Božo Ljubić nositelj liste HDZ-a za 11. izbornu jedinicu

ljubuski.info

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH Božo Ljubić bit će nositelj liste za 11. izbornu jedinicu na predstojećim izborima za Hrvatski sabor.

Ljubić će na tu poziciju biti kandidiran u okviru dogovora koji su postigli čelnici dviju sestrinskih stranaka, kao i najveći dio predstavnika stranaka okupljenih oko HNS-a. To je prvi put da se HDZ odlučio postaviti Hrvata koji živi, radi i politički je aktivan u BiH na prvo mjesto liste za 11. izbornu jedinicu koja se najčešće naziva lista za dijasporu.

Uz Ljubića, na ovoj će se listi naći i sadašnji saborski zastupnik Ivan Šuker koji je podrijetlom iz BiH, kao i predstavnici dijaspore te još nekoliko dužnosnika iz BiH.

Prijašnjih godina HDZ-ova lista u 11. izbornoj jedinici bila je neprikosnovena i nitko joj nije uspio oduzeti mandat za Hrvatski sabor. Na predstojećim izborima jedina ozbiljnija konkurencija u ovoj izbornoj jedinici HDZ-u BiH mogla bi predstavljati lista stranke Milan Bandić 365 kojoj se nedavno priključio i Ljubo Jurčić. Ova dvojica Gruđana, bivših članova SDP-a, mogla bi prikupiti dio glasova na području Hercegovine, no vrlo teško mogu poremetiti planove HDZ-a čije je biračko tijelo, od Australije, Njemačke i SAD-a, vrlo homogeno i disciplinirano.

Neke od političkih stranaka iz HNS-a BiH imaju partnerske odnose s drugim političkim opcijama iz Hrvatske, no većina će, izvjesno je, poduprijeti HDZ-ovu listu za dijasporu. Kako bilo, kvota koja se bira u Hrvatski sabor iz 11. izborne jedinice iznosi tri zastupnika i ne ovisi o izlaznosti birača.

Izbori će se, kao i ranijih godina, održavati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima.

Zoran Krešić [ Večernji list ]

Glas naroda

Bravo, Krešiću režimsko piskaralo. Jesi se potrudio da objasniš kakva će stajališta zastupati političar [ * neprimjereno * ], koji se plaši vlastite sjene? Uostalom njega i njegova burazera Mariofila svojedobno su zvali "Braća suncokreti". Svi se okrećete za suncem
zvanim Dragan alias Dragutin.

Kojeg vraga se cenzurira nadimak za Ljubića Kleeeempo?

novinar se malo uvukao u (rektalni alpinizam)

A jadni mi ko ce nas predstavljat, pa on je razjedinio Hrvate u BiH, kad je osnovao devedesetku na nagovor svoga mentora, stanovnika Remetinca Ive Sanadera.Mislim da ce se brinut za Hrvate BiH kao sto se pobrinuo za HDZ 1990. Ha,ha.Boze Sacuvaj sta nam rade...

Samo naprijed, ljubuška 90-tka je uz tebe.

Ljubuška 91-tka je bila za Martina Raguža!
Bar da ste bili za Ljubuća.

Zar nece Zarkic bit nositelj liste

Kakav Ljubić, Nevenko će biti nositelj liste.

Preko Milijana Brkića, inače ga nebi niko stavija,Klobučani,,, a bolje da iđe što dalje od Ljubuškog,,u Brisel najbolje!

A odakle je rodom Šuker, ako neko zna volija bi i ja znat, jer kako ću glasat za njega a ne znam ni odakle je rodom.

Podrzacu Bozu,ali priznajem da ovo nisam mogao ni zamislit jer Bosko je zakuhao vise nereda nego bilo ko drugi od bih politicara pa nabrojicu neka nedjela,lova iz crnih fondova Ive Sanadera,podjela hdz,ovlascenje za davanje mirovina za svoje blacane,koalicija sa lijanom i jurisicom,platforma bez boze se nije mogla dogodit,itd..sto jednostavno znaci nikad ne reci nikad.

Dobro ti će se veseliti Milovanović kad dobije podatke o Barbariću!!!

Božo Ljubić nositelj liste HDZ-a za 11. izbornu jedinicu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari