregledavanje papirologije.

Tijekom 2017. godine trebala bi biti završena, dodaje, druga faza, u kojoj će ratni vojni invalidi ići na liječnička povjerenstva.

Istaknuo je da je Zakon o reviziji jasno precizirao kako se provode određene procedure.
"Zakonske procedure se nastavljaju u smislu da pregledamo i ovaj preostali dio ratnih vojnih invalida, obitelji poginulih, korisnika povoljnijih mirovina", kaže Bukvarević.

Navodeći da je u proteklom razdoblju proces revizije vraćen u zakonske okvire, odnosno da su imenovani timovi za kontrolu revizije i koordinaciju revizije kazao je da je trenutno sedam timova za kontrolu na terenu.

To je provedeno jer, ističe, imenovanje timova za kontrolu nije rađeno u skladu s pravilnicima.
"Tako smo promijenili pravilnike o imenovanju tih timova to jest uskladili ih sa zakonom. Također, promijenjen je pravilnik o medicinskom vještačenju gdje smo izašli ususret, prije svega, ratnim vojnim invalidima koji su bili zatočeni u logorima, kao i onima koji su bili u zoni za koju je Međunarodni sud iz Haaga proglasio da je učinjen genocid", rekao je Bukvarević.

Izrazio je želju da svaki branitelj bude pravedno pregledan i da ga ocijeni nadležno povjerenstvo u skladu sa zakonom.
"Naše opredjeljenje jeste da nam u ovom procesu pomognu sve boračke organizacije da ga što mirnije privedemo kraju i to s opravdanim zahtjevom braniteljskih organizacija - da su branitelji peti ili šesti put revidirani, a da sve druge kategorije koje koriste proračun do sada nisu bile revidirane nijedan put. Smatramo da je dosta revizija za branitelje i da se nakon ove revizije to ne bi smjelo više događati", naglasio je Bukvarević.

Glas naroda

VETERANI 317 SBBR SA VRATA BOSNE žele da pruže podršku u daljim aktivnostima mini gos SALKI U danima obilježavanja 23 god naše Slavne .Nadaju se da će doći sada na red popravke člana 3 NAKARADNOG KUPREŠKOG ZAKONA PP .Predlažu da se razmisli i oko izmjene Zakona da oboljelih iz R/J - PSPT omogućit pristup ljekarskim komisijama sa dokumentima ukinuti rok važeći sadašnji 96062007 godi.uvesti novi do 2017 godine .

Molimo ministra Bukvarevica da nam iziđe u susret (ako ima m.u.d.a.) da napravi reviziju "ZABORAVLJENIH BRANITELJA" svi cemo se odazvat i netrebaju nam pravnici.

Znaš šta ministre nemoj zaboravit pustit vodu

Upravu si,nek napravi reviziju sa zaboravljenim braniteljima ima ce 100% ucinak

Bukvarević: U 2017. godini bit će završena druga faza braniteljske revizije
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari