Pokrenuti postupci protiv 28 stranaka

ljubuski.info

Središnje izborno povjerenstvo (CIK) BiH pokrenulo je postupke protiv 28 stranaka zbog kršenja Zakona o financiranju političkih stranaka koje je utvrđeno revizijom njihovih financijskih knjiga iz 2013. godine.

Među strankama koje su stavljene pod lupu su i mnoge iz kluba najpoznatijih - SNSD, SDS, PDP, SRS RS, HDZ BiH, HDZ 1990, Partija ujedinjenih penzionera i Narodna stranka "Radom za boljitak".

"Pokrenuti postupci mogu završiti njihovom obustavom ili donošenjem odluke o izricanju kazne", kazala je glasnogovornica CIK-a Maksida Pirić.

Pirić je istaknula da je u tijeku i revizija financijskih izvještaja stranaka iz 2014. godine.
"Stranke su imale rok da do kraja ožujka ove godine dostave te izvještaje", navela je Pirić.

Revizija financijskih izvješća stranaka iz 2013. godine pokazala je kako mnoge stranke nisu prijavljivale sve donacije, da su mahom pogrešno knjižile prihode i rashode, a propusta je bilo i kod korištenja prostora za rad lokalnih odbora.

Izvještaji o reviziji financijskih izvještaja političkih stranaka za 2013. godinu, koje je CIK objavio u kolovozu ove godine, pokazali su da je mahom kršen Zakon o financiranju političkih stranka i da neke od njih nisu ispunile ni preporuke iz ranijeg razdoblja.

FENA

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Otišao sam, a nikad nisam otišao Ivica Primorac | kasce.com
ljubuski.info
Ni sad nije jasno Ružica Zeljko
ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari