Sačuvaj nas Bože, domoljublja Ljubića Bože

ljubuski.info

Pri kandidiranju Bože Ljubića za nositelja Izborne liste za Sabor Republike Hrvatske, Čović se, vjerojatno, rukovodio onom starom izrekom: "Na mlađima svijet ostaje".

Iako je Ljubić blizu sedamdesetim godinama životne dobi, on je za Čovića mlad kad je u pitanju njegov povratak u HDZ BiH.

Ljubić je čitav svoj radni vijek u vrhu političkih krugova, a kad osvoji vrh - ostvari svoj cilj - s njega, za razliku od većine, svjesno posklizne, te se puzajućim koracima vraća na početak, tražeći ponovo novi kop koji daje osobnu dobit.

Penjanjem do vrha on kopa i izvrši jake iskope, a onda puzeći natraške sve to zatrpava. Radi to tako ne-osmišljeno da izgubljeni dani i potrošeno vrijeme plaču za njim. Unatoč tomu, sve to dobro naplati.

Cijena svega je njegovo instaliranje u Sabor Republike Hrvatske, u koji je Ljubić dospio ispred dijaspore.

Tko je predložio Božu Ljubića na tu poziciju? Odgovor je vrlo jasan. Predložio ga Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, a ne HNS koji to pitanje nije ni razmataro, da bi ga se napokon rješio i poslao na vječni politički počinak, gdje su obje strane zadovoljne. Odlaskom u Sabor Republike Hrvatske Božo će definitivno prestati trčkarati za Čovićom koji ima mnogo prečeg posla nego slušati njegove sulude ideje oko preustroja BiH. U idejama se Ljubić rukovodi starom isprobanom idejom koja otprilike glasi: Ono što nije jasno meni trebam pričati drugima kako bi sebe uvjerio da nešto znam, a drugoga zbunio do te mjere da će udovoljiti mojim sterilnim idejama samo da ga ostavim na miru. Uz to, bit će zadovoljan i Ljubić jer će, kao i njegovi prethodnici, prespavati četverogodišnji saborski mandat s mjesečnom plaćom od tridesetak tisuća kuna, iliti oko 7.000.- KM. Dobra zarada, dakako. Ali to je cijena Ljubićevog domoljublja na koje se poziva.

Kad nije uspio osvojiti vrh HDZ-a BiH u natjecanju s Draganom Čovićom krenule su njegove žalbe kroz domaće institucije pa čak i do Europske pučke stranke, da bi satisfakciju našao u utemeljenju HDZ 1990. Vjerujući u njegove iskrene namjere iamo je dosta pristalica i na prvim Općim izborima u Koaliciji s Hrvatskim zajedništvom osvojio je vlast u županijama sa hrvatskom većinom, te ostvario zavidne rezultate i na višim razinama te je participirao u Vladi FBiH i Vijeću ministara BiH. Odmah nakon izbora odrekao se zajedništva i, po svome običaju, prestao se baviti Devedesetkom, ali se bavio Vijećem ministara u koje je instalirao sebe za ministra prometa i veza. Kad je vidio da je kao dr. ortoped zalutao u tu branšu, odlazi nakon pola mandata na dužnost zastupnika u Dom naroda državnog parlamenta u kojem ostaje do kraja izbornog ciklusa. Na sljedećim Općim izborima Devedesetka nastupa u Koaliciji sa HSP-om BiH, da bi je odmah nakon izbora Ljubić raskinuo i vratio se Čoviću, s njim osnivajući, zapravo oživljavajući Hrvatski narodni sabor, kao kontra mjeru na Platformašku vlast u FBiH, u koju su sa SDP-om i SDA-om ušli HSP BiH i Lijanovići.

Uvidjevši da su pročitane njegove namjere oko uništenja Devedesetke, jer mu više nije potrebna, a budući da je u prošlom mandatu bio ministar i državni zastupnik, a u ovome ponovo osigurava mjesto državnog zastupnika, Martin Raguž na stranačkim izborima preuzima vodstvo, a on svoje aktivnosti intenzivira u cilju njezinog rušenje. U zatrpavanju svega što su tamo pozitivno uradili ostali članovi Devedesetke priključuju mu se Damir Ljubić, Josip Merdžo i Veso Vegar. No, vratimo se Ljubićevoj kandidaturi i izboru u Sabor Republike Hrvatske koji, ustvari, nije ničiji nego kandidat Dragana Čovića. Poput misionara obišao je sa Šukerom, Željkom Ragužom i drugim s liste područja BiH tražeći potporu glasača. Pa koga će on predstavljati nego, kao i do sada, samoga sebe. I još mlatara kako će se u Saboru Hrvatske zalagati za jednakopravnost Hrvata u BiH. Prvo što bi Ljubić trebao shvatiti je da su Hrvati u BiH nejednakopravni s njim i za njihov je položaj uz ostale kriv on i njegova svita.

On se prljavim političkim igrama davno izborio za status komu je malo tko ravnopravan. Kako saznajemo, uzeo je otpremninu iz BiH u iznosu blizu 30.000.- KM, a sada će na proračun R Hrvatske. Ljubić je u svojoj promidžbi navodio, što je žalosno, da će se tamo zalagati za zaustavljanje iseljavanja Hrvata iz BiH. Kako će ih on zaustaviti ako je već poznato da se iseljavaju zbog posljedica njegove politike. Zašto se Ljubić nije dokazao braniteljem za jednakopravnost svih naroda u BiH na način da sebi i svojoj sviti umanji prava na basnoslovna financijska primanja i usmjeri ih siromašnim. Valjda bi Ljubiću trebalo biti jasno da sva pitanja naroda i građana u BiH treba rješavati ovdje, a ne izvan državnih granica. Njegove su zamisli opasne kako za BiH tako i za Hrvatsku jer time on svojoj državi oduzima samostalnost, a drugu pokušava dovesti u stanje da se miješa u unutarnje stanje druge države.

Stoga Božo, nemoj nas tamo zastupati. Idi tamo i odspavaj skupo plaćeni mandat kao i tvoj ahbab i prethodnik Perica Jelečević i nemoj se za nas boriti jer je plod tvoje borbe kaotično stanje. Čak si počeo zagovarati i nekakav ekonomski patriotizam što nema veze sa zdravom ekonomijom i kratkog je daha. Kod nas su toliko ojačali obrambeni mehanizmi da nam nikakva tuđa obrana nije potrebna. Dapače, obranom bi nam nanio više štete nego koristi. Stoga molim i Boga u to ime s porukom: Sačuvaj nas Bože od pomoći Ljubića Bože.

Ilija Šagolj [ iskorak.ba ]

Glas naroda

ma koga još zanima ova kr.et.enčina,,upisanih preferencija

Bez obzira na Šagolja koji se sjeti pisati o slučaju Ljubić post festum, mislim da je otrcano i dosadno čitati umotvorine o suncokretu Boži koji je davno izgubio svoju bazu. Ovo je malom Boži zadnji politički turnus pa će ga onda pokriti "rušmarin, snjegovi i šaš".

HDZ je katastrofalan (kadrovi su im bezobrazni i oholi), ali nije jedini uzrok svih problema. Narod je loša karika, a i ponuđena oporba još gora. Ja nisam član nijedne stranke i rado bih HDZ skinuo s vlasti, ali molim vas da li da glasujem za Lijanoviće, HSP i HDZ1990 pod Martinom Ragužem, koji je spreman raditi Komšićevske fore za uzimanje glasova, što je i radio prošli izborni ciklus?

I postavi semafore, kad se nešto gradi na cesti, 90% naroda se ne obazire na semafore i hita kroz crveno. Puno sam puta na Tikiruši sam stao na crveno kada se bila radila kanalizacija, dok me desetine auta prestizalo i mislilo vjerojatno vidi [ * neprimjereno * ]a - što stoji. Kada poštuješ propise i ponašaš se kulturno,uvijek si manjina i uvijek te smatraju [ * neprimjereno * ]om.

Tko će to ispraviti kod našeg naroda i zar to nije glavni problem svih naših nevolja?

sačuvaj nas bože od čovićeva guzoljublja dodiku

[ * neprimjereno * ]a stari doša na svoje.

jos mu malo prstici od noge vire uso vas Covicu u dupe

iz gepka uz podmazanje izravno čoviću u gu..!

Sačuvaj nas Bože, domoljublja Ljubića Bože
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari