Ne kradite - Vlada ne trpi konkurenciju!

ljubuski.info

Lobiji raznih mafijaških krugova poput pijavice su isisali iz gospodarstva sve do čega su stigli stvarajući svoje mafijaško carstvo a javna je stvar da mnogima omogućeno je kriminalno bogaćenje i danas se otvaraju razne mogućnosti manipulacija uposlenja i namještanje natječaja.

Zakonom o privatizaciji legalizirana je najveća pljačka u povijesti a pretvorbom privatizacije ogromno bogastvo prešlo je u ruke manjine koja drži u pokoronosti potpuno osiromašeni narod. Početkom rata pušteni su iz zatvora brojni kriminalci koji su se brzo infiltirali u sve segmente društva i nastavili svoju znanu rabotu. Mnogi su dogurali do vrlo visoki politički pozicija te postali dio vlasti. Nemali broj obogatio se doslovice preko noći..švercom oružja,automobila,cigareta,droge… a institucije su im se dodvarale mazile ih pazile te ih nitko nije pitao za porijeklo iznenadnog bogastva.

Iako je društvo trebalo štiti poznate vrijednosti nije bilo političke volje da se to učini. Naprotiv institucije vlasti često su štitile takve muljatore a svijesno se manipuliralo dokazima žmirilo na oba oka i dopuštalo rast sve većeg kriminala. Lopovska djela ostajala su nedokazana te padala u zaborav i zastaru a na njihova mjesta svakodnevno su pristizala nova kaznena djela.

Žalosno al istinito u Bosni i Hercegovini došlo je do bolesnog stanja cjelokupnog društva a i time do poremećaja vrijednosti sustava. Kriminalci su plijenili pozornost javnosti svojim prljavim poslovima uživaju visoku reputaciju u društvu često viđeni u najvišim krugovima- političara- zastupnika- sudaca…umjesto da ovi navedeni stanu na kraju mafijašima osudi ih i strpa u zatvor a pojedini političari su dio te mafije gdje predmeti idu u zastaru jer velike ribe po pravilu uvijek otplove mutnim vodama te sigurno izbjegnu ruci pravde.

Želio bi reći da kako su zakoni i pravda vrlo brzo unčikoviti samo kad se njihove sankcije odnose na najslabije građane. Ako ti isti građani potražuju nešto onda je to drukčije. Sudovi su jako-jako spori i neučinkoviti pretrpani predmetima jednom riječu nedostupni malom čovjeku. Imam dojam da naši sudovi rade samo kad treba utjerati nekakvo potraživanje i to od običnog siromaha koji ne mogu platiti TV pretplatu, komunalnu naknadu ili račun za struju a posebno dug duži od deset godina "eronetu" za mobitel. Tu su suci efikasni. Sva prašina koja se nebrojno puta dizala kroz ovih 25.god tiho se slegnula…Tresla se brda rodio se miš!!!!

Ni jedna afere pronevjere nepravilnosti u privatizaciji afera s narkomafijom ili afera opljačkani umirovljenika nije uspješno sankcionirana i pravedno osuđena. Koji je tajkun osuđen što na vrijeme nije isplatio plate-porez za radnike-doprinos a koji je odgovoran za propast nekog poduzeća ? Da ne nabrajam više? Reći ću ni jedan!!!!

Postavljam pitanje: Kome služi pravosuđe? Dali onima visoko pozicioniranim u društvu kojima ni tičijeg mlijeka ne fali ili svim građanima! U čijoj službi institucije vlasti? Mi obični građani valjda postojimo da na svakim izborima slijepo povjerujemo u sve što nam slatkorječivo obećaju predententi na pojedine pozicije da im to omogućimo svojim glasom te plaćajući porez punjenjem proračuna za njihove beneficije. Kad minu izbori bogomdani se ustoliče u Hrvatski Sabor zaborave obećanja. Što još reći? Ništa osim da imamo vlast kakvu zaslužujemo.

Zvonko Palavra [ dnevno.ba ]

Glas naroda

Najveća pljačka naroda je bila 1945. godine nacionalizacijom. Privatizirati se i ne može drukčije, doli nemoralno. Kako to uraditi moralnu, nek netko više iznese teze u bolji esej ili neko kapitalnije djelo.

Naš Trgocoop dd je primjer, što biva kada firmu daš radnicima. RAdnici ne znaju voditi firme, zato je i socijalizam propao.

Ti pojma nemaš o životu najveća pljačka na ovim prostorima je izvršena devedesetih kad su giganti prešli u ruke političkih podobnika '45 je bilo zla ali ne toliko ekonomskog jer sve nije vrijedilo jednog SOKO-la

Obavezno pročitati današnji Dnevno.ba Kolobarić Čović i bratija da se život zgadi!

Sve je to istina i poznato da smo u Irskoj oni ne bi živili a kamoli vladali ali grebi ga Hrvati nisu Irci i zato imamo iseljavanje najboljih ljudi

Netko lijepo reče,vi bolje živite,samo toga niste svjesni!

Je,je u pravu si donekle dobro živimo,ko krmenja krećemo se na malom prostoru i valjamo u kradezeovom blatu.Milina! Samo dođe i onaj nesritni dan kad te spantaju na galge.Nismo ni od toga daleko.

Istina boli,ali je nužna.

A pita li itko autora ovog teksta otkud mu stan u Zagrebu, a ima veliku kucu u Sirokom?????O mirovini i privilegijama da ne govorim....

Ne kradite - Vlada ne trpi konkurenciju!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari