HDZ BiH u Elektroprivredi "ne dira" jedino Lijanovićeve kadrove!

ljubuski.info

Neki dan su se mogle vidjeti slike autobusa Narodne stranke radom za boljitak kako se u njima, u svrhu izborne kampanje, vozaju kandidati Domoljubne koalicije, odnosno HDZ-a.

Kako veza Lijanovića i HDZ-a BiH nije baš slučajna i dosta je jaka pokazat ćemo na primjeru iz najvećeg javnog poduzeća u bh Hrvata, odnosno u Elektroprivredi HZ HB d.d. Mostar.

Nakon preuzimanja vodstva ovog javnog poduzeća nova HDZ-ova Uprava je, uz bivšu Upravu, degradirala i sve djelatnike koje je zaposlila uprava bivšeg generalnog direktora Nkole Krešića. Tako su svi djelatnici spušteni na najniža radna mjesta koja su mogli po svojoj stručnoj spremi dobiti. Izuzetak su djelatnici koje su zaposlili Lijanovići.

Tako je Sindikat Elektroprivrede HZHB izrazio nezadovoljstvo ostavljanjem na funkciji Lijanovićevog kadra iz Livna Belizara Križana, a koji je cijelo vrijeme mandata bio u sukobu s Predsjednikom Sindikata Dubravkom Pervanom.

Belzar Križan je član NSRzB i kadar Ivice Matkovića, ali i brat bivšeg izvršnog direktora za proizvodnju Roberta Križana kojeg je pak na tu poziciju instalirao SDP BiH. Zanimljivo je spomenuti kako su tadašnji izvršni direktor za proizvodnju Robert Križan i tadašnji predsjednik NO pokojni Damir Leko na svojoj prvoj održanoj sjednici Uprave u studenom 2011. godine od Nikole Krešića tražili, odnosno inzistirali na unaprijeđenju Križanovog brata, tj. postavljanju na poziciju rukovoditelja pogona, kao i na unaprijeđenju za Ervina Leku, susjeda pokojnog Damira Leke i djelatnika EP kojeg je bivši generalni direktor Matan Žarić dislocirao u Grude.

Danas je Ervin Leko prvi suradnik generalnog direktora Marinka Gilje koji mu je povjerio vođenje vrlo bitnog sektora za tržište.

Tako je Nezavisni Sindikat uposlenika EP HZ HB d.d. Mostar 4. studenog godine održao 10. sjednicu Predsjedništva na kojoj su raspravljali o Belzaru Križanu i iskazali jedinstven stav i zatražili od Giljine Uprave njegovo žurno smjenjivanje s mjesta aktualnog savjetnika izvršnog direktora za distribuciju električnom energijom. Dakle, i danas, više od 2 mjeseca nakon što je HDZ preuzeo upravljanje ovom tvrtkom, izvršnog direktora za distribuciju Iliju Bakalara savjetuje kadar NSRzB.

Predsjednik Sindikata Dubravko Pervan je član HDZ-a, bio je i zastupnik HDZ-a u općinskom vijeću Livna, te se, u protekle 4 godine, pokazao kao "vjerni vojnik" stranke, a navodno je kadar i produžena ruka zamjenice predsjednika HDZ-a Borjane Krišto.

Ostaje vidjeti hoće li Pervan imati težinu i s rukovodeće pozicije u EP HZ HB uspjeti skinuti kadar "tihog" koalicijskog partnera NSRzB.

dnevno.ba

Glas naroda

Zasto uvjek zaposljavanja podobnih,tko je zaposlio Nedjeljka Jelcica iz Stubice,sa sumnjivom diplomom u uprave Elektroprivrede?

Od kada sjede Gilja počeo račun dolaziti za struju 99km a prije od 50-60.....

Mila

čuj predsjednik Neovisnog sindikata "član HDZ" vjerni vojnik partije----- uz to Fabusovac , sve je pri njemu , samo onda neka sindikat promijeni ime u Ovisni hdz-fabus sindikat.

Pa hoce li se ta famozna Elekrtoprivreda ikad procesljati od UHLJEBA od raznijeh Rupcica i Jelcica,Juka Rupcic nije uopste osmoljetku zavrsijo radi u elektro.ovaj Nedjeljko kupio diplomu uvalili ga u direkciju,.nidje to nema

Najveći [ * neprimjereno * ] u povijesti Elektre je Ervin Leko, džepna igračka Roberta Križana i Marinka Gilje.

Najveći skupljač novca u povijesti Elektre je Ervin Leko, džepna igračka Roberta Križana i potrčko Marinka Gilje, čovjek bez morala i odgoja.

Marinko Gilja je zaposlio skoro 100 podobnih za 3 mjeseca i zapošljava i dalje. Razvaljuje Elektru u dijelove, povećava dug Aluminiju i trguje s Ervinom Lekom. To su pravi "menađeri".

ervin desna ruka giljina potrcko

HDZ BiH u Elektroprivredi "ne dira" jedino Lijanovićeve kadrove!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari