Odobreni radovi na izgradnji poddionice Počitelj - Zvirovići

ljubuski.info

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić jučer je potpisao odobrenje za radove na izgradnji autoceste na koridoru Vc, dionica Mostar jug - Južna granica, poddionica Počitelj-Zvirovići.

Gradnja će se izvoditi sukladno glavnom projektu autoceste na koridoru Vc, dionica Počitelj - Bijača, poddionica Počitelj-Zvirovići u ukupnoj dužini trase od 11 km i 75 m, priopćili su iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

Izgradnjom poddionice Počitelj - Zvirovići stvaraju se uvjeti za nastavak izgradnje autoceste od juga zemlje prema unutrašnjosti i njeno povezivanje s magistralnom cestom M-17 kod Počitelja te izgradnju jednog od najsloženijih objekata na Koridoru Vc - Mosta Počitelj u dužini od jednog kilometra.

Realizacijom ove dionice, najvećeg infrastrukturnog projekta u našoj zemlji, ostvaruje se cilj povezivanja trase koridora Vc s Jadransko-jonskom autocestom.
"S obzirom na gospodarski i strateški značaj ovoga projekta nadam se da će se uskoro stvoriti sve pretpostavke za nastavak gradnje i ostalih dionica na trasi koridora Vc" - rekao je tim povodom ministar Martić, navodi se u priopćenju.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari