Održan koncert Komornog pjevačkog ansambla Pro arte

ljubuski.info

Večeras je u staroj crkvi sv. Ante održan koncert Komornog pjevačkog ansambla Pro arte s repertoarom renesansnih i baroknih skladbi o Blaženoj Djevici Mariji.

Izvedene su skladbe: Dixit Maria (H. L. Hassler), Zdrava Devica (M. Lešćan), Ave Maria (F. Liszt), Stabat Mater (A. Caldera) i Ave Maria (G. Caccini).

Ovaj ansambl je utemeljen prošle godine, ali je odmah polučio snažan umjetnički uspon. To pokazuje i osvojena specijalna nagrada i osvojenih 100 bodova na XVIII Otvorenom federalnom natjecanju u travnju ove godine održanom u Sarajevu.

Ansambl čine soprani: Ana Marija Miličević, Lucija Zovko, Nikolina Zovko i Lucija Hrstić, tenori: Vice Šiljeg i Jelena Budimir, alti: Monika Bule, Marta Čolak i Anamarija Vukojević, te basi: Filip Tadić, Jurica Krišto i Drago Soldo.

Vodi ga izvanredna profesorica na Fakultetu prirodoslovno - matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilšta u Mostaru Katja Krolo - Šarac. Uz ovaj ansambl ona je voditeljica Akademskog pjevačkog zbora Sveučilišta u Mostaru i orguljašica mješovitog zbora Kraljica Mira iz Međugorja. Iza profesorice Krolo - Šarac su brojni koncertni nastupi u državi i inozemstvu.

Mladi mostarski studenti su kroz liturgijsko pjevanje uveličali večernje misno slavlje.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari