Maloljetni branitelji ponovno traže uvrštenje u Zakon o braniteljima FBiH

ljubuski.info

Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata HZ HB već sedam godina pokušava privoljeti vlasti da ovu kategoriju braniteljske populacije uvrste u zakon.

Sada, u trenucima kada se rade izmjene i dopune Zakona o pravima branitelja, ponovno je upućen zahtjev da se maloljetni branitelji uvrste u prava i tako dobiju status kao i svi ostali branitelji Domovinskog rata.

Pronaći mjesto

"Tražimo da se nađe mjesto u novom izmijenjenom i dopunjenom Zakonu uz napomenu da je sve navedeno trebalo i prije riješiti. Udruga trenutačno na području FBiH ima oko 615 članova koji u skladu sa Statutom i Zakonom imaju status članova Udruge, kao i broj od oko 293 počasna posmrtna člana Udruge koja su dala živote u Domovinskom ratu. Maloljetni branitelji su jedina kategorija branitelja koja nema svoj status u Zakonu pa se tako i dolazi do podatka da nikakva prava u spomenutom Zakonu o pravima branitelja i članova njihovih obitelji ne mogu koristiti, već svoja prava ostvaruju na način pripadnosti nekoj od drugih kategorija branitelja koja imaju svoj status u Zakonu" - rekao je predsjednik Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata HZ HB Branko Matošin.

Marko Karačić [ Večernji list ]

Glas naroda

Triba, triba i maloljetnim braniteljima dat sva braniteljska prava. Kad se već mogu dezerteri uvest u prava, kakav je problem s maloljetnim braniteljima? Kad se samo sitim kako su partizani slavili svoje borce i heroje i koliko smo ih samo u školi spominjali i učili o njima... Njihov Boško Buha je imao 8 godina a proglašen je narodnim herojem, a evo u Ljubuškom ni jedna ulica ne može imati ime po nekom poginulom branitelju...

Svakoj upropastenoj ulici u Ljubuskom treba dati ime onoga ko ju je upropastio,da se ne zaboravi.
Zivim u nadi da ce svi branitelji ujediniti se i ustati da rijese svoja prava,jer od podjela na ove ili one nema nista,nekima te podjele odgovaraju a zna se kome.

Ljudi traže sam da im se prizna status RVI odnosno 20% inv.i da imaju svoje ime i prezime.Kad su mogli iz školskih klupa otići u rat (a nisu imali obvezu) zamijenit olovku puškom,ostavit svoju mladost po šumama i gorama ne vidim razloga da se ne uvrste u zakon i dobiju status pos.braniteljske populacije...Sretno!

VETERANI 317 SBBR HEROJ GRADA oćekuju do nove godine4 izmjene i dopune ZPP ćlan 3 svih na iste koeficijente MIO - PIO Vojni osiguranika, te uvrstiti u ćlanu 4 Penzionisanje Maloljetni dobrovoljaca bez staža i godina starosti kao i što je omogućeno POLITIĆKIM KOMANDANTIMA UMIROVLJENJE od 2016 godine sa Trajnim Boraćkim dodatokm Piješadiji 3km . POZDRAV DOMOVINI za Historijske Stožerne stranke SDA - HDZ - SBB.

Uz svo postovanje i razumjevanje pravih maloljetnih branitelja nije istina da su oni "jedina kategorija koja nema svoj status u zakonu o braniteljima" mi Zaboravljeni branitelji smo u gorem polozaju od vas,na opcinskom,zupanijskom,federalnom nivou. Zato nemojte govorit da ste vi jedini i da je vama najteze,nas ima najvise a u najgoroj smo poziciji,nismo laznjaci,dezerteri,lazni "casnici" a nemamo nista! Hajde da se sastanu sve udruge pa da kazemo u lice jedni drugima sta ko ima rec! Ali nazalost nas pravih branitelja i postenog naroda to se nikad nece desit kao ni postrojavanje na Babovcu dok je ovakva vlast!!

Mi stariji branitelji pokušajemo ostvarit prava i nećemo odustat od ti namjera,svaki dan neko od nas umire sve nas je manje . Ali poručujem dok god buden živ neću odustat sve dok svaki branitelj nedobije svoj dio.ZABORAVLJENI BRANITELJI.

Ne na babovcu nego iza osnovne skole

Mladost je iznijela najveci teret rata zato treba toj populaciji pomoc da dobiju svoj krvavo zasluzeni status.

Maloljetni branitelji ponovno traže uvrštenje u Zakon o braniteljima FBiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari