Vlada RH Ljubuškom dodijelila 930.000 kuna

ljubuski.info

Od ukupno izdvojenih 20.000.000 kuna potpore i financiranja kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2015. godinu, Vlada Republike Hrvatske je s 800.000 kuna pomogla izgradnju dnevnog centra za čuvanje djece s posebnim potrebama u Ljubuškom. 

Projektu izgradnje namjenske učionice "Stvaraonice" i obnove učionica, OŠ Marka Marulića, dodijeljeno je dodatnih 130.000 kn.

U obrazloženju odluke Vlade RH stoji:

Nakon nekoliko održanih sastanaka, uvida u projektnu dokumentaciju i terenskog uvida aktualnog stanja projekata i programa koji su ušli u uži izbor, Povjerenstvo za koordinaciju potpore i financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2015. godinu donijelo je Zaključak o raspodjeli sredstava za financiranje sljedećih programa i projekata:

  • programima i projektima iz područja obrazovanja i znanosti 5.350.000,00 kuna
  • programima i projektima iz područja zdravstva 5.260.000,00 kuna
  • programima i projektima iz područja kulture 5.000.000,00 kuna
  • programima i projektima iz ostalih područja 4.390.000,00 kuna

ukupno: 20.000.000,00 kuna.

Donošenjem Odluke o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini Vlada Republike Hrvatske pružila bi i ovaj put važnu pomoć udrugama i ustanovama Hrvata u Bosni i Hercegovini, te kroz njih osnažila i ohrabrila Hrvatski narod u njegovom nastojanju za ostanak i razvoj, te očuvanje nacionalnog identiteta.

tablica

I ranije je Vlada RH pomagala razne projekte u Ljubuškom, pa je tako, u mandatu ministra Primorca, uplatila i 700.000 kn za izgradnju Gradskog dječjeg vrtića, no ta su sredstva, po dolasku u Ljubuški, nenamjenski utrošena. Nadamo se kako će ovih 800.000 kn zavšiti tamo gdje su i namijenjena - u korist djece s posebnim potrebama a ne političara s posebnim potrebama.

tablica

Služba za odnose s javnošću Vlade RH

Glas naroda

triba sminit ovog milovanovica sto nije doda dvi nule za ljubuski taman nevenom i adzju

Sad mi je jasno zbog čega se ol.oš gura u politiku, pa to je najbolja firma, uzima od robova porez i troši, dobije donacije i troši, ugovara poslove i uzima, namješta sve što se namjestiti može, zakone mogu izigrati jer imaju vlast , ozakonjena m.afija....

A robovi uredno plaćaju poreze, račune, kazne, kredite i što sve ne. Malo se "izgalame" po portalima, a u stvarnom životu su mirni klimoglavci, koji će opet, čim budu prvi izbori - glasat poslušno. Za koga? Za [ * neprimjereno * ] koji se gura u politiku iz razloga koje si naveo. I tako u nedogled....

Živjela nam domovina Hrvatska!

ne triba ovim izdi[ * neprimjereno * ]cam ništa dat osim furadana,ko će bandu naranit a narod svakako nema koristi od toga

juuuuhuuuuu

poštovana vlado moje jedine domovine ako želite pomoć ovom svom narodu u bih onda te novce ostavite u rh za zdravstveno osiguranje vaših građana u bih.tako će te im najbolje pomoć.ovaj napačeni puk je održa svoje dostojanstvo i kulturu u svakakvim vremenima i nije izgubio svoj identitet i neće,tvrdi smo mi kamen i bukva.al ako nastavite pomagat ove što predstavljaju kulturu ovog naroda danas,bojim se da njih nećemo moć preživit.ako i opstanemo nećemo vridit ni pišljiva boba,zbog njihove kulture.

Vlada RH Ljubuškom dodijelila 930.000 kuna
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari