VSTV BiH doživjelo potpuni krah

ljubuski.info

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH doživjelo je totalni krah. Predstavnički dom Parlamenta FBiH jučer nije usvojio izvještaj VSTV-a za 2014. godinu.

Zastupnici su ocijenili nedopustivim da su neki tužitelji pod političkim utjecajem te da upravo VSTV mora osigurati profesionalan rad tužitelja u BiH.U Tužiteljstvu BiH postoji kaznena prijava protiv predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije, jer nije osigurao pravično suđenje u slučaju oduzimanja imovine od Nedžada Haznadara u Banja Luci, u vrijeme kada je Tegeltija bio predsjednik Osnovnog suda u Banja Luci.

Zbog ovog slučaja Tužiteljstvu BiH je podnesena kaznena prijava i protiv glavnog disciplinskog tužitelja Arbena Murtezić, jer je prilikom izbora Tegeltije za predsjednika VSTV-a 2014. godine prikrio da protiv Tegeltije postoji kaznena prijava u Tužiteljstvu BiH.

Direktor Antikorupcijske mreže organizacija civilnog društva u BiH (ACOOUNT) Elvin Karić rekao je da svi parametri pokazuju da Bosna i Hercegovina nema efikasno tužiteljstvo, i da se to mora primjeniti što hitnije.

- Suština je u tome da Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine nema strategiju, nema cilj i nema odgovornost prema svom poslu – upozorio je Karić, napominjući da bez efikasnog tužiteljstva nema borbe protiv korupcije, koja je rak rana svakog društva.

Glas naroda

Hoćeli Tužiteljstvo ovih što su na sliki raspisati tjeralicu.

Šta rade tužiteljstva u ovoj "državi"? Jesu li dio opće koruptivne hobotnice. Šta radi županijsoko tužiteljstvo Zapadnohercegovačke županije?

VSTV BiH doživjelo potpuni krah
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari