Inspekcija ZHŽ-a naložila Općinskom vijeću raspravu o peticiji protiv poskupljenja vode

ljubuski.info

Udruga mladih Agape iz Ljubuškog već duže vrijeme ukazuje na problem poskupljenja vode u ovoj općini. Organiziranjem uličnih akcija i prikupljanjem peticije, članovi ove Udruge uložili su maksimalan napor kako bi ukazali na činjenicu da u Ljubuškom teče najskuplja voda.

2000 potpisa

Tako su, podsjetimo, početkom svibnja Općinskom vijeću Ljubuški dostavili peticiju s gotovo 2000 potpisa građana nezadovoljnih odlukom o poskupljenju vode. Dostavili su i zahtjev u kojem su tražili da se o ovome problemu razgovara i na sljedećoj sjednici OV-a. No, sudeći prema dopisu koje su Agapeovci objavili na svom Facebook profilu, po ovom pitanju morao je intervenirati i glavni županijski upravni inspektor Zvonimir Mihaljević. U dopisu koji je prije nekoliko dana stigao na adresu Udruge mladih Agape, a kojeg potpisuje inspektor Mihaljević, između ostalog navodi se kako u skladu s određenim odredbama Općinsko vijeće mora raspravljati o inicijativi, odnosno peticiji ako je podržana od propisanog broja birača i podnositelju inicijative odgovoriti u roku od tri mjeseca od prijema inicijative. Na navedeno je, prilikom inspekcijskog nadzora provedenog 10. studenoga, upozoreno i Općinsko vijeće Općine Ljubuški.

Iz OV-a bez odgovora

"U nedostatku dobre komunikacije s Općinskim vijećem Ljubuški, povodom problema poskupljenja vode, 26. listopada zatražili smo izvještaj o radu ovog tijela od Ureda upravnog inspektora. Predmet vršenja inspekcijskog nadzora bio je nedostatak odgovora Općinskog vijeća na zahtjeve građana iskazane peticijom, kao i nedostatak odgovora na zahtjev za izvanrednom sjednicom s jednom točkom dnevnog reda koja se odnosi na ponovno izglasavanje cijene vode. Naš idući korak je iščekivanje sjednice OV-a na čijem dnevnom redu će se naći i ovaj predmet", kazali su nam iz Udruge mladih Agape.

Borba protiv poskupljenja cijene vode samo je jedan dio misije Udruge mladih Agape da promovira aktivizam građana i njihove nenasilne reakcije na odluke koje ih se tiču te da podignu svijest o važnosti utjecaja pojedinca u društvu i njegovog doprinosa sredini u kojoj žive.

Antonela Marinović [ Dnevni list ]

Glas naroda

Dat će vami Vedran po repu. Vidila si kako je to kad se zakačiš sa pravim lavom. Nećete primirisat ničem u ljubuškom, a bogami ćete se naplaćat vode po cijeni po kojoj van se kaže i još vikat fala šefe

Ovaj komentar pokazuje u kakvom društvu živimo! Ne smije se ni misliti, a ne reći nešto protiv vlasti i njihovih odluka. Ako kritiziraš "nećeš primirisat ničemu u Ljubuškom", "mogao bi dobit po repu", i opet ćeš morati raditi kako ti se kaže. Ovo me podsjeća na vremena kad je "komitet" vladao ovim prostorima. Ili da nije možda Vrioštica i vodovod u privatnom vlasništvu a mi ne znamo za to!?

Nema govora..kakav vedran i p.... M....... Ljubuski na noge,borimo se do zadnjeg..

vegar ili blagajnica su ovo pisali, poznati su po uvlakuši pa ko god vladao

Potpisi su skupljani na način da su dijeci dali formular i da pričaju kako će voda poskupiti 60 posto. Kakva je to udruga. Na trgu prikupili 200.tinjak potpisa pa vidjeli da od toga nema niišta pa poteci u sela. To je politika .

Činjenica je da pijemo najskuplju vodu, odgovorite zašto, pa postoji nekakva odgovornost, Šta mislite biću na funkciji "faca" a greške nek plaća raja, pa vvrijeme je da se nešto po tome pitanju pokrene!!!!!!!!!!!!
Tako i tako neće niko ništa primirisati u Ljubuškoj općini, kao da je to nešto novo

Jamili su vodu,okupiraju javne površine, policija jamlja na svakom koraku,inspekcije,porezi... na kraju će život bit skuplji nego u Londonu.čekam dan kad će se međusobno požderat kad ne bude nikoga da radi za njih

Aaa kad MMF ili Europski uredi pritisnu, vidjet ćeš trke. Npr.; tako jedan zaposlenik CIPS-a nije htio iselit iz "zaposjednutog" stana našeg sugrađana muslimana. Naredba došla, iseli sa posla ili iz stana. Poslije je bilo moljakanja, manji je bio od makova zrna. Zna se, izjurio je trkom.

Ma ko se jos koga boji!Imamo pravo dici svoj glas,cega da se bojimo,ionako je sve propalo!!!Samo naprijed Agape!

Bravo za komentar iznad....naprijed agape..

Hahahahaha smijurija!!!

Prošlo je

203
dana
od predavanja peticije
protiv povećanja cijene vode.

njih su UPOZORILI , a nama odmah pisu kazne

Inspekcija ZHŽ-a naložila Općinskom vijeću raspravu o peticiji protiv poskupljenja vode
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari