Sveta misa u spomen na Božana i poginule hrvatske vitezove

ljubuski.info

U župi Presvetog Srca Isusova u Studencima 8. studenog ima posebno značenje, toga dana se kod križa u Zvirovićima slavi sveta misa za poginulog brigadira HV-a Božana Šimovića koji je poginuo na taj dan 1992.godine, te za sve ostale poginule branitelje u Domovinskom ratu iz župe, kao i za poginule iz ostalih ratova na ovim prostorima.

Kako je ove godine bila nedjelja kod križa se okupio veliki broj župljana i gostiju sa svih strana Hercegovine i Dalmacije.
Misno slavlje predvodili su don Ivo Šutalo, studenački župnik i don Ilija Petković, svećenik iz Studenaca koji pastoralno djeluje u Kanadi. Prije svete misne bio je uobičajeni protokol koji započinje riječima napisanim na spomen ploči koja se nalazi na spomeniku iznad uklesanih imena poginulih branitelja iz Drugog svjetskog rata i poraća iz MZ Zvirovići i Prćavcci, te devet poginulih iz Domovinskog rata župe Studenci kojoj pripadaju i Zvirovići i Prćavci.

"Oni su živjeli da drugome živote daju i osiguravaju. Izvršili su svoju dužnost i sada mirno čekaju Uskrsnuće, a ti što prolaziš mimo, pogledavši ovamo reci 'Bože, Ti im budi plaća'"!

Prije početka svete mise vijence su položili i zapalili svijeće:
Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Čapljina i izaslanstvo općine Čapljina na čelu s načelnikom dr. Smiljanom Vidićem, načelnici susjednih općina Stolac i Čitluk i zajednice Udruga proisteklih iz Domovinaskog rata, Ministarstvo za pitanja branitelja HNŽ-a i koordinacija udruga iz Domovinskog rata na čelu s ministrom Oliverom Soldom, Ratni zapovjednici i predstavnici postrojbe "Ludvig Pavlović", HVIDRA Mostar, Predsjedništvo HDZ-a BiH, MZ Žvirovići-Prćavci, humanitarnih organizacija "Regina della pace" i "Nuovi Horizonti", učenici i učitelji područnih škola Zvirovići i Prćavci i predstavnici Vojske BiH.

Prije svete mise svim nazočnima obratio se načelnik Općine Čapljina, dr. Smiljan Vidić, a na početku svete mise djeca iz Zvirovića i Prćevaca pročitala su imena poginulih iz ova dva mjesta u Drugom svjetskom ratu, te devet poginulih u Domovinskom ratu.

Po završetku svete mise na grobove brigadira Božana Šimovića i Ivana Šimovića položeno je cvijeće i zapaljene svijeće, a nakon toga ugodno druženje nastavilo se u i pored šatora.

Organizatori i ovogodišnjeg obilježavanja bile su MZ Zvirovići i Prćavci, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Čapljina, a pokrovitelj je bio načelnik općine Čapljina, dr. Smiljan Vidić.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Pokoj ti duše legendarni Božane šteta što ne možeš ustat pa da vidiš šta su stekli Smiljan Vidić i njegova kompanija!

Sveta misa u spomen na Božana i poginule hrvatske vitezove
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari