Tko stoji iza kriminala i bezobrazluka u JP Parkovi?

ljubuski.info

Tko je namještao natječaj u Parkovima i provodi teški kriminal u ovom poduzeću, svakako da zanima javnost. Je li to mladić Vedran Markotić, kojem se natječaj namještao ili je sasvim druga pozadina tog kriminala?

02. rujna objavljen je natječaj za izbor direktora poduzeća, u kojem je navedeno kako će natječaj biti objavljen u Večernjem listu i Službenim novinama F BiH. Budući da se u Službenih novinama natječaj nije moglo pronaći, upućen je telefonski poziv direktoru N. Vučiću koji objašnjava kako je 17. rujna zadnji dan za prijavu i da je natječaj objavljen i u Službenim novinama. Nakon davanja ovih dezinformacija od strane direktora Javnog poduzeća sve postaje još kontroverznije.

U vrijeme trajanja natječaja u JP Parkovi su stigle dvije prijave. Jedna od njih je od Vedrana Markotića, za kojega smo ranije najavili kako mu je namijenjeno mjesto direktora JP Parkovi, uz sumnju u neregularnost natječaja.

Kako je natječaj javan zahtijevana je nazočnost jednog od podnositelja prijave otvaranju prispjelih prijava. Budući da se to, putem telefona nije uspjelo dogovoriti, i bilo je očito kako se to pojedincima nije svidjelo, direktoru Vučiću je predat pisani zahtjev utemeljen na Zakonu o pristupu informacijama F BiH u kojem se tražio vizualni uvid u stanje omotnice s prijavom poslane putem pošte, uvid u knjige prijama pošte s prispjelim prijavama, uvid u slanje pošte prema Službenim novinama F BiH i zahtjevanje nazočnosti na sjednici NO JP Parkovi prilikom otvaranja omotnica s prijavama.

Informacija iz odjela oglasa Službenih novina da je zahtjev za objavom pristigao tek 21. rujna i da će natječaj biti objavljen tek 30. rujna, potvrđuje da direktor Vučić nije govorio istinu i da se cijela procedura vodi nezakonito od strane Nadzornog odbora kojeg čine: Mladen Bebek nastavnik njemačkog jezika u Osnovnoj školi Tina Ujevića u Vitini (predsjednik), Slaven Planinić (djelatnik Ministarstva financija) i Andrija Mucić. 

Ali je jasno da cijelom operacijom vlastitog postavljanja na funkciju direktora upravljao upravo Vedran Markotić.

Po zahtjevu za vizualnim pregledom kuverte s prijavom bilo je sve jasno. Omotnica je bila otvorena, a dokumenti izvađeni. Zgužvana je, očito, uz  upotrebu veće kolićine snage.

Odmah su pozvani inspektori MUP-a ZHŽ, koji su zatražili i odluku dežurne tužiteljice, kako bi napravili očevid i uzuzeli dokaze te su sasvim profesionalno obavili očevid prilikom kojeg je utvrđeno da jedan dokument iz otvorene omotnice nedostaje.

Direktor Vučić je odmah otišao u potragu i ubrzo se vratio s nedostajućim dokumentom.

Pitamo se zbog čega se natječaj namještao, tko je otvorio i zgužvao jednu omotnicu s prijavom, a drugu ne? Zbog čega Vedran Markotić nije došao za vrijeme istražnih radnji u Parkove zaštititi svoje štićenike? Zašto ne preuzme odgovornost?

Odgovornost članova NO Mladena Bebeka, Slavena Planinića i Andrije Mucića je neupitna. Mogu li oni uopće više obnašati svoju dužnost?

Zapitajmo se i kakvu ulogu u svemu ima Nevenko Barbarić i ostali, kojima je zbog stvorenog svijeta kriminala u Ljubuškom ovo poduzeće služilo kao svojevrsni bankomat?

Osima Barbarića u igrama oko JP Parkovi, pod upravom Markotića, danima sudjeluju nekakvi Grbavci i Radoslav Luburić.

Pijune, poput Vučića i članova NO, su tjerali potpisivati nezakonite dokumenta. Sve je to odradio predsjednik mladeži HDZ BiH  Vedran Markotić. I on je pijunčić u rukama Barbarića i ekipe, želeći prevarama i na sramotan način doći do pozicije kako bi u hrvatskom nacionalnom interesu štitio kriminal u općinskom poduzeću.

Postoji li možda neki veći Veliki brat u Ljubuškom?

Nesavjesno, bezobrazno, sramotno i nezakonito je norma ponašanja vlasti i njihovih članova u Ljubuškom.

Glas naroda

Hdz partija je usko vezana sa kriminalom na području čupanije. Sve je kriminalno što god ta klika dotakne. Policija i sudstvo ih štite jer su njihovi. Dokle?

LAZES!!!!

sad će na kontra portalu biti objavljen članak o t.b. ha ha to je ljubuski

ovo je kazneno djelo za to treba da odgovaraju počinitelji ako neće tužiteljstvo žzh hoće federalno adz-ovci davno je bila '92 i '93 kad ste mogli ubijati neistomišljenike

Ja mislim da iza ovoga stoji mladež, hahahahaha!!!

Ja mislim da iza ovog stoje SDA i SDS kao i sve nevaIjalo dosad u Hercegovini

ja mislim da je izet fazlinović pametniji od ovih b.u.d.a.l.a. iz parkova

ko je pisac članka ?

hahaha, cuj Bebek, Planinic i Mucic nadzorni odbor a Markotic i Vucic direktori, Leko pravnik, haha, cikuz cirkuz. Sve barbariceva mladez

kako će se porokat kad neven ode u sabor he he

sve zlatna barbariceva mladez, cirkuz cirkuz

haha pa vidis da se rokaju već,još im Sandokan fali dole hahahah

Sandokan je najpametniji u Vitini!

Ja tvrdim da je glavni krivac za ovo HDZ-1990 jer tamo su samo đavli

Kad je ova trojka u komisiji ja mislim da ovo mora biti regularno sto posto :-) :-)

Zanimljivo kako se na natječaj direktora firme javio čovjek koji javno blati u svakom smislu tu istu firnu a urednik je ovog portala.. Ovo sve treba smjestiti u rubriku "vjerovali ili ne"..

Zanimljivo je samo to što je navedeni imao bolje uvjete od vašeg pulena, pa bi natječaj svakako bio poništen.
Ukazivalo se na nezakonitosti i na tome, a i na ovome što vam je napravio, kapa dolje, do poda. To što vi vaše nezakonitosti i nesposobnost poistovjećujete s firmom, to je vaša zabluda. Postavljate se iznad zakona - sve i da je sve vaše, a ne javno, kao što vi mislite, ne možete kako hoćete - tu ste lekciju sada naučili.

ne mogu da vjerujem da su isli s natjecajem znam bar jos tri covjeka koji su nezaposleni experti ali se nisu htjeli kandidirati koji bi to tek cirkus bio neveni gubi se

Za sve je kriva šefica Vera Grbavac, koja muti i mutila je još u Komunalnom nosajući pare sa blagajne umjesto na banku u nepoznatom pravcu.
Šefica je na upit rekla nema to veze otvorite i vidite ta nije tender ko da će netko znati.
Pa su drugovi revoltirani 'ko se još smije prijavljivati na misto Direktora koje unaprid isplanirano kao u najvećem jeku vladavine KPJ i drugova.
Ista ta Vera Grbavac prima plaću u nas i u Komunalnom radi na proviziju i to u radnom vrimenu te naplaćuje i amo i u Komunalnom.
Za sve znaju i Nikica i Markotić ali šute a mi ako odemo na kavu slijede represije toliko o poštenju dotičnih.
Ali ne smiju njoj ništa odigrala je ona igru za Nevenkovu politiku raspada komunalnog zajedno sa Josipom Brkićem.
Ali ne lezi vra-že sve u svoje vrijeme....... Čuti će se, što kažu Englezi "easy".

ma nemere radoslav luburic bit kriv,lazes

Kapa do poda tiho.ja sam dio HDZ BiH u Ljubuškom dugo i ne mogu vjerovati na sto je i.diot sova i nevnko doveli taj sustav u Ljubuškom.sklonili sve sto vrijede postavili ma.zl.ume i onda tiho može ovo uraditi i smijati se.ne samo on već mnogi.tuga jad i bijeda.mnoge treba potjerati iz HDZ-a otvoriti se to poz ati ljude sto vrijede kojih ima da spase sto se spasiti da.jer ljubuški je toliko nazadavoao zadnjih nekoliko godina da je to strasno.i oni sto su htje ulagati otišli su jer je reket bio velik.a tko ga je traži.pitajte onoga sto ima stan u Zagrebu i kućicu na otocicu

Vidi ga ko general- prasac. Ja nisam vidio u žovotu takvo zlo od čovjeka. Volio bi da mu se konačno stane u kraj. Nikice mi je donekle žao jer on nije ništa drugo do blago retardirani lik.

Čuli gluposti šta pitate što je otvorena koverta. Pa borati nju je posla najveći neprijatelj rvckog katoličkog naroda i stožerne stranke. Kad je Leko vidija šta je poštom došlo, mali se pripa i odma dozva je Nikicu šta im je radit. Nikica se jamija za glavu kaže jadni mi pajdo sigurno nam je kakvu kletvu unutra ubacija, zovi Vedrana itno. Vedran kaže nema vrimena za gubljenje sazivaj nadzorni odbor i Grbavce triba provest egzorcizam ili će se parkovi propuntat. Za 20-ak minuta stiga nadzorni, David G. sa kršćenom vodom a Viktor sa statutom i zastavom HDZ-a i obred je moga počet. I tako su naši junaci još jednom spasili Ljubuški, HDZ, narod i državu Rvacku

nisu ovi nevenkovi,nego kadar one l.o.p.u.ze.rade luburica i njegova mentora!!!

Je pajdo istina živa Leko mi priča kaže kad su se skupili i otvorili kuvertu iz nje nešto zapunulo, pa je.Viktor brže bolje pokrija zastavom a David poškropija dok je Vedran čita statut HDZ-a. Kaže Nikica se od stra u gaće pišnija a nadzorni odbor se u trk da. Kaže Leko poslje mu dva dni u stomaku brobučalo nije ništa moga jist. Crne misli mu dolazile u glavu kako Hdz ne valja i tako to a sve od uklete koverte. Zato sad iđe na duhovnu Hdz obnovu kod patera Tonija Kraljevića

Kažu da je omotnica kad si je otvorili počela skakat ko da je u njoj dvajest đavli, i da je zamalo sve propuntala da se po njoj nije bacija eroj Vedran sa svoji dvista oka i tako se zgužvala većom snagom. A jedan papir koji je bija posebno uklet a sadrži životopis nečastivog Nikica odnija u sef i poklopija s dvajest kila kršćene soli i statutom stožerne stranke, zato mu je tribalo toliko da ga donese

jadni ne bili di vi mislite starit sta radite s trideset godina sram vas bilo

dok njima ne bude kapa do poda kad ih sipa bude vodala po avliji nama kur c pozdrav ajdelberg

eto sipe ali ne u zdjelu na stolu nego rano zorom

Tiho svaka ti čast, ne znam da li ti je stalo do tog radnog mjesta, mislim da nije, ali neka si se prijavio na natječaj, jer ovi puleni s koima se Neven opasa misle, zar ima netko ko im smi mrsiti planove. Neka malo mućnu tikvom...???Neka si ih dao na trku,još jednom, svaka ti čast.!

Skupina m.azluma i lizog.uzana umislila da mogu biti bitne face u parkovima a nisu po pameti i ponašanju dorasli da čuvaju ovce! Ti isti se busaju u prsa i glume rvatine i borce za rvatsko bolje sutra a obično licemjerstvo vlada sa njima.

ko je taj drugi ko se javio na natječaj

vedran markotić, njemu je i namješten, ali ne ide sve po planu drugovi partijski

Neka mi netko navede jedno javno poduzeće ili jednu javnu ustanovu u općini Ljubuški koja u zadnjih jedanest godina od dolaska Nevenka Barbarića i njegovih poslušnika radi po Zakonu i zagovara zakonitost rada ?
Također, izvješće Federalne agencije o financijskom poslovanju Općine Ljubuški je poseban biser koji nas svrsta u rang kokošara, kleptomana i nepismenih primitivaca koji ne znaju ni prikriti svoju pohlepu.
Ovo što se desilo u Parkovima za mene više nije iznenađenje, to je običajno pravo u zadnjih 11 godina u Ljubuškom i zato ljudi vičimo svi u glas "Živjela anarhija", igraj Mare prašina se diže ...
Zaključak:
Kakvo drvo - takav klin,
kakav otac - takav sin.
Pametnom dosta !

Svugdje se namjestaju natjecaji i to nije sporno ali to uradi komisija strucno i po zakonu,ali ovi su stvarno ili glupi ili [ * neprimjereno * ] ili su bas nepismeni do bola..gluplji je ko ih stavlja u komisiji..

Tiho svaka čast samo naprijed ovi ne znaju s kim imaju posla a mutavi su do bola

Nevenko je upropastio Ljubuški proći će godine da se stanje popravi.Nekad smo bili ponos Hercegovine danas smo na dnu.

Vitalni nacionalni interes čovjeka zaposlit i dobro udebljat .

vedro jel ovo moguće da si postao ovako omražen,jel moguće da ovako mućkaš i da se služiš podlostima.iskreno mi ti ne virujemo u ovo ali daj se oglasi i demantiraj sve ove objede jer ako si na istini ne boj se nikoga.za grabljane si još uvik mali stipin i nemoj se z a j e b a v a t.

Vas nekoliko sigurno Vedranovih potrčaka,mozda kojeg je i uposlio pa sad za njega radi prljave poslove. Vide mu se djela, ne podize glave kad hoda kroz grad, a da se ne govori o posmijavanju . Svak je neciji sin, ali puno ih nece napraviti ovo sta je on. Sramota velika,

pobro sto posto ti je ovo istina a ima čak i gorega što još javnost graba i ljubuškog nezna o našem vedri on jest stipin mali , ali nije više onaj vedro koji je bija nazad tri četri godine

ništa bez dobre revolucije i sikire

Upravo tako sve je istina.....nemozes vjerovati kako je se promijenio i u što se pretvorio.....katastrofa.....sramota za cijelu obitelj....

ovi je malo zesci ko mos

Znaju doc u kuce i govorit za koga triba glasat, prolazilo im je to neko vrime, al vise nece

Tko stoji iza kriminala i bezobrazluka u JP Parkovi?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari