Kandidati za policajce i inspektore najavljuju tužbe, MUP mora poništiti natječaj!?

ljubuski.info

Zbog sumnji u neregularnost izbora i nezakonitu provedbu natječaja za policajce i inspektore, veliki broj prijavljenih, a potom odbijenih kandidata, je najavilo slanje žalbi i na koncu tužbi protiv MUP-a ŽZH.

Nije poznato u čemu se ogleda neregularnost izbora kandidata, o čemu će također odgovore dati odvjetnici nezadovoljnih.

Cjelokupna situacija je stvorila veliki broj nezadovoljnih osoba sa sumnjom u namještanje rezultata i prijam kandidata, jer ih se od preko stotinu prijavljenih prima samo 30-tak. Javno nisu željeli dati izjave i sve prepuštaju svojim pravnim zstupnicima.

U javnost su dospjele informacije da pravni akti MUP-a nisu usklađeni sa zakonom. Točnije Pravilnik o unutarnjem ustroju MUP-a nije usklađen sa Zakonom o policijskim službenicima, na temelju kojeg je natječaj objavljen početkom srpnja ove godine.

Već otprije je poznato da je stanje prava u MUP-u kaotično. Bivši ministar Zdravko Boras - Brada javno je priznao da Pravilnik o unutarnjem ustroju MUP-a nije zakonit. Nastavio je i dalje s takvim radom. Zašto Pravilnik o unutarnjem ustroju nije sa zakonima usklađen, odgovor bi trebao dati sadašnji ministar Zdravko Boras.

Još prošle godine smo pisali da pravnici MUP-a ŽZH godinama rade nezakonito izdajući nezakonita rješenja čime MUP bilježi ogromne novčane i materijane minuse.

U zadnjih godinu dana veliki broj djelatnika je izložen progonu zbog zakonitog rada. Huškaju se jedni djelatnici protiv drugih i izgleda da će državne institucije za istragu u zaštitu imati pune ruke posla. Da je tome tako govore materijani dokazi.

O stanju u MUP-u je upoznat premijer Zdenko Ćosić. O nezakonitom Pravilniku o unutarnjem ustroju MUP-a je razgovarao i sa ministricom Anitom Markić.

Sasvim je izgledno poništenje natječaja, jer u protivnom sudski procesi donose veliku štetu Vladi ŽZH.

Glas naroda

Ispali jer su smotani i ne obrazovani,a navodno imaju vezu,u tome je problem.

da ti iza ušiju jednu smotam kako je zapošljen Šoše on ti obrazovan ??????

Bas bih volio da me taki iza usiju klepne,da imas u glavi shvatio bi komentar ali ocito nemas pa nisi ni prosao,,a problem i jest u tome sto ti je obecano da ćeš proci,ali na ovom natjecaju do sada veze nisu palile.

očito ti ne razmiš, bgt ko da si filozof. šteli se i zna kom se šteli nakima ko šta je Šoše i nek se poništi kad je neured

šta rade ovi u mupu umjesto da rade prema propisu oni namještaju
banda lo,p,o,v,s,ka
boras iz otoka je obični krimić nije čudo šta je ovako

Jeli svitlac igo primljen.

Od Vardara pa do Triglava,
od Neuma pa do Livna...
Ko je poslušnik partije s članskom dokumentacijom taj će u miliciju, a ostali u pržun!!!

HDZ-ovska priča ista svake godine svaki mjesec svaki tjedan svaki dan mijenjaju se službe imena i prezimena ali načelo iliti princip je ZNA SE!

Prije komunizam sada hadeizam, ista krmenja drugo korit. Trajat će to još malo dok MMF daje lovu pa će biti, "obadva su pala".

Jako poznato tko je najbrži napiše mu se da je najliniji

Po navodima u tekstu i slijedom logike daje se za pravo zaključiti da će se poništi i natječaj za promaknuće policijskih službenika koji su javno obznanjeni na proslavi dana policije u svadbenom salonu Antonela?!

Ko nije u HDZ-u, ili za koga ne kaže Seoski Hadezeovac taj neće bit primljen.

koji šoše

klop

nije sve crno prošlo

da vidite na plivanju ima momaka koji nisu nikako plivali a prošli dalje davam ne pričam ima i oni daji nisu spašavali i čupali još bi plivali a sada se već hvale kako su prošli toje žalost velika

ovo je čista namještaljka i sve je napravljeno preko veze kao i sve ostalo

Kandidati za policajce i inspektore najavljuju tužbe, MUP mora poništiti natječaj!?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari