Obitelj Grbavac u kući do kraja prosinca

ljubuski.info

Udruga mladih Agape pokrenula je početkom travnja humanitarnu akciju za pomoć socijalno ugroženoj obitelji Grbavac, koju čine braća Stjepan (40) i Vedran (30), i otac Ante (70) iz Graba kod Ljubuškog. Akcija je pokrenuta s ciljem izgradnje prostorija u kojima će ovo troje Ljubušaka napokon imati uvjete za dostojan život. Radovi su u punom jeku, a tome svjedoče fotografije koje su na svom Facebook profilu objavili Agapeovci, uz poruku kako su od samog početka ovog projekta, koji iziskuje mnogo rada i strpljenja, vođeni time da obitelj Grbavac zimu dočeka u boljim uvjetima.

Pomoć sumještana

U proteklih nekoliko mjeseci razgovarali su s ljudima iz struke, tražili donacije za materijal i namještaj, otvorili humanitarni broj, i kako kažu, još su uvjereniji da ima dobrih ljudi. Prilikom razgovora s članovima ove udruge, saznali smo kako su sumještani i prijatelji obitelji Grbavac odradili dobar dio posla vezan za radove unutar i izvan kuće, a predstoji im još završna obrada vanjskih i unutarnjih zidova. Radovi će, barem se nadaju, biti gotovi do kraja prosinca. Da se za humanitarni rad Agapeovaca zna i u inozemstvu, dokaz je nedavni posjet članova udruge Via del Senor iz Argentine.

Oduševljeni projektom

"Udrugu Agape nedavno su posjetili Jim Curran, osnivač udruge Via del Senor, te jedna od članica, Silvina Blaha. Njihova organizacija se bavi humanitarnim radom u Argentini. Zajedno smo posjetili četiri obitelji u okolici Ljubuškog, želeći na licu mjesta vidjeti kakvo je stanje sa siromašnim obiteljima u našoj općini. Na kraju smo ih odveli u Grab gdje su se oduševili projektom, odnosno humanitarnom akcijom 'Izgradimo dom obitelji Grbavac'. Ostali smo u kontaktu s ovim divnim ljudima i nadamo se da ćemo u budućnosti ostvariti zajedničku suradnju", poručili su Agapeovci.

Ovo je samo jedna u nizu humanitarnih akcija koju provodi udruga mladih Agape, a koju svatko može podržati svojim donacijama.

Dnevni list

Glas naroda

Svaka cast agape

Ok

A gdje Marija ??

ova fotka iznad nema nikakve veze sa obitelji Grbavac!!!!!

Bravo agape..najaci ste

Šta je" agape" kakva skraćenica ili riječ?

Agape ili gozba ljubavi (grč. ἀγάπη: ljubav) bio je običaj zajedničke večere ranih kršćana koja je blagovana kao uvod u slavljenje svete mise.[1] U kršćanskoj teologiji naziv se još koristi kako bi se ukazalo na Božju ljubav začovječanstvo.

Agape – nesebična, altruistična, duhovna ljubav.

Obitelj Grbavac u kući do kraja prosinca
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Audio/Video

Posljednji komentari