Vijeće ministara traži smještaj za oko 300 sirijskih izbjeglica u Grudama

ljubuski.info

Vijeće ministara je preko resornog ministarstva od Vlade ŽZH zatražilo da ponovno stavi u funkciju stari izbjeglički centar u Grudama, koji je poslije rata imao oko 300 korisnika. U njega bi se trebale smjestiti izbjeglice iz Sirije. Ova informacija je potvrđena, ali izvor iz Vlade ŽZH je zatražio anonimnost.

Do ministra Stjepana Boguta zbog nagomilanih obveza i radnih zadataka je teško doći.

Prema informacijama u BiH bi se trebale smjestiti 2 tisuće izbjeglica od čega bi ih na hrvatskim područjima bilo smješteno oko 700. Neslužbeno doznajemo da je zahtjev za prihvat izbjeglica upućen i općini Čapljina, a smještaj je predviđen u Tasovčićima.

Ovi zahtjevi pomalo začuđuju, jer je njima predviđeno da oko 700 izbjeglica dobije smještaj na većinskim hrvatskim područjima, što nije proporcionalno broju ostalih naroda u BiH. Predsjednik RS-a Milorad Dodik je odbio mogućnost smještaja Sirijaca u srpskom entitetu.

Humanost svatko treba pokazati na djelima, ali zar je realno da ovoliko izbjeglica bude smješteno na području od Gruda do Čapljine, što je oko 1% stanovništava. Tako bi se u postotcima izjednačili sa Njemačkom. 

Glas naroda

dajte izbjeglice u Ljubuški a eto vama hadezeovce.za svakog uzetog HDZovca primamo 100 izbjeglica a za načelnika 1000

Neko je mensečini nedavno komentira da bi u ovi naš starački dom na Bučinam , kako je krenulo prije mogle Sirijci nego starci. Ne lezi đavle, mensečini nije daleko do toga. E, sad pošto ja nisam vele upućen, neznan ima li veze što su ovi naši stavili veterinara za ravnatelja ovoga doma?

Sta se vi bunite!! Mi branimo i znamo sta je dobro za hrvatske interese a na kraju vi nam dajete i davali ste mandat za to (izvedemo vas o.v.c.e. jedne samo na glasovanje) u potpisu CENTRALNI KOMITET HDZ. Neznate vi sta je vama dobro,PITAJTE NAS

Tako su prija rata htjeli 300 srpskih obitelji naseliti na Humac, a posao su tribali dobiti u Praljkari tadašnjem Termoventu.
Ustao se narod i stopirao i sad će morati,neka ih smjeste u Maoču tamo su im već rođaci.

Sreća pa nam sve ostali ovako pismeni kao ti i Nevenko. "prija" "tribali"

niti je to istina kao što nije da smo mi ljubušaci gradili onu halu a prisvojišmo je

Biti će žena da se krv zanovi....

Ali većina je muških

Znaju da su Grude uz Posušje etnički najčistije Hrvatske općine u BiH i to žele promjeniti.

Ja bih za šefa izbjegličkoga centra u Grudama stavio gospon Jozu Marića, provjerena kadra bekijskoga sandžaka. Bio je ministar, župan, saborski zastupnik, predavač na Akademiji u Š.B. - zna s ljudima. Usto strasno voli SIR, pa je logično da bude direktor SIRijcima.

Ako vlast ovo dozvoli,mjestani svih opcina na noge,i protjerat marvu,uslimansku,skupa sa kadrovima hdzea u gornju maocu,pa nek se tamo [ * neprimjereno * ] .

za dir kampa stavit Kamu i Svitlaca,pa nek siriji kradu sekundarne sirovine za nji,usto sta policija radi da se sankcionira njihova pljacka ljubuske platnare

Bojkotirajte odluke iz Sarajeva ili bar recite da ćete samo primati kršćane. Ovo je taktičko naseljavanje muslimana u kršćanske zemlje. Neka ih arapi primaju, kineze i muslimane ne primati, ovo su radili i za vrijeme Tugoslavije. Hrvati se sele, a dolaze nepodobne nacije i vjere. STOP!
P.S. Vjerujte kada vam ovo kaže, određeni kvislinzi i neprijatelji HR naroda će ubirati pare iz EU fondova itd na štetu Hrvatskog naroda = to već rade u HR i drugim EU zemljama! Spriječite zarazu prije nego što se zarazite!

Zdena Ćosića staviti za direktora

Doci ce sigurno,a nasa eita ce uzet lipe novce za to i nikom nista,

Njega njega

Ako bude baš došlo do toga da će smiještati muslimane tu ili bilo gdje, radite kao što švešani i ostali rade = spalite ustanove prije nego što nepodobni usele. Bolje spaliti nego zarazu dovesti... Ovo kažem zbog spriječavanja budućih nereda, da nitko nestrada.

koliko sam informisan i to zemljište na kome je bio kamp, je privatizirano i stavljeno na raspolaganje grudskim poduzetnicima koji otvaraju radna mjesta. Stoga sve su prilike da takav kamp za izbjeglice u ZHK može biti otvoren jedino u Ljubuškom kao najnerazvijenijoj općini ZHK

Haso ili ti ga 'Asane ti si mi brate pripametan pa nebi triba trosit pamet ovdi,aj ti lipo u polje;Kako no caca kaze:"Utrni ta [ * neprimjereno * ] (kompjuter)motiku u ruke i vrcon u polje".Triba cacu slusat....jesi li utrnija?.
Ama gasi ta [ * neprimjereno * ] kad sam reka!

Haso ili ti ga 'Asane ti si mi brate pripametan pa nebi triba trosit pamet ovdi,aj ti lipo u polje;Kako no caca kaze:"Utrni ta [ * neprimjereno * ] (kompjuter)motiku u ruke i vrcon u polje".Triba cacu slusat....jesi li utrnija?.
Ama gasi ta [ * neprimjereno * ] kad sam reka!

ljubuška općina jedina u ZHK ima izgradjenu islamsku vjersku infrastrukturu pa zadovoljava vjerske potrebe eventualnih izbjeglica iz sirije koji mogu uredno praktikovati svoje vjerske potrebe, prema tome Ljubuški jedino u ZHK ima uslove za prihvat izbjeglica sa bliskog istoka

Jes, vala. Imamo ćetiri đamije na par kilometara, što se rijetko može vidjeti i u Bosni. Komšijski odnosi su pravo dobri, tako da sigurno ne bi bilo nikakva belaja oko prihvata izbjeglica.

Zašto to ističete kao problem, ako ništa ljudi će vam, kada se malo udomaće u Ljubuškom, pokazati oko uzgoja smilja.

Treba brati smilje netko

Mijenjati ćemo iskustbo ono će nama pokazati kako kvalitetno uzgojiti cmilje,mi njima možemo ponuditi znaje iz uzgoja krm-adi.

Karliko,Šišović,Lijanović će im objasniti kako do poticaja za uzgoj krm-enja.
kuušš bolje??

Trebati će radne snage kada su u nas svi pripametni

Oni hoče za 60maraka vjerovatno raditi

Žena ...

Sve je ovo smisljeno..

O cemu vi pricate?? Sjetite se pocetka devedesetih ,vezanje zastava,, ......... cvjeca!! Sada su zombi na vlasti ,prodat ce cacu za marku ili mjesto gdje se nista neradi a prima velika placa ,i dalje ih podrzavajmo kad smo OVCE

od njih 300,280 je mladih momčina,nek ih 10 posto oplodi ove naše divojke i za 5 godina počmite pravit džamiju u Grudama...

U funkciji je kamp jos samo su ga prije dobro opljackali pa ukinuli navodno 2015. Godine

Vijeće ministara traži smještaj za oko 300 sirijskih izbjeglica u Grudama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari