"Prvo silo baba" u Ljubuškom

ljubuski.info

Ženska pjevačka skupina Dream team babe iz Ljubuškog u subotu 28. studenog 2015. u restoranu Fragola u Ljubuškom organizira "Prvo silo baba" kako ga veselo same nazivaju.

Radosti i veselja ne nedostaje ovim prijateljicama koje u trećoj životnoj dobi živopisno i kreativno prenose zaboravljene tradicijske napjeve i stvaraju nove.

Oblik ostaje isti, lirski deseterac, bećarac u kojem se prepričavaju dnevne zgode, pronose tuđe i vlastite vrline i mane, raduje i žalosti. Uz bećarac njeguju žensku gangu, putničko pjevanje, ojkavicu, svatovske i duhovne pjesme. No ono što ovu žensku pjevačku skupinu čini prepoznatljivom je činjenica da su zadržale dozu djevojačke razigranosti i prpošnosti kojom zabavljaju svoju publiku.

Da te publike itekako ima, svjedoči podatak na kojem im mogu pozavidjeti drugi glazbenici, jer je pjevačka skupina u još uvijek tekućoj 2015. godini imala 240 nastupa, od Makedonije, Italije, Austrije, Hrvatske do gostovanja u Bosni i Hercegovini. Dodamo li tome podatak kako su za svaki nastup napisale i otpjevale najmanje po jednu novu pjesmu, pjevački repertoar ove skupine doseže brojku od tisuću napjeva.

Iako ih sve boli i svaki dan "piju likove" one i svoje ostale obveze revno obavljaju: od radova u vrtu, do čuvanja unuka i praunuka. Na naše pitanje kako sve stignu i odakle im energija,odgovaraju kako ih pokreće ljubav: "Volimo druženje i pjesmu, jednostavno nas to pokreće. Ništa nam nije teško kad znamo da ćemo nastupati, kad pjevamo sve se zaboravi, srce brže zaigra" ističu.

Šest članica pjevačke skupine Dream team babe: Kata Mihaljević, Ana Škorput, Nada Lauc, Jagoda Lauc, Blagica Skoko i Franka Šunjić zajedno nastupaju već četiri godine kao skupina, prošle godine su se registrirale kao udruga, a često "daju ruke" drugim skupinama i kulturno pjevačkim društvima kada je potrebno pjevački pojačati nastup. Za ovo silo kažu kako su imale želju uzvratiti domaćinstvo svim prijateljima kod kojih su gostovale, ali kako to unatoč njihovim željama nije moguće organizirati zbog velikog broja sudionika. Stoga mole one koje nisu pozvale "da se na njih ne ljute".

Neumorne Dream team babe se rado odazivaju na sve humanitarne akcije, te su ove subote 21. studenog prihvatile poziv udruge Uvijek vjerni Grude i sudjeluju u humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći teško bolesnom Živku Mikuliću iz Klobuka. Akcija počinje u sportskoj dvorani u Grudama u 17 sati nogometnim turnirom uz prigodnu prodaju rukotvorina.
"Ako možemo pomoći, uvijek dođemo, pjesma može pomoći i u nevolji" kažu.
Za ovu prigodu napisale su pjesmu podrške posvećenu Živku, te pozivaju sve koji mogu da im se pridruže u humanitarnoj akciji u Grudama i pjesmu poslušaju uživo.

Radio Ljubuški

Glas naroda

M

Pa pod Uvenovom diktaturom proleterijata ne može ništa drugo biti do li "silo baba".
Omladina ode siliti po zapadnoj Europi i Americi, ovdje mogu siliti samo babe i podikoja stranačka uvlači*uzica.

"Prvo silo baba" u Ljubuškom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari