Pokreće se inicijativa za izdvajanje Međugorja i Bijakovića iz općine Čitluk

ljubuski.info

Vijeća Mjesnih zajednica Međugorje i Bijakovići objavili su Javni poziv za zajednički zbor građana koji će se održati u nedjelju 15. studenog u 12.15 u Župnoj dvorani Ivana Pavla II s početkom u 12.15h.

Na Dnevnom redu našle su se dvije točke: izvješće o radu Vijeća mjesnih zajednica Međugorje i Bijakovići u proteklom razdoblju i inicijativa za izdvajanje iz općine Čitluk i formiranje vlastite Općine.
"Sigurno ste, kao i mi u Vijeću, svjesni činjenice da više ništa nije kao što je bilo, ali da prostora za više i bolje ima! Poštovane mještanke i mještani pozivamo vas da zbog velike važnosti dnevnog reda budete nazočni u što većem broju", poručili su iz Vijeća MZ Međugorje i MZ Bijakovići.

Podsjetimo, zbog nezadovoljstva nekorektnim odnosom zakonodavne i izvršne vlasti, općinskih službi i javnih poduzeća općine Čitluk, u rujnu su mještani mjesnih zajednica Bijakovići i Međugorje održali "prosvjed u pokretu".

Tada su izjavili kako su nezadovoljni zbog netransparentnog i nenamjenskog, a samim tim i nezakonitog trošenja sredstava od vinjeta i ekoloških pristojbi, te načinom i odlukom o legalizaciji, nezakonite dodjele, prodaje, odnosno raspodjele i prenamjene zemljišta na području Bijakovića i Međugorja, kao i zbog načina i donošenja odluke o cijeni vode i odvoza smeća te nedonošenja odluke o komunalnom redu i, na kraju nezadovoljni smo brojem policije u općini Međugorje, odnosno u ispostavi Međugorje.

bljesak.info

Glas naroda

Ovo g. Živko Budimir preko svojih pulena želi ocjepiti ova mjesta pa da proda uz novu cestu parcele i stime sebi plati slobodu...

Međugorje, Bijakovići, Služanj, Vionica, Miletina,Studenci, Cerno, Crnopod, Zvirovići i Šurmanci - OPĆINA MEĐUGORJE! 7 do 8 tisuća stanovnika. Najjača općina na Balkanu..vjersko svetište, izlaz na Neretvu, na autocestu, Kravice i industrijska zona Tromeđa.

A kome ce ispostavljati racune za placanje birokrazskog aparata ja bi im da da svaki komsiluk bude opcina ali o svom trosku koliko su para uplatili u proracun citluka

Treba se podijeliti za atome i gotovo..

Pokreće se inicijativa za izdvajanje Međugorja i Bijakovića iz općine Čitluk
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari