Zdenko Ćosić optužio prošlu Vladu, zaboravivši cijeli svoj mandat

ljubuski.info

Poznata emisija HRT-a o Hrvatima izvan granica RH objavila je prilog o stanju u ŽZH. Prilog je "montirao" poznati novinar Miljenko Karačić, a dugometražne izjave su dali premijer Zdenko Ćosić i direktor Razvojne agencije ŽZH Ivan Jelčić.

Nekoliko minuta deplasirane priče trebalo je hrvatskoj i široj javnosti dočarati stanje gospodarske idile i naravno stručnosti i kapaciteta Vlade ŽZH na čelu s premijerom Zdenkom Ćosićem, koja se već godinama "brine" o razvojnim programima, poboljšanju uvjeta obrazovanja, infrastrukturnim projektima, borbi protiv korupcije i kriminala i razvojem demokracije, ... sve kroz jedan osobit kršćanski svjetonazor svojstven lažnim domoljubima i poganima.

Neinformirani gledatelj, kakvi su većina u susjednoj nam Hrvatskoj, sam bi stvorio sliku ponosne Hercegovine, u čijoj političkoj vlasti sjede, drug do druga, stručni kapaciteti, dokazano obrazovani, načitani i moćni iza kojih niče društvo blagostanja, ponosa, slave i kako reče general Glasnović svijetla budućnost. Ili je general Glasnović zalutao ili je jednak s jednakima, ili je zaboravio Bibliju?

Miljenko Karačić kaza da županija muku muči s naslijeđenim dugovima od prošle vlade i neplaćenim doprinosima i još navodi da Federacije godinama zakida po pitanju raspodjele PDV prihoda.

Pitanje za informirane: koja je to prošla vlada? Je li to opet Ćosićeva vlada u kojoj je on naređivao neplaćanje doprinosa na plaće u visini 35 milijuna KM u zadnje 4 godine, je li to vlada koja duguje godinu dana porodiljske naknade i socijalna davanja, je li to vlada koja duguje 8,8 milijuna KM prema ZZO ZHŽ i Zavodu za zapošljavanje, je li to Vlada koja upravlja sa ZZO ZHŽ u kojem direktor Vilson Crnjac dopušta izradu lažnih bilanci i umjesto gubitka od 5,9 milijuna KM prikazuje 56.000 KM dobitka i td… Mandat prošle Vlade premijera Zdenka Ćosića očito je bio takav da bi ga i on sam najradije zaboravio.

U vladama kojima predsjedava Zdenko Ćosić zajednički je pravni kaos i Ćosić u istom sudjeluje, kako političari vole reći, u punom kapacitetu.

Kad razgovarate sa Ćosićem, previli biste ranu s njim, a kad činjenice ili njegova djela pokažu suprotno, onda se upitate ima li kod njega kršćanske savjesti, imalo ljudske plemenitosti?

Do prije mjesec dana ČOsić nikada nije ni izustio riječ IPA, ali kad se u Ljubuškom otvorio inkubator Razvojne agencije, zaboravio je na 500.000 KM duga Agencije za privatizaciju, siguran kako će Europa davati bespovratna sredstva, a oni profitirati dok god im to život pruža. Krađa nije ružna riječ u ŽZH, to je u Hercegovini kao da kažeš: Dobar dan!

Kad je u pitanju raspodjela PDV-a i tu se ne prikazuje istina. Raspodjela PDV-a je dogovorena 2005. godine na načini da ŠirokiBrijeg ima 29.000 stanovnika, a Ljubuški 22.500.

Prije nekoliko tjedana potpisan je sporazum s federalnom vladom po kojem ŽZH ima vratiti, u sedam mjesečnih obroka, dug od 250.000 KM.

I evo fotografije na kojoj cijela vlada sjedi u školskim klupama, sa stručnjacima bistrih pogleda i kojima možemo u ruke dati vlastitu narodnu budućnost. Oni misle da su sjaj, a ne bijeda lokalne politike.

Komentari

Ovaj tekst treba napisati Marko Ljubić koji piše za Dnevno.hr i 7.Dnevno e bogami neće on napisati protiv svoga Bađžanaka.

Vlada zžh =UVLAČI[ * neprimjereno * ] i podanici beogradske čaršije.

Čuo sam da Ministar Bogut svaki dan ima pravo na Cigarete i da uzima svaki dan po ---jednu šteku---- cigareta na teret proračuna.

A nudera borasića udbaša što se zamislio i gubica mu pala do poda šta požderat u fragoli

je je istina je napuni pun rezervar goriva u Švabe i samo klapne šteku.... parazit žešći sve plati narod tj gl.u.pi Rvati

Zdenko Ćosić optužio prošlu Vladu, zaboravivši cijeli svoj mandat

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto