Održana 29. sjednica OV Ljubuški

sjednica

Danas je u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom održana XXIX sjedinica Općinskog vijeća Ljubuški.

Iako je za dnevni red sjednice bilo predloženo 18 točaka, točka broj 15 skinuta je s dnevnog reda zbog nepotpune dokumentacije, tako da su vijećnici razmatrali 17 točaka dnevnog reda.

Aktualni sat

Nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice aktualni sat počeo je bez nazočnosti općinskog načelnika Nevenka Barbarića koji je ispričan zbog odsustva. Vijećnici su stoga u aktualnom satu postavljali pitanja na koja će dobiti odgovore u pisanom obliku, a ona su se odnosila na:

  • pitanje o stanju ugostiteljskih objekata smještenih uz rijeku Trebižat i posljedice zagađenja same rijeke i okoliša (vijećnik Ivan Kraljević),
  • pitanje peticije građana Ljubuškog o smanjenju cijene vode u Ljubuškom (vijećnik Alen Boras),
  • pitanje deponije na Bučinama i komentar događanja u JP Parkovi Ljubuški (vijećnik Ivica Bošnjak).

Odgovarajući na aktualnom satu predsjednik OV Ljubuški Tihomir Kvesić kazao je kako je peticiju građana primio i da će se pitanje peticije staviti na dnevni red slijedeće sjednice vijeća. Tri točke dnevnog reda odnosile su se na novi prostorni plan općine Ljubuški koji se realizira nakon 25 godina (posljednji je donesen 1989. godine), a odnosi se na razdoblje od 2015. do 2025. godine, prostorni plan koji je pripremao savjet od 17 članova rađen je pune četiri godine, a točke dnevnog reda vezane uz isti obrazlagao je šef Službe za prostorno uređenje Općine Ljubuški i član povjerenstva Gojko Grbavac koji je rekao kako su tijekom rada na novom planu imali oko 90 primjedbi građana i mjesnih zajednica koje se odnose na cca 1200 kat. čestica od kojih su velika većina usvojeni.

Vezano uz točke koje se tiču prostornog plana postavljeno je pitanje o peticiji Udruge građana Matinjevac s 250 potpisnika koja se odnosi na razmještaj kolektora (pročišćivača otpadnih voda ) zbog proširenja kapaciteta i dugoročnog planiranja proširenja na cca 20.000 korisnika a zbog loše kvalitete zraka i neugodnih mirisa koje se šire u naseljenom mjestu (vijećnik Radoslav Radišić). Iako u ovom prostornom planu sada nije uvršteno razmještanje kolektora na novu lokaciju, vjerojatno je da će se to u budućnosti riješiti, a potpisnici peticije će dobiti pismeni odgovor odgovorio je Grbavac.

Usvojen Nacrt odluke o nazivima i označavanju ulica

Nakon višemjesečnog rada na Nacrtu Odluke o nazivima i označavanju ulica, trgova, parkova i označavanju objekata kućnim brojevima na području općine Ljubuški koju je dodatno obrazložio predsjednik OV Tihomir Kvesić ujedno i predsjednik Povjerenstva rekavši kako je smanjen broj ulica te su nazivi ulica, trgova i parkova dodijeljeni u naseljima Ljubuški i Pregrađe, te dijelovima mjesta Humac, Mostarska vrata i Hrašljani. Ovu odluku obrazlagao je Ivan Herceg, šef Službe za civilnu zaštitu, vatrogastvo i stambeno - komunalne djelatnosti Općine Ljubuški a ista je jednoglasno usvojena, te se stavlja na Javnu prezentaciju i javnu raspravu koje će se održati u vijećnici 12. listopada 2015. s početkom u 12 sati. Nacrt sa novim i starim nazivima bit će dostupan na web stranici općine, holu Gradske vijećnice i nadležnoj službi. Uvidom u nazive ulica primjećujemo kako su kao prijedlozi imena ulica uvršteni i mnogi Ljubušaci poput prof. Milana Čuljka, pjesnika Antuna Mladena Vranješa, novinara Kasima Gujića, narodnog liječnika Sade Sadikovića, slikara Hame Ibrulja, dobrotvorke č.s Konzolate Grgić, doktora Ante Vukšića do Ulice dobročiniteljica sestre Muriel Geisler i Mary Walsh i drugih.

Koncesije, prodaja građevinskog zemljišta ...

Jednoglasno je usvojena Odluka o pokretanju postupka o dodjeli koncesija za korištenje poljoprivrednog zemljišta na području općine Ljubuški kojim je predviđena koncesija cca 200 hektara zemljišta u 52 čestice na Javni poziv koji je bio otvoren do 18. rujna 2015. Usvojen je i prijedlog Zaključka temeljem izvješća Povjerenstva za praćenje rada koncesionara na podizanju nasada na poljoprivrednom zemljištu iz Ugovora o koncesiji, povjerenstvo je pregledalo 48 koncesija, a raskinut je ugovor sa jednim koncesionarom zbog neizvršenja obveza. Vijećnici su usvojili prijedlog odluke o otpisu duga na ime zateznih kamata po osnovi obveze plaćanja komunalne naknade kojom se rasterećuju obveznici plaćanja komunalne naknade, koja se odnosi na osnovu obračunatih, a nenaplaćenih zateznih kamata, koje se obračunavaju na iznos duga komunalne naknade, pod uvjetom da se u roku koji je propisan u cijelosti uplati glavni dug.

Odobrena je prodaja 81 parcele neizgrađenog građevnog zemljišta u vlasništvu općine koja će uskoro biti na licitaciji, od kojih 36 parcela iz prošlog poziva, novih 45 za područja C.Grm, Hardomilje, Hrašljani, Bijača, M.Vrata, Cerno, Zvirići, Proboj, M.Vrata, Stubica, Lisice.

JP Parkovi: Razriješen Vučić, Vedran Markotić novi v.d. ravnatelja

Napomenimo kako su sve točke dnevnog reda jednoglasno usvojene izuzev 16. točke dnevnog reda koja je prošla sa tri suzdržana glasa Prijedlog rješenja o davanju suglasnosti na odluku nadzornog odbora o razrješenju i imenovanju v.d. ravnatelja društva JP Parkovi d.o.o. Ljubuški kojom se razrješuje dužnosti dosadašnji v.d. ravnatelja društva Nikica Vučić, a za vršitelja ravnatelja društva imenuje Vedran Markotić.

Vijećnici su, među ostalim dali suglasnost na odluku UV JU KŠC Ljubuški na potpisivanje Ugovora o zakupu nogometnog stadiona Babovac s pratećim objektima,prilaznim putem i infrastrukturom na razdoblje od deset godina sa NK Sloga Ljubuški.

Radio Ljubuški

Glas naroda

HDZ sve postavlja,e moj narode.

Ma kakvo je ovo cviće isprid narodni zastupnika? Ko da je ukradeno s nečijega groba?

Vizija nema ni na mapi otkad je posa osigura! to je pravi vjerski čovik..triba ga je zaposlit Gvardijan Velimir, iste su pameti! Obojica se uvukli dubokooooo

bogareti nije ti valja kda je njizi napada nevaIja kad suti

e moj narode .ova sjednica opcinskog vjeca je kao da smo se vratili u jednoumlje .ja predlazem.ja zakljucujem.ja postavljam ,a vi samo dizite ruke,sramota za oporbu u opcinskom vjecu ,da nisu uopce reagirali na nista,
pa poslije toga onaj herceg ,pa onaj covjek uopce nezna pricati ,nisu imali nekog drugog da posalju da obrazlozi .covjek prica tako da ga niko ziv ne razumije .al mozda to i je cilj svega.
samo me zanima zasto neko iz oporbe ne pokusa nesto.jer gospodo ako ste tamo radite nesto ako ne radite vi ste sudionici u unistenju opcine koja se trenuztno desava

bit će da ti nisi sluša sjednicu. Vijećnici devedesetke su reagirali na imenovanje Vedrana Markotića, a šta bi ti htio da reagiramo na koncesije i ne damo narodu da uzme zemljište na koncesiju... Sve ostale točke su bile od općeg značenja i ne vidim razloga oko čega bi oprba mogla tu nešto čačkat jer tu nema šta. Sve točke osim imenovanja direktora parkova su OK a na to imenovanje jedino je devedesetka reagirala.

bez komentara na rad oporbe.jednostavno nema se sta reci

Di je otiša ?? jeli u ZG ? da ga metnu tamo više na tu listu da ima 15 000 Kuna-love koja mu je iznad svega draža

Kaže predsjednik vijeća za naćelnikovu naj,naj 'virmu, "ja ne znam šta se dole dešava".
Hehehe valjda je on negdje gore u oblacima ili ko smi išta istinito reći šta se kako "drug" predsjednik "veća"kaže ne znam ja šta se dešava.
Bogumi odavno nitko u Ljubuškom ne zna što se dešava.
Sad se vidi kolika je narod kobila oooo' eee-haa staanii nuuu !!!!
No još nešto, je li to naćelnik otiša dočekati Sanadera i odniti mu jamčevinu iz Ljubuškog prikupljenu od parkinga i Kravice na crno sa ne fiskalnom naplatom na blokiće??
Što se tiče oporbe za nju vridi ona poznata uzrečica pok. Mare Čuvalove Bog da joj dušu prosti "gospon sudija moje ste pameti" nije ona kriva za stanje u kojem je bila ali naša oporba ......................????????? no coment!!!
Jad i tuga mogu ovi mavijaši što god oće pored ovih paradnih gazela za tristo KM po sjednici OV.

Čudi me da sve ovo "glat" podržava i ova gospođa "skoro vječna" tajnica općinskog vijeća, ili se i ona boji da joj nebi netko prigovorio kako je i ona sama došla do BiH državljanstva ili možda kako joj je muž "zamalranjeni" branitelj HVO-a bez dana bojišnice, a uživa raznorazna braniteljska prava.

Ljubuškim upravlja organizacija koja se bori za vlastiti džep.Koji Sabor RH pa zar će Karamarko primat u zastupničke klupe ljude koji su uništili Ljubuški.Onda je upitna pobjeda HDZ-a u Hrvatskoj.Nevenko i njegovi sateliti su uništili Ljubuški zaslužuju vip mjesto u Zeničkom zatvoru.

SIPA dođi u Ljubuški grad u kojem cvate korupcija Nevenka Barbarića.

Ima jedan naziv koji odgovara nevenovom upravljanju općinom Ljubuški a to je : BARBARIZAM hdz=kpj

Nevenko šta napravi od grada sve si upropastio uz svoje pomagače u općini.Sramota kako izleda centar grada sve propada ili se urušava.NEVENKO ODLAZI ............!!!!!!!!!!!

Jeli ono Viktor Grbavac novi J...č u hdz bih . da dobije mora obećavat posa i kupovat nakit.

Vijećnici NE TREBATE NI dolazi na sjednice kad ste fikus kao ono cvijeće na stolu

Održana 29. sjednica OV Ljubuški
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari