Stati u kraj proglašavanju HVO-a zločinačkom vojskom

ljubuski.info

"Hrvatski narod u BiH i RH, predvođen HDZ-om i Franjom Tuđmanom, tri je puta spasio BiH. Prvi put pozivom na masovni izlazak na referendum o neovisnosti, drugi put vojno kada se BiH nije bila u stanju sama oduprijeti velikosrpskoj agresiji i treći put u Oluji kad su hrvatske snage HVO-a i HV-a, uz pomoć Armije BiH, stvorile uvjete za potpisivanje Daytonskog sporazuma. Ovo je istina, a sve drugo je laž kojom se želi stigmatizirati Herceg Bosnu i HVO uopće", kazao je na svečanoj akademiji održanoj jučer u Mostaru prof. dr. Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora, a u povodu 24. obljetnice osnutka Hrvatske zajednice Herceg Bosne.

Iskrivljavanje činjenica

Predsjednik Glavnog vijeća HZ HB Vladimir Šoljić kazao je kako je 18. studenoga najvažniji datum u povijesti Hrvata u BiH, ali i Hrvata uopće.
"Tamo gdje nije bila Herceg Bosna i nema Hrvata", istaknuo je njezin značaj Šoljić.
On je upozorio kako se danas optužnicama cijeli HVO želi proglasiti zločinačkom organizacijom, "što je vrlo opasno i čemu treba stati u kraj". U vrijeme kad je osnivana Herceg Bosna druge vlasti u BiH nije bilo. Ona je bila legitiman civilni i vojni odgovor Hrvata u BiH velikosrpskoj agresiji u vrijeme kada legalne vlasti u BiH nisu uspjele zaštiti granice države i narod. Herceg Bosna je pomogla BiH da se ostvari kao samostalna država. No, danas se činjenice izvrću. Tužitelji su Hrvatima već presudili, podižu se optužnice, od portira i običnog vojnika do najviših zapovjednika.

Danas se Hrvatima oduzima pravo na BiH koja se nepravedno sastoji od RS-a koji je u potpunosti srpski entitet, te FBiH koja je prerasla u bošnjački, moglo se čuti na ovom skupu. Slična politička paradigma vladala je pred sam raspad Jugoslavije.

Transferi novca

"Hrvati su i tada bili nezadovoljni svojim položajem. Danas većinski narod prema Hrvatima vodi politiku kao što su Srbi vodili prema ostalima u Jugoslaviji. Transfer novca u Federaciji BiH danas je 10:1 u korist bošnjačkog dijela, što vodi prema centralizaciji države. Zbog toga ova generacija hrvatskih političara u BiH mora biti na visini utemeljitelja Herceg Bosne i na njima je velika odgovornost", kazao je Ljubić.

Danas, pak, HZ HB više nije vlast, svoje ovlasti prenio je na FBiH i postao udruga koja se bavi očuvanjem baštine i identiteta hrvatskog naroda u BiH.

Oliver Cvitković [ Večernji list ]

Glas naroda

Bome će nas Muslimani zgaziti s ovom velikobošnjačkom poltikom.

Stanje u Sarajevu = Beograd 1989. godine. Bošnjaci - Muslimani gusle o mitovima. prisvajaju srednjovjekovno katoličku dinastiju Kotromanića, agresivno etiketiraju sarajevski mediji sva drukčija mišljenja, nemaju samokritike, već su svi upregnuti u agendu da BiH postane nacionalna država Bošnjaka-Muslimana..

Još imaju Jude u HSP-u, Lijanovićima, Budimiru, i Martinu Ragužu u novije vrijeme, koji će im isporučiti ovlasti Bh Hrvata na pladnju za sinekuru.

Prva na redu im je Federacija, jer su Hrvati u slabijem polozaju. Najgore sto nadju Lijanovice i HSP koji se prodaju za sitne pare. Mensecini da je i Martin Raguz u talu s njim.

Komu vi prodajete maglu što ne govorite o Miroslavu R. i Anti J. koji su pokrali što pripada braniteljima .A gos Šoljiću kad sam upita štaje sa braniteljima vi ste odgovorili da niste više tamo.

Ja sam od prvog dana u HDZ-u bio takođe i HVO-u o čemu vi pričate vi ste najveća prevara Hrvata u povijesti i najveći plj.čkaši navešću samo par imena Miroslav Rupčić Ivan Medić Ante Jelavić Lučići Jambo Ferdo Bašić žali bože nokta od hrvatskog vojnika u ratu u BiH

Živim za dan kad će USKOK pohapsiti Jelavića Medića Rupčića i ostale pozdrav generalu Glasnoviću i svim istinskim domoljubima BiH je naša kao i druga dva naroda ovo su izrodi

a to ti kazes da nemaju srbočovića

Prodali ste nas izdali iznevjerili i obogatili na hrvatskoj krvi to su vrhuške HZ HB ubijte se

Što ne živimo u Irskoj to bi bilo davno riješeno!

Bozo Lubic je prica za sebe,rusio je sve hrvatsko 15 godina,sad su ga uhljebili i boli njega k.u.r.a.c za stoku sitnog zuba. Soljicu ako si takav baja odrzi javnu tribinu o HZHB ako imas m.u.d.a da ste vi i jedan i drugi C od covjeka nebi se nikad oglasili. Niko PAMETAN NEBI DOPUSTIO UKIDANJE HZHB A OPSTANAK tz republike srpske!! Toliko o vasem domoljublju ,sve sam to prozivio,mene nemozete LAGAT,a za mlade da znaju da je ovo istina (pitajte svoje starije ako nevjerujete) a ovi su kao kameleoni. Zasto je HDZ bih u koaliciji sa SDA i Dodikom ako su oni protiv hrvatskih interesa???? Zato sto to pase DRUGU DRAGANU koji se potpisuje cirilicom (doduse ne sada,sad mu nepase ali izvuci ce on to kao as iz rukavaa ako mu zatreba,a mi cemo ostat STOKA SITNOG ZUBA)!!! NAZALOST cemo opet glasovat za njega ili slicne njemu!! GDJE JE DRAGAN COVIC BIO U RATU??

Božo Ljubiću istina je o Hrvatima i ova tri momenta za BiH ali je takođe istina da ti i takvi ništa niste imali devedesete a preko HVO-a ste se obogatili na hrvatskoj krvi sram vas bilo

Zapovjedništvo HVOa je bilo zločinačko i ratnoprofitersko,čast izuzetcima.Najveći zločin su načinili upravo Hrvatima ubojstvom Ante Paradžika,Ludviga Pavlovića,Blaža Kraljevića i njegove pratnje,prodajom nafte četnicima,prodajom Bosne i preseljenjem Hrvata u kamenjar...

Imaju oni imena i prezimena i mislim da je vrijeme da nakon 20 godina sjednu na optuženičku klupu u Zagrebu jer nas je Hrvatska financirala a njihova nedjela su ubojstva neistomišljenika ratno profiterstvo i izdaja hrvatskih interesa u Bosni i Hercegovini

Po uputama hdz-a, hvo je zaratio sa muslimanima koji su bili naši saveznici dok bobi i šuši nisu vidjeli priliku za zadovoljavanje svojih apetita. To je povijesna greška tadašnjeg Hrvatskog vodstva. Rezultate toga imamo danas, računi stižu na naplatu. Umjesto prijatelja imamo neprijatelja. Stvorena je HB i to je kasnije jeftino prodano, zna se od koga. Šolja je bio ministar obrane pa bi trebao odgovarati za sav nered koji se dešavao, ako se dešavao, u to vrijeme, po zapovjednoj odgovornosti. Izdali ste vojnike i generale, lociraj uhvati isporuči, kako hdz šeki veli. Na računu HB je ostalo desetak miliona KM sa kojim upravlja šolja. Ali, šta je deset miliona kad je miroslav hvo rupčić pronevjerio preko sto miliona KM. I nikom ništa, hdz lopine imaju svoje firme, predstavljaju kao uglanjcani ugledni pošteni građani, vjernici koji dobro žele svom narodu. Dobro su ga opeljušali do gole kože, nervozni jer nema više mukte. Ne možete se bogatit više na račun branitelja.

Ja se čudim kako od sramote mogu izaći pred narod a i narodu kako je ovoliko trpeći.

Hrvati su za BiH od raspada Jugoslavije ali vodstvo je sve radilo da Hrvate napravi agresorom na vlastitu domovinu a o plj.čkanju Hrvata od strane tih vođa pisaće se knjige

Čudim se DORH-u hapse Mamića i ekipu za deset miliona eura a 20 godina ne poduzimaju ništa protiv Jelavića Rupčića Medića Čovića ...za stotine miliona eura hrvatskih para

nemojte nas više ovako branit majke ti.evo će mo se zamjenit.dajte nama vaša primanja i privilegije i mi će mo 20 god sad branit vas.od čega me to imate branit.što sam uzeo pušku i branio goli život svoj i svoju didovinu.i baš me zaboli neko mjesto kako će me neko proglašavat.ja znam a i moji ratni drugovi tko smo,što smo i šta smo branili časno.i ako se ne daj bože ponovi.ponovo bi bio u istom dresu i sa istim ciljem.ne damo se mi minjat lako.bilo je carstava i kraljevstava,vojski i nedaća po ovoj našoj grebenoj dolini suza i sve ih je lipi vrag odnija,i ove će.al smo mi tu još uvijek i ponosno nosimo barjak naroda svog i nosit ćemo ga.

Stati u kraj proglašavanju HVO-a zločinačkom vojskom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari