Otvoreno pismo ogorčenih roditelja protiv ravnatelja osnovne škole u Posušju

pisanje

I ponovno po tko zna koji put, zbog loših odnosa, pandemijskih razmjera, između nekolicine djelatnika i ravnatelja Zdravka Pirića kao i njegove pobočnice Ljilje Pirić, u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić u Posušju, djeci su prekršena sva prava propisana zakonima, konvencijama i poveljama. Ravnatelj Pirić je, demagoški ne htjevši potpisati suglasnost kako bi djeca mogla otići na ekskurziju, sebi uzeo za pravo cijelu generaciju učenika osmih razreda, držati taocima svojim standardno nezakonitim postupcima, koji se mogu okarakterizirati kaznenim djelima.

Prvenstveno zbog njegovog neljudskog odnosa prema svakom djetetu, izuzev svome, ovogodišnja ekskurzija je dovedena u pitanje, jer prvenstveno dotični nije dozvolio da krajem sedmog razreda razrednici načelno razgovaraju s roditeljima, već je sve ostavljeno za posljednji trenutak.

Prvi tjedan nastave samo smo znali kako je ministarstvo odobrilo moguće termine za odlazak i to 23. ili 30 rujan, a tek drugi tjedan nastave, nakon što je odlučeno kako će se ići 23. rujna, u srijedu, 16. rujna, zakazan je roditeljski sastanak. Na sastanku su nam pročitane tri ponude od dvije agencije, mi smo odabrali za djecu najbolju. Kada su razrednici obavili kozultacije s agencijom, obaviješteni smo kako u petak, 18. rujna i ponedjeljak, 21. rujna, trebamo doći u školu, donijeti putovnicu, novac i potpisati pristanak razrednicima, što smo i učinili.
I onda, ponovno svjedočimo diktatorskoj samovolji ravnatelja. Ujutro, 22. rujna, uzrujana i uplakana djeca zovu roditelje tijekom nastave jer su im razrednici
prenijeli informaciju, koju je ravnatelj dao tajnici škole, kako on neće potpisati suglasnost. Dakle, bez obzira što je ministrica dala pravovaljanu
usmenu suglasnost i što su najvažnije osobe u ovom slučaju, a to su roditelji, nešto odlučili, on neće potpisati????

Ravnateljica Osnovne škole Vranić i ravnatelj Osnovne škole Brune Bušića u Rakitnu, sukladno odobrenju ministrice, potpisali su bez ikakvih problema.
Jedino naš ravnatelj, koji je poznat po kršenju svega i svačega, misli da je "manga" pa će on preko naše djece voditi osvetničke obračune sa svim svojim neistomišljenicima u redovima razrednika i roditelja, jer je on uvjeren kako je ova škola njegovo privatno vlasništvo i kako će vladati doživotno Titovskim metodama.

Ali, debelo se preračunao. Došli su mu roditelji u ured u ogromnom broju! Tada je potpisao i usudio nas se pitati da što je sporno?!?!?! Zajedno s našim razrednicima, zahtijevali smo odgovore na naša pitanja, a dva su najvažnija:

  1. Zašto je forsirao neku svoju agenciju?
  2. Zašto ne želi potpisati suglasnost?

Postao je vidno uzrujan, tresao se kao da ima delirijum tremens, crvenog lica i jedva čujnog glasa, što mu inače nije svojstveno. Ovom prilikom nije mogao raditi ništa na što je navikao, vrijeđati, privatno ili profesionalno, prijetiti policijom i otkazom, unositi se u lice, psovati.

Naravno, niti na jedno pitanje nije odgovorio, ali su ih zato roditelji dali. Od agencije ima koristi i proviziju, a ne želi potpisati jer misli da mu može biti jer ga netko štiti. Ništa nije dematirao, znači imamo pravo misliti kako su naše informacije istinite! U svita je pamet.
Ravnatelj Pirić, u tandemu s voditeljicom smjene Ljiljom Pirić, koja sebe dražesno naziva zamjenicom ravnatelja, pa biva ismijavana, zbog svojih protuzakonitih postupaka, zbog neprekidnih sukoba s djelatnicima neistomišljenicima i onima koji se ne žele njemu/njima ulizivati ili za njega/nju špijunirati i koji su svjesni koju štetu nanose školi, ponajviše upropaštava našu djecu, koja su njegove najveće žrtve. Taj čovjek potkopava sve humano što bi odgojno-obrazovna ustanova morala biti i baca ljagu na sam sustav.

Zbog njega prosvjeta djeluje kao dno dna.

Svjedoci smo kroz godine njegovog kaubojskog ponašanja, desecima prigovora sindikata na njegov lik i djelo, otvorena pisma, tematske sjednice s predsjednikom Vlade ŽZH, i nikad ništa. On je i dalje tu i divljački se poigrava s našom djecom. Radi što ga je volja. Zapošljava po naređenju i često nestručne osobe i bez dovoljno kvalifikacija, a odbija kompetentne, štiti problematične djelatnike s kojima je dobar, a iz ljubomore što nekog nastavnika djeca vole, oduzima ga djeci, bilo da im je razrednik, bilo da im je samo predmetni nastavnik, zbog privatnih razloga mijenja smjenu nastave i poigrava se sa gotovo 1500 djece, 3000 roditelja i gotovo 150 djelatnika svake sekunde školske godine, tko mu se suprotstavlja prijeti mu otkazom, prekida ugovore na određeno prije zakonskog roka kako bi ljudima otežao uposlenje, donosi odluke štetne za djecu, škola smrdi po urinu jer su sanitarni čvorovi iz doba Austrougarske, pa čekamo epidemiju urinarnih bolesti među djecom i ništa ne poduzima! Bitno je glumiti direktora iz komunističkog doba.

Zbog dojma kako je iz nekog razloga, dnevnoj politici koja ga svo ovo vrijeme ne miče s pozicije, ravnatelj Pirić dobar i uspješan ravnatelj, jer je uz sve pritužbe, sudske postupke, žalbe, prigovore, otvorena pisma, sastanke, peticije, dakle uz dokaze o njegovom nezakonitom djelovanju u svemu, mi roditelji djece osmih razreda, jednoglasno smo se odlučili za žuran roditeljski sastanak, koji će se održati u utorak, 29. rujna, bez odgode i manipilacije, kako bismo dobili odgovore na gore navedena pitanja roditelja i poduzeli daljnje korake.

Pozivamo ministricu Ružicu Mikulić i ravnatelja Pirića na sastanak. Vrijeme održavanja sastanka bit će dogovoren u ponedjeljak 28. rujna, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Roditelji osmaša

Glas naroda

U Posušju se nalazi Osnovna škola Ivana Mažuranića. Ivan Mažuranić je djed Ivane Brlić Mažuranić. Osnovna škola I.B. Mažuranić je na Humcu u Ljubuškom. Roditelj valjda zna u koju mu školu dijete ide.

Kako je autor nepismen. Bože!... O ostalom neznanju da ne govorimo! Nisam za Pirićev način , ali nisam ni da ovakvi kroje sudbinu u školama na osnovu "smradoluka".

Pročitaj ponovno tekst. Možda si ti u neznanju pa progledaš. Pomiri se s istinom.

je li ovo ona gospođa pisala sto je svaki put kad joj mala bogareti dobie tricu isla galamit na učiteljicu a sve iz razloga što je Vjeka i tadašnji članovi odbora ljilja ćićanovića nisu primili

Ne zna je li gore kada radi u ucionici s djecom ili kad glumi seficu po skoli.A tek kad govori i pravi nered gdje god dode da je socijalni slucaj.Od voznog parka, Zg...Sramota s cim se sluzi..

Ovo pisu oni koji ovu godinu nisu dobili nadopunu norme u ovoj skoli

Oooooi pa vidi ti nezadovoljnog roditelja ,sve zna o ravnatelju i njegovoj zamjenici! On je sigurno nekada radio u ovoj skoli ili se mozda krivo predstavlja?

Daj čovjeku vlast pa ćeš vidjeti njegovo pravo lice. Pa makar ta vlast bila ravnatelj osnovne škole.

otkada je Ramkinja dosla u Pošušje,policiji nije dosadno..Gori u skoli,susjedstvu,nogometnom klubu,obitelji...

Molimo "pametnu" i iznad svega "mudru" autoricu da se koristi svojim imenom. Kad vec ima hrabrosti izlaziti u javnost o skoli u kojoj nikad nije radila, nit osobno poznaje navedene osobe da se jednom predstavi svojim imenom i prezimenom. Naravno ako se ne srami sebe, svog obraza i svog imena. Za radoznale mala pomoc K.K. incijali. S postovanjem.

Ha ,ha, ha...Jesi to ti upravo sa Skolskog odbora? Roditelji,sutra juuuuuris!!!

Brzi ste, svaka cast divim se vama i vasim sposobnostima :) na kojima bi mnogi pozavidjeli. Ja kao osoba s neutralne strane upoznat s desavanjima u skoli, pitam vas na osnovu ovoliko ispisanih istina u dokaza zasto saljete vasu djecu u tu skolu? Da ih obrazuju i odgajaju takve osobe bez morala, koji skolu vide kao privatno vlasnistvo?

Ahahahahaaaaa A zasto vi svi koji ste kofol "neutralni" ne branite dicu? Sta se provaljujete bezveze kad i tice na grani znaju da ste u talu šnjiman?

Sto se ti ne predstavis imenom ako ti imas obraza? Da nisu tvoji inicijali slova I i Š??

Dolaze Bušići

Koja je to uciteljka koja je jedina pala strucni??Koliko direktor ima staza u nastavi? Molim odgovore, jer moja djeca idu u tu skolu punu problema.Zahvaljujem.

Ne branim djecu??
Djeca imaju redovnu i dobru nastavu, nista im nije oduzeto, ti isti na vlasti vasu djecu dozivljavaju kao i svu drugu djecu. Ne prenose probleme na njih, niti ih koriste kao svoju obranu tj. taoce. Vi ste ti koji prave probleme i djeci i profesorima koji svoj posao obavljaju i vise nego dobro u ovakoj situaciji pod pritiskom roditelja te iste djece kojima predaju.
Zar vam je potrebno javno istupanje i prepirka oko ekskurzije koja je ipak prosla u najboljem redu??

ne branite vi neutralni djecu! A za ekskurziju ravnatelj nije tako rekao nego da nikad nije bila gora. Vi neutralni pitajte ravnatelja zasto je djecu nazvao jucer po skoli pogrdnim imenima i lagao o ekskurziji ?

Aaaaaaaa Sigurno si ti IŠ jer ovi tjedan radis jutri a popodne komentiras

Raspravljanje s vama koji se krijete iza mali milion korisnicki imena je jednako ''borbi s vjetrenjacama'', Osobno ne poznajem ravnatelja, niti zelim da otvaram tu temu. Vi i dalje vodite svoj monolog, publiku imate koja vam redovno aplaudira na vase nepromišljene poteze! Bilo je lijepo razgovarati s vama, do sljedeceg puta se potrudite nauciti gramatiku! Lijep pozdrav, sve najbolje ;)
PS. Priprema je pola zadatka!

Eto ti si se predstavila pravim imenom
Buuuuuuuuu

Nije ispravno "...milion korisnički imena...". Ispravno je "...milijun korisničkiH imena...".
Ispred veznika "niti" ne ide zarez.
Nije u duhu hrvatskog jezika reći "...niti ne želim da otvaram...". Ispravno je "...niti ne želim otvarati..."
Toliko se trudite biti dopadljivi, a blateći druge izazovete efekt bumeranga. Brzopleto reagirate i svakim svojim komentarom dokazujete ranjivost i očaj. Polako, smirite se, udahnite duboko. Bit će sve u redu. Nemate potrebe dovoditi se u neugodnu situaciju, možda čak i na tuđi nagovor. Još ako vas potiču tapšanjem po ramenu, budite uvjereni kako će vas odbaciti. To su takvi ljudi. Oni se izmjenjuju, druge guraju u prve redove za obavljanje prljavih poslova, neće oni ostaviti trag, ostat će vaš. Bespotrebno, kako biste se trenutno i za mrvice s poda, ne sa stola, nekome svidjeli, dovest ćete se u situaciju velike razočaranosti. Ostavit će vas tu gdje jeste, a oni će biti negdje drugdje gdje vas neće povesti u znak zahvalnosti nego će naći novu žrtvu i vas u potpunosti zaboraviti. Uvidjet ćete kako niste bili osoba nego objekt njihove podlosti. I možda shvatiti, kako ništa nije baš tako kako vam tvrde.

Ne poznajes ravnatelja nego se s njim druzis.Osjecam da te on salje da pises.No, mi roditelji cemo rijesiti sto smo zapoceli.A ti ako si zalutao/zalutala napusti ...

a što ti J.B. toliko komentiraš? bolje ti je da se pripremas za rad s djecom za sutra ujutro nego da poput udbe spijuniras po portalima. ko te ne zna skupo bi te platio

J B tetkice sekice, bas si aktivna u svakom polju svoga rada.Sa vodjama idealno se nadopunjujes.

Dali ste za ples s vragom na mjesecini veceras?

Jadna li su djeca s uciteljicom koja ne zna da se "da li" ne pise zajedno. Nepismeno, jako nepismeno.

Koga svrbi, taj se i pocese.Uzivaj u ovoj noci i pokusaj se dopasti onima koji te ne znaju .Roditelji idemo u daljnji boj !!!

Sadržaj pisma je ispod svake ljudske razine, a autor , vjerojatno, nije čovjek nego netko vrlo zao.

Ima li itko original teksta "Jesu li učitelj i učenik zajedno ovce čuvali"? Mislim da su u Hrvatskoj koze čuvali. I ja bih prekopirala isti, samo bi magarad bila predmet čuvanja. Molim pomoć.

Hej, što hoće roditelji? Kakav je boj?Da nije na Galipolju?

Treba ga istrat sa fotelje na ulicu i sve one sto ga stite . Roditelji i vi imate svoja prava

Je li prestala "lajka"? Opet je netko besposlen, možda neka militantna "gospoja".

Pa naravno to nije samo njegova igra izgleda da si i ti tu hahaha

i ti si besposlena budala...

Pa naravno ,a sto da drugo kazes. Zalosno. Kako vi sada hodate ulicom ? Je li vas imalo sram

za haha
Nevjerojatno koliko je zla u nekim ljudima. O tome svjedoče vaši i ostali komentari . Nekome je potreban psihijatar... ž
Žalosno!

Ti ces zivit stim . U tebe ce upirat prstom

za haha
To su bila moja zapažanja jer nemam baš nikakve veze s ovim pismom, neutralan sam. Mislim da sam i objektivan čitajući vaše "jalne" rečenice. I upravo zbog tih ružnih riječi oslobodite se negativnih emocija jer će se možda u vas "upirati prstom " kako kažete, a ne u mene koji sam zapazio kako iz komentara viri samo mržnja. Pomozite sami sebi.

Onda se nemojte tako uzbudivati ..... jer to je bas nisko .

da bi bilo reda treba uvesti reda...djecu treba zaštititi od ružnih scena. Onaj tko omalovažava prosvjetne radnike, pljuje po sebi.

Disciplina je majka reda!

Da slazem se pojedine prosvjetne radnik. Ali ne i naseg ravnatelja Pirica i sve one koji su uz njega .

Na koje scene mislite cardinale ?Na one sto je prosvjetni radnik priredio. .. dajte suvisno je ista rec svi su sve vidjeli

Dok gledam komentare, zapažam kako bivaju verbalno napadnuti oni koji sugeriraju nešto normalniju komunikaciju i odmah ih dijele na " ove i one". Ružno je kad i pojedini prosvjetni radnici traže uzore u lošima van škole, ogovaraju kolege... Ružno i tužno.

Pipl mast trast as

Jos je zalosnije kad je prosvjetni djelatnik dvolican.Ipak procitan od kolektiva.Zivjeli Piricevi igraci.

Mislim da on nije dvolican . U njega je samo jedno lice i to ono BOZE SACUVAJ

Ravnatelj je interesantan samo onima koji su bili jako bliski sa njim

Niti nam je interesantan ravnatelj, niti voditeljica smjene, ni isfrustrirani nastavnici, niti nekoliko isfrustriranih roditelja. Ova prilika im je dobro došla da izbace bijes iz sebe! Uvjeren sam jedino da je ravnatelj htio uzeti lovu od agencije, što je sigurno i radio proteklih godina, pa nije htio potpisati suglasnost. U ovoj školi se prijateljstva jako brzo izmjenjuju!

Ima li kakvi vjesti danas iškole?

Otvoreno pismo ogorčenih roditelja protiv ravnatelja osnovne škole u Posušju
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentari ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari